Mindenkinek, aki mobiltelefont akar beszerel(tetni) az autójába.
Ma találtam egy nagyon korrekt céget, akik konzolokat árulnak az autósszettek beszereléséhez. A lényeg az, hogy nem kell megfúrni sehol a műszerfalat, gyakorlatilag az összes forgalomban lévő autótípushoz van megfelelő konzol br. 3.000 Ft-ért. Ráadásul fényképpel van illusztrálva, hogy hová lehet beszerelni.
A hab a tortán, hogy figyelembe veszik a légzsákos autókat is, nekem pl. megkérdezték, hogy 2 légzsákos-e az autóm. Így megelőzhető, hogy egy esetleges balesetnél először a mobilt kapd az arcodba.
ez ugy nem igaz, ahogy van. pont, hogy jot tesz a motornak, ha nem foldgazzal hasznaljak, amit PG gazbol csapolnak le. Nekem gazos kocsim van, olajcsereciklus 1.5szerese a benzinesnek, alacsonyabb hofokon eg, kevesebbet szennyez, kicsivel lustabb, de ezt csak tudom, nem erzem. Hallottam mar Sierrarol, ami tobb, mint 350000kmert ment gazzal, general nelkul, es a kompresszio majdnem olyan, mint ujkoraban. Csak nagy az eloitelet.
Hali!
A kocsim sarki fény színű, és homokszürke koszosságra gondoltam. :)
Én az első ajtóba leginkább ablakemelőt szereltetnék, nagyon kretén helyen van a sebváltónál.
Van már valaki, aki szerelt oda ilyet, vagy még nagyon új a típus? :)
Cabeza
" Igaz, a mögötte megbúvó acélváz elnyeli az ütközés energiáját, de egy apró koccanásnál az egész elemet lehet kidobni a fenébe. "
Epp ellenkezoleg, apro koccanasnal meg sem latszik rajta semmi, mert rugalmas es magatol visszanyeri az alakjat, mig a vasat lehetne kalapalni. Raadasul konnyebb is, ami szinten nem hatrany. Szoval ne nagyon nyugtalankodj, inkabb orulj neki! :-)
csiribingyó:
Ne aggodj a muanyag sarvedo miatt, a Clioe is abbol van. Az uj -macisajt lampason- es a regebbi -getupppason- is. Az okosok szerint ugysem az veszi fel az utkozes energiajat, hanem a vazszerkezet, ami mogotte van. Viszont konnyebb es olcsobb javitani.
Mas orszagokban (nyugatabbra) erre biztositasi kedvezmeny is jar... Nekunk max. a szank...
Az apro koccanas dologra en is kivancsi lennek. Tegyuk fel szembol kapja az utest az auto. Ezeknek az elemeknek az éle gyurodik meg, feltetelezem igen suru harmonika mintara. Az ilyet meg lehet menteni meg, ha fembol van?
Megirtam nekik a pontos tipust és az extrákat is. Az egész arra volt jó, hogy megtudtuk nagy valószinüséggel ők is Eurotax progit használnak és kb mennyit szabad fizetnie egy kereskedőnek egy ilyen autóért. Ezekután mindenki eldöntheti eladja-e ennyiért a Tháliáját vagy senem.
Csak csöndesen jegyezném meg, hogy PIAC-ról csak akkor lehet beszélni ha kellöen sok eladó és vevő van.
Egyébként célszerübbnek láttam az off-olás elkerülése véget átmenni a problémámmal a "Köt.biztosítás kárrendezés tapasztalatok" topicba. De a "végeredményről" Titeket is tájkoztatni foglak.
Ahhoz túl jó kocsi a Thália, hogy ennyiért elkotya-vetéljem.
Én Ikarus 400-as sorozat járműveivel, Metróval. Sajna jogsim még nincs, de ami késik, nem múlik. Egyébként Lada Szamarával járok elég gyakran. Ritkábban Skoda pickup-pal. Na ez épp most lett megcsináltatva. (580 000 volt a javítás ára. Majdnem gazdasági totálkárt adtak rá.)
csiribingyó: Biztos az maszat ido miatt koszolodik gyorsan az autod. De szerintem a sarkifeny egy kifejezetten "kosztűrő" szin. :) Nekem legalabbis nagyon bejott. Akkor tunik csak fel, hogy koszos volt az auto, mikor lemosva meglatom a kulonbseget.
Ennyiért nem adom el. Ahhoz túl jó autó! :-)))
Nem tudom te mivel koptatod az aszfaltot, de gondolom nem hagynád magad rábeszélni vagy kényszeriteni egy 350000-400000 Ft bukásra.
Amugy meg elvonási tüneteim vannak Thalia ügyileg. :-))
Szerintem minden autón érdemes az első néhány ezer km után olajat és szűrőt cserélni, attól függetlenül, mit mond a gyár. Tudom, hogy sokak szerint ez elmaradott hozzáállás, de én akkor is ehhez tartom magam. Sőt, mivel szeretem pörgetni, általában 2/3-olom a csere-periódust is.
Nem tudom, innen volt-e valamelyikötök, aki megkérdezte a Totalcart Compot autójával kapcsolatban. A kérdés: "Szeretném megtudni mennyit ér egy 3 hónapos, 3500 km futott Renault Thalia."
A válasz: "Az Ön által említett autó jelenlegi piaci eladási ára 2,3-2,35 MFt között mozog az aktuális kereslet-kínálat függvényében."
Hozzáfüzni nem akarok, mert már mindent elmondtam.
Sziasztok,
10. hetes Thalia tulaj vagyok túl a 4000-en, régóta olvasom a fórumot.
Ha megengeditek néhány észrevétel és kérdés:
Nálam jól bevált a gép (RN),örömmel használjuk (barátnőmmel). Észrevettem, hogy balra indexeléskor a világítás egy pillanatra kihagy.
Az ajtók pedig halkan "cincognak" nyitáskor csukáskor. Gondolom garanciába tisztázzák ezeket.
Nem tudjátok hol lehet antennát kapni a Thaliához? Az enyém eltört :-(, a márkakereskedőnél 6000-ért kínálják. Ez sok nem?
És még egy kérdés? Mennyire ajánlott az olajcsere bejáratás után?
üdv
Dilemmám van:
szerintetek, ha egy autót (Thalia Look), mondjuk január 29-re igazolnak vissza, s ráadásul az ügyfélként érdeklődöm is, de a szalon üzletkötője sosincs ott, nem kéne legalább visszahívni az embert, hogy nyugi, késik, vagy nyugi megjött(megjön)?
Ez egy szolnoki tapasztalat.
cabeza, nem hologramszürkét akartál mondani? Az enyém az, ha nem mosom akkor is hologramszürke marad, csak mintha nem csillogna annyira :(
Szóval, jól bírja a koszt.
csiribingyó, hogy megy? Fogyasztás? Bibí, az enyém már 6,6 lett, vegyes használattal (jójó, nem BP volt a város). Nemsokára 3K!
Volt már közületek olyan, aki az első ajtóba szereltetett handszórót?
Hi mindenkinek!
Köszi a reakciókat közben felhívtam a szervízt, Ők visszahívtak!!! hogy az RT 8V-ben nincs elektronikus olajszint ellenőrzés. Kapásból nem tudta megmondani a szerelő azt mondta megnéz egyet!!! remélem azért tudják melyik az eleje:))) Az indok az volt, hogy az olajpálca ellentétben a 16V-vel itt rendelkezésemre áll. Amúgy csak azért aggódtam, mert előtte egy 85 -ös R9-m volt és abban hibátlanul működött a kicsike. De hát ez van ezt kell szeretni.
Bye
Annak idején, amikor megkaptam a kezelésit, áttanulmányoztam a kezelésit. Úgy emlékszem, egész sok tipusnál 'nem használt' az ablakmosó kiürülést jelző, talán még az én RT 16V-mben sem.
