Keresés

Részletes keresés

rrroka Creative Commons License 2002.11.26 0 0 240
Hú téálleg azzal én is elégedett vagyok.
Felétek meg lehetett vesztegetni a TVszerelőt hogy legyen HBO jutányosan? ugye általában célozgatnak ilyesmire, de nálunk nem történt ilyesmi. mondjuk megvagyok nélküle simán.
Előzmény: nikonaprofi (239)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 239
Ha a Kossuthot végigaszfaltoznák, nekünk jó lenne, de az ott lakók nyugalmának alighanem vége lenne. sokkal rövidebb tranzit lenne a Riminyákira, az autóforgalom nagyságrendekkel nőne meg.
Azért én bízom benne, hogy pár év, és a környékünk ezen a téren is rendezett lesz. A kábelTV pl. nagyon jól muzsikál.
Előzmény: rrroka (238)
rrroka Creative Commons License 2002.11.26 0 0 238
nikon: a madáchon még nem jártam, csak láttam hogy megvan csinálva. örültem persze, csak azt nem értettem, hogy akkor má mér nem lehetetta kossuthon összekötni a mienkkel...?

árpi: ha ez olyan zúzalék az utatokon, mint a Deák Ferenc elején, akkor egyszer érdemes megnézned mi lett belőle kb egy év alatt... borzalmas kátyúk. mondjuk ha felétek nem jár nagyautó akkor talán nem lesz baj.

Árpi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 237
Tetszik tudni, néni, én akkor még bő 200 km-rel odébb álldigáltam egy olyan sorompó előtt, amit évente kétszer kidöntött egy-egy teherautó. :o))
Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 236
Nagyon taposok vagytok, latszik, hogy a fenysorompot az anyatejjel szivtatok magatokba...
Előzmény: Árpi (230)
Árpi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 235
Mifelénk divatba jött az aszfaltzúzalékkal való leterítése az útnak. Mi kb. 7 éve csináltuk meg, egyedül ott rossz, ahol vízcső javítás miatt markoló dolgozott. Nem szilárd burkolat, de viszonylag sima, nem kátyúsodik, a vizet jól bírja. Sokkal tartósabb, mint a murvával terített. Olyat a szomszéd utcában csináltak, egy év után akkora gödör "nőtt bele", hogy még a Trabival is félve mentem át rajta mindig. (Szerencsére pár napja betöltötte valaki.) Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy a gödör valószínűleg attól nőtt akkorára, hogy egy "kedves" lakó oda rendszeresen nyomatta ki a szennyvizét... (mit lehet tenni az ilyen kártevő bunkókkal?)
Érden egyébként véleményem szerint a talaj adottságai sok helyen olyanok, hogy ha már útra nem is telik, meg kellene oldani a víz levezetését az útfelületről, és az elegendő lenne ahhoz, hogy az út teljesen jó maradjon (egy alapos egyengetés után). Ezzel szemben mindenfelé azt látni, hogy a vízelvezetés hiánya miatt még az aszfalt utak is pár év alatt a használhatatlanságig romlanak.
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 234
Yóvanna :-))))
a fiammal sétáltunk arra, mikor készült, oszt én eleszélgettem az építésvezetővel, ő mondta.
kérdeztem tőle, hogy a mi utcánkba (Liszt F. 9 is jönnek-e, meg hogy ki finanszírozza, és ő mondta, hogy a lakópark. köszi, hogy "felokosítottál".
A mi utcánkkal az a gond, hogy rajtunk kívül senkit ne érdekel, kocsija sincs nagyon senkinek, magánerőből meg egy egész utca kicsit durva lenne.
De a Berzsenyi tényleg jó lett, a Madách-hoz képest.
Előzmény: rrroka (233)
rrroka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 233
No akkor terjeszd az igazat: a Berzsenyi úgy készült, hogy kaptunk önkormányzattól a fele pénzt, a másik felét ki kelett pótolni, lakóknak összeadni. Márha szegélyes utat akarnak. Namost az utca alsó fele (pár milkós aki utálja a lakóparkot építő fószert) nem adott bele egy filért se így ott nem lett szegélye az utnak, ezért kb 3 év mulva elkezd majd szépen kátuysodnia széle, meg felfagyni. Az utca felső fele (a lakóparkos) elég rendesen összedobott lóvét, maga a lakóparkos fickó a 20 házra eső résszel szállt be. ezen a részen is volt persze aki nem fizetett semmit, pedig mi is ki tudtuk perkálni a magunk részét (muterom nyugdíjas, én közalkalmazoztt vagyok, és velünk él 1 db beteg nagymama, vmint házfelújítási kölcsönt is törlesztünk éppen), szóval képzelheted mekkora hatalmas összeg lehetett: 120rongy. Namost nehezen tudom elképzelni hogy vki nem tud beleadni ennyita fejlesztésbe, ismerve hogy nálunk mindenki csak jobb anyagi helyzetbe van. (kv azta pár egyedüli nyugdíjast,de őket nem is zargatták hogy szálljanak be). namost nemtom végülis hogy lett, hogy kipótolta a lakóparkos fószera hiányzó pénzt vagy önkormáynzat,de az út kész és elég szép.

Érdekes folyomány az ügynek hogy a nemfizetők is használják az utat. Elégedetten száguldoznak. Pedig az utca másik fele felől (Deák F. u.) is bejöhetnének ott nincsen lenyalva, miért nem zötyögnek arra?
Meg van olyan is aki megígérte hogy majd persze beszáll, azt amikor kész az ut így utólag aztmondja, hogy sajna nincsen annyi pénze...
Szóval megvana véleméynem az utcába lakókról, lehet nekik továbbadni.

És kérem terjeszteni, hogy NEM csak a lakóparkos fizette az utat! Sok lakó is beszált!

rrróka

Előzmény: nikonaprofi (232)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 232
a Berzsenyi szerintem jól sikerült, egész az ötöskereszteződésig. A vele párhuzamos Madách lett borzasztó. A Berzsenyit úgy tudom, az ott épülő lakópark csináltatta meg, hogy jobb áron tudják eladni a lakásokat.
Apropó ötöskereszteződés!
Mindeddig nem volt gond az elsőbbséggel, mivel az egyszem földút alá volt rendelve a többinek. Na, de most három helyen is stoptábla van, aztán megy az agyalás, hogy ki is menjen előbb. Én úgy gondolom jobbkézszabály döntene, de már többször hiába álltam a stoptáblánál, a tőlem jobbra levő is türelmesen álldogált a saját stoptáblájánál...
Előzmény: rrroka (231)
rrroka Creative Commons License 2002.11.25 0 0 231
Remélem nem a Berzsenyiről beszélsz, mert annak a hosszabbik fele (ahol a lakók pénzt is adtak az építésbe...) elég jó lett a szegélyes úttal. hogy után az ötöskereszteződésig milesz.. naja... Szegény csórók laknak arrafele, értitek, nem volