Ilyet én is láttam a szomszéd utcában. Odaosontam, és egy óvatlan pillanatban egy laza csuklómozdulattal visszaküldtem a cső végét a kertjébe......
Pár órát ment még, mire észrevette.
Embere biztos van az ömkormányzatnak, mert azt a k..va 4-5 ezer Ft-ot azonnal be bírják szedni a közterületi sóderfoglalásból :-((((
De pl. augusztusban sem tesznel semmit drága közterület felügyelőink a parlagfű ellen.
Közcélú felajánlást teszek: ilyen témájú képeket kedvezményes áron laborálom :-)))))
Igazából meg kellene kérdezni a Hivatalban, hogy mit szólnának hozzá, ha mi csak úgy önkéntesen fényképeket küldözgetnénk neki, érne e ez valamit? Mert hogy ők maguktól a kisujjukat sem mozdítják, arra ide a bökőt...
Éljen nikon!!! Nekem amióta itt lakunk ez a mániám, a múltkor az egyik f...szkalap, majdnem megvert mert lefényképeztem, hogy füstöl, egyébként némi kockázatot megér, ez a leghatásosabb megoldás, mert abbahagyta. oda kell menni, fényképezni, mikor el kezd sötétedni hadd villanjon a vaku, hogy észrevegyék, és bejelenteni, hogy beküldöd a Polgármesteribe és jó kis bírságra számíthat. A múltkor meg egyzserűen lelocsoltam az utcán füstölgő falevélhalmot.
Az igazság az, hogy van Érdnek rendelete erről, én elkértem, tavasszal és ősszel 2 hét áll mindenki rendelkezésére, hogy füstölögjön, egyébként pénzbírság jár érte. én csak azt nem értem, hogyha úgyis szegény a város miért nem lehet két embert alkalmazni, akik állandóan járnák a várost és kiszabnák azt a k...rva bírságot. Kultúrált népek pl. én beleteszem egy zsákba oszt annyi. Nem csíptetem a szomszéd szemét, és főleg nem idegesítem ilyen baromságokkal. Egyszerűen nem is értem az embereket. Az egész persze akkor a legfaszább, amikor 45 fok van nyáron és este szellőztetni akarsz és álla levegő már két hete és akkor valaki befüstöl, na az a legjobb, azt komálom a legjobban.
Egyébként akiknek csak szóltam érte mindegyik agresszívkodott, hogy lenyomja a torkomon, meg húzzak innen, meg stb. stb. Az mi önkormányzatunk meg sz....rik bele mindenbe jó magasan. Az a lényeg hogy a zseb legyen tele, a hülye városlakók meg kit érdekelnek.
Nalunk a szomszed neni piromanias, minden penteken meggyujt az utcan egy adag levelet, aztan hazaerek es eloltom (akkorra mar o hazamegy, nem allando lako csak udulni jar). ;) A tobbi szomszed vagy gyujti es 1xre egeti el (neha szoktunk nagy tuzes napot tartani) vagy a kukaban kuldi el (pl. en is).
Otthon Debrecenben egy hasonlo avaregetes alkalmaval faterom kihivta a tuzoltokat az illetore, az is annyit csinalt, h begyujtotta aztan elment otthonrol, az avar meg csak parazslott es buzlott. (asszem ilyenkor tuzoltoek kifizettetik az illetovel a kivonulast)
Van-e valakinek valami ötlete a füstölőkkel szemben?
A hócipőm van teli, hogy este hatalmas szmog üli meg a várost, mert mindenki füstöli az avart, ahelyett, hogy elvinné valamelyik konténerbe. Mintha rémlene, hogy önkormányzatilag lenne tiltva a füstölés, de erre nagy ívben sz...rik mindenki. az önkormányzat is, hogy betertasson egy rendeletet. Pedig a közterület felügyelőknek is jót tenne egy séta hétvégén a városban. Bezzeg mikor építkeztünk, és egy alkalommal a ház előtt tettek le pár köbméter sódert, mire beértem az önkormányzathoz fizetni, már ott is volt a házunknál az ellenőr.
Nem dühöngök tovább.....