Keselyű, remélem az én fogyim is ilyen mértékben esik majd, szeretném elérni, hogy annyit fizessek ki egy új autóval benzinre, mint a 13 éves szamarára gázzal.
csiribingyó: "sajnos" Skóciában kellett töltenem egy kis időt :), de a Thália nem volt velem :(
Most újra itthon vagyok, úgyhogy hajrá. Csak azok a jobbnál jobb whiskyk nelettek volna....
És hogy tetszik? Elég gyorsan belement az első 1K.
A miénk tegnap fordult át 2500-on. Érdekes, de mintha tankolásról tankolásra kevesebbre jönne ki a fogyasztás. Most 6,5 körül tart, mondjuk nem is tolom neki (annyira). Ha így megy tovább, 15000 után már meg kell állni 3-400 kilóméterenként, hogy leengedhessem a felesleges benzint...
cabeza: gratulálok.
compot: ajaj, én 2000 után már kihúzattam! Ez most gáz? :) Amúgy nem üveghangig
Antal Péter: a rönós srác annak idején azt mondta, hogy csak a 16V motorba építik be az elektronikus szintjelzőt, mert abban macerás kivenni a nívópálcát.
topo: ne izgulj, a 2001.12 RN-ben (8V) sincs bent. Különbenis minek az, ha nincs olaj benne azt kijelző nélkül is tudni fogod :))
Mindenkinek: nektek működik az ablakmosó kiürülésére figyelmeztető kis pilács? Elvileg van ilyen kijelző, csak azt nem tudom, hogy az RN-be nincs-e bekötve, vagy csak rossz.
Hali!
Nem is tudtam, hogy RT-ben van nem 16V, vagy csak nekem volt evidens, hogy minimális az árkülönbség? Nem tudom, van-e, de a slusszkulcs elforditására, még nem járó motornál megjelenk az oil ok felirat. Ha ekkor nyomsz egyet a gombján, akkor az olajszintet is mutatja. Bocs, ha ezt tudtad.
Más. Most számoltam ki a harmadik tankolást, baráti 8,6-ra jött ki az előző 10 közelihez. Azért ennek örültem. :)
Compot! Nyugodj meg! Szerintem ez a 250 000 Ft nem sok, mert bukhattál volna többet is. És a többieknek is üzenem, hogy örüljünk, hogy ennyit adnak érte. Részemről lezárva.
Pont ezért irtam az elözöekben, hogy tudni kellene, hogy jogszabály alapján mit kell tértitenie a biztosítónak. Az 5 éves TV-d sem ér annyit mint egy uj és betörésnél migés uj értéken téritenek.
Vagy vegyük az aranyat. Megveszed a boltban a gyürűt de eladni már csak tört arany árban tudod eladni. De mint vagyontárgyat, nem törtaranyként számolod magadnak.
De a lényeg nem ez. Az autót meg vettem, ez egy vagyontárgy aminek értéke után illetéket is fizettem. Amikor valaki ezt összetöri és tovább már nem használható, akkor a vagyonomban pont ekkora kár keletkezett (legalábbis kb az első 6 vagy 9 hónapig). Az egy teljesen más kérdés, hogy a piacon te mennyiért tudod eladni az autót. Egy józan ember, ha külső körülmény nem kényszeriti, nem adja el az új autóját, föleg azért nem, mert nem kap annyit érte mint amit kifizetett érte. De itt kényszeritve vagyok, hogy kvázi adjam el és bukjak rajta egy rahedli pénzt.
Szerintem az átvétel utáni 5. percben legalább 20%-kal ér kevesebbet egy autó, ettől lefelé és felfelé persze vannak eltérések. Az autó és a számítógép nem valami jó befektetés, de nem ez alapján vesszük őket.
Hali!
Ma sikerült lepattintanom a jobb tükör burkolatát. Sajna, nem direkt volt, és el is tört az egyik karma. Fogadok, hogy csak komplett tükröt lehet kapni. :(
Nincs valakinek bontottban, sarki fény színben egy ilyenje véletlenül? Bár ennek az esélye nulla. :(
Ma megyek tankolni, kiváncsi vagyok, lement-e már a fogyi 10 liter alá.
Cabeza