Én még nem hallottam a kivi zöldmetszéséről. Esetleg akkor, ha csupa nagyon gyenge ágacskát hozna. De nálad erről valószínűleg nincs szó, ha még hónaljhajtást is hoz.
Amúgy általános a növényeknél, hogy a gyenge ágakon hoznak több virágot, és ott jobban is termékenyülnek. Ha már elég erős a kivid, akkor cél lehet gyengébb ágak előállítása. A kivi tavaszi metszésénél egyébként is le kell vágni a hosszú, erős hajtásokat, mert azok egyáltalán nem teremnek, és csak a kisebb, rövid ízközűeket kell meghagyni, ezek a termővesszők.
Sziasztok! Tud nekem valaki kivitermesztéssel kapcsolatban tanácsot adni? Ugyanis a hajtásokon a levelek tövénél megjelentek újabb kis hónaljhajtások, csak azt nem tudom hogy azt meghagyjam, vagy törjem le, mert elveszi az erőt a növény többi részéről?
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy a vashiányos növényeimnek mennyi vasat adhatok? Arra gondoltam, hogy ha vasgáliccal próbálkoznék talán olcsóbb és hatékonyabb lenne, mint a Substral+vas. Csak azt nem tudom eldönteni mennyit tegyek 1 kannába? Ha hülyeséget írtam, akkor várom a tanácsokat!
Teljesen új vagyok a növény-tartásban, és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Filmekben mindig elnézegettem "azt a szép hawaii-i virág"-ot, amit tévesen orchidea-féleségnek gondoltam, míg a minap felvilágosítottak, hogy plumeria vagy frangipani a neve. Szóval plumeriát szeretnék tartani, s szeretném a segítségeteket kérni, hogy vajon hol lehetne maghoz vagy növénykéhez jutni (emberbaráti áron), s hogyan tartsam, hogy sokáig szép legyen?
Ha jól látom , azok amelyeket Te csináltál megmaradt mind ,amit én ott 7-ből 4. Elsőre nem rossz:) Most feláldoztam egy másik termő citromot , gyakorlásképpen. Nem tudom jó lesz-e mert amiket ráoltottam némelyik nincs éppen nyugis állapotában. A lemetszett gallyakat meg ledugtam.
Az én durianom kb másfél évig bírta.Igazából a baj akkor kezdődött amikor 20C alá ment a hőmérséklet az üvegházban! Addig vigan elvolt és szépen fejlődött, olyan 30 leveles példány lehetett.
Erre vigyáznod kell, ha nagy fát akarsz belőle nevelni!
2 kelt, de az egyiknek a csúcsa elszáradt, szóval végül egy maradt. Habár a másik tövében is van élet, de már egy hónapja nem történik semmi. Jöhetsz bármikor, valami hétvége szerűség volna praktikus, hétközben dolgozom sajna.
Átnézzük majd a Plumeriákat hátha nekem valami más is kiklet.
Klasszak a képek. A saját Duriánom megvan, mostmár kezd növény formája lenni. A haverom aki hozta kicsit ki volt akadva, hogy mi a szösznek nekem ilyen büdös holmi, a repülőn gondolom örültek neki. :-)
Az Artabotrysom sajnos kimúlt. De a Desmos hajt. Legalább ennyi jó van.