Psziiit....., szerintem az újszövetség szerkesztői, írói, szabászai és hozzá és elvevői igazították az evangéliumi rétestészta főszereplőjének kimazsolázgatott ószövetségi igékhez... Nos Józsefről sem tudjuk, hogy hol is született, de biztos, hogy nem efratában...., így Galilea Názáreth városa volt szülő és tartozkodási helye és az sem igaz, hogy Judeában, Betlehembe született József, avagy onnan származott, de írtak mindent hogy egyezen.... Csak az a kérdés, hogy József, Mária és Jézus mi a fittyenetett kerestek Názárethben, majd a Jódeai Betlehembe??????..., ha nem az a városrész volt az állítólagos összeírási helyük???? Mária hol született, mit mondanak tudósaitok? Ruth Moabita asszony volt....., így mégcsak tiiszta zsidó vonalat sem tudtak Jézusnak kreálni... Jézusnak azért kellett Betlehembe megszületnia, hogy reáhuzhassanak egy ószövetségi próféciát, ami így sem illet reá, de be sem teljesedett, mert a prófécia nem egy önkényes-önkéntes öngyilkos válalkozásról szólt, sem pedig emberáldozati liturgikus bűnszabadításos eseményekről! Efrata termékeny tájat, vidéket, termékenységet jelentett, míg betlehem kenyerek házát, akkor minő véletlen egyezés, nemde? Ejjj-ejjj sok sok kérdés az amit ki kellene kutatni hitelességét illetően!
Theosz (Isten) jobbjára ült Jézus, nem Jehova jobbjára mind a Csel7:55-ben, mind Zsidók10:12-ben. Nézz csak utána, és hagyj csak fel szépen a jehovista marhaságokkal. Nézd meg a görög eredeitit: http://inetsrv.ehf.hu/ujszov/, és meglátod.
Egyébként meg gondold meg, rengeteg tévedésed van, amit mondasz, nem lehet komolyan venni. Megkomolyodhatnál végre!
Én rajtam is beteljesedett egy pár ószövetségi prófécia....., pl. a "" Most már imhol a te feleséged, vedd magadhoz és menj el."" Vagy....., " S mondának nékik: Lásson meg titeket az Úr"............., azóta is lát az Úr!
A kb 30 prófétika az kevés, szerintem nincs olyan igei rész, ami ne illene Jézusádra...., iga Mózes már rég kiírtotta volna Jézust és családját, sőt egést Jeruzsálemet, ha idegen isteségeket, avagy vallást hírdettek volna...., de Mózes nem volt, a rómaiak annál többen....
Igaz Betlehemből volt anno két kis község is, de szóra sem érdemes...., az egyik míly fájó éppen Názárehtől nem messze..., a judeai félét meg könnyű volt bészerkeszteni, akárcsak egy szónyival is, nemde? 300 év volt rá....
Szerintem nem ismered a bibliát, de annál jobban próbálod bemagolni az ajánlott igerészeket a velejátó felekezeti magyarázatokkal, nemde? :))))))))
Testi egység? hmm, ezen elgondolkodtam egy kicsit, mert a test kifelyezés a bibliában nem csak az emberi testet jelöli, sőt van krisztus teste is, amiben egység van...
Persze, de ettől még nem alkot vele testi egységet............. Az 'én és az Atya egyek vagyunk' és az 'aki engem látott, az látta az Atyát is' kifejezés nagyon beugratós, emiatt el lehet tévedni elég rendesen.........:)
De! Csak az egyik testben van, azért látod, a másik meg nem, azért nem látod. De egy szellem, egy Isten. Az Isten szeretet, tehát közösséget feltételez, melynek vannak látható és nem látható "részei". (nagyon hülyén fogalmaztam, de remélem érthető)
Gondolom hallottál már szellemi egységről.............Nos ilyenformán egyek.
Istent még nem látta élő ember soha (Ján1:18), Jézust viszont látták sokan. Tehát nem úgy egyek, ahogy állítod, ill. a szentháromság tévesen állítja.................
Igen, mert befolyásolnak a últban szerzett hamis ismereteid és szokásaid a szellem, szellemi kifejezésekkel. A keresztények között (tisztelet a kivételnek) a megérthetetlent, a titokzatosat és misztikusat jelenti, viszont a tudományokban ez a kifejezés már inkább a szellemi munka, a szellemi termékek, vagy a szellemes írásokra vonatkozik és ilyen értelemben már sokkal érthetőbb és világosabb a fogalom.
Szellemi egység van köztük, ahogy egy bensőséges kapcsolatban apa és fia is egyetértenek. Nem szentháromság-egység..............:) Ezért mondta, hogy aki 'engem látott, az látta az Atyát is', mivel ő a láthatatlan Isten képmása (Kol1:15)................ Jézus pedig látható volt..........:)
Az isten szellem. Ő és az Atya egyek. Az Atya a mennyben van, vagyis nem a földön, hanem magasan, vagyis az embernek nem elég az a földhöz ragadt gondolkodás, hogy egyáltalán közelítse.