Amennyi a Riminyáki útról megítélhető, szombat esténként szoktak álldogálni a parkolójában. Az tény, hogy 3-4ezer forintos kajákra nem kalkulálható fix teltház. No, de majd meglátom.
Mi évente csinálunk egy céges vacsit, ilyenkor novemberben, és preferáljuk a helyi vállalkozásokat. Az Admirális pl. nagyon kellemes hely volt tavaly. Ott sem volt tömeg, pedig az az étterem, ill. a főszakácsa több nagy gasztronómiai díjat nyert, és Bp-ről is kijár hozzájuk sok ember.
Nekem az a furcsa a helyben, hogy a nap barmely szakaban mentunk, sosem volt senki, vagy max. 1-2 asztalnal ultek. Szombat este sem voltak. Akkor mibol megy? Az araik annyira nem magasak h ennyibol megeljenek vagy csak en jarok lehetetlen idopontban....
Még tavasszal beneveztünk az érdi kertpályázatra. Ma hozta a posta az emléklapot, díjat nyerni sajna nem sikerült. Mondjuk idén már több volt a pályázó is.
Na, én oda nem mennék be, de ez csak amiatt van, hogy volt szerencsém egerszegi apjához, aki olyan ordenáré hangon beszélt nálunk az üzletben, hogy ezek után nem volt ínyemre megkóstolni a pizzájukat. Pedig amúgy szeretem.
Sok sikert hozza! Mi csak az Egerlyuk pizzeriat probaltuk ki parszor, a pizzaik jok, de a halas kajakra mindig mondtak, hogy epp nincs hozza alapanyag. :(
Tegnap megtekintettem a Festal éttermet. Belülről jól néz ki, az árak is kellően magasak ahhoz, hogy minden kifogástalan legyen. Mindenesetre foglaltam asztalt a céges vacsoránkhoz, aztán majd beszámolok arról is, milyen hely.
Nekem teljesen jó! Ne találkozzunk előtte Parkvárosban - Bem tér, Shell kút, vagy ilyesmi -, és aztán konvojban tudnánk menni? (Pici konvoj is konvoj :-) )
A vitorlázógépekkel semmi bajom nincs, azok még szépek is, de ezek a Messerschmidtek:))))
Azt már tapasztalaom, hogy Parkvárosban az embereknek elege lett a várakozásból, és jó néhány helyen le van aszfaltozva az utca, pl. a Bem téri buszmegálló melletti utca felfelé, a Folyondár egy része, szóval megy ez itt csak az önkormányzat sz...ik bele.
Sziasztok!
Nem tüntem el, csak eddig a munka oltárán áldoztam. Szombat-vasárnap kinn leszünk (persze ha nem lesz túl rossz az idö). Általában 11 órára körvonalazódik (igy év vége felé már nem sürgös semmi), hogy mi az aznapi tervünk a reptéren. Ha ki akartok jönni, elötte azért hivjatok fel. Ha kijöttök akkor engem keressetek meg, mert azért nem egészséges ha "civilek" császkálnak pl. a leszállómezöben.Barátnö, gyermek... nem akadály, de ha valamire azt mondjuk, hogy nem szabad akkor arra tényleg oda kell figyelni, merthogy a repülés egy "veszélyes üzem".Pl. tilos a csörlökötelek között és a felszállásra váró vitorlák közt ugrálni...
Ha van szabad kétüléses repcsi és éppen nincs repülésre váró növendék, akkor repülhettek is.
Lesz kint olyan oktató is, aki a most következö kezdöcsapattal fog foglalkozni, ha tényleg érdekel el tudja mondani a "kiképzési tematikát" (vagyis hogy hogyan lesz valakiböl pilóta).
Szóval hivjatok ha van valami.
sziasztok:
babydevil
(Paulinyi Zsuzsa, 0630-200-9995)
Te, ez engem valszeg erdekel...;) Most hetvegen is kint lesztek? Mikor? (elorelat6olag?) Kimehetek oda "civilkent", korulnezni, kivancsiskodni? (valszeg a baratnomet is viszem, biztos ot is erdekelni fogja)
Nikon, te is jossz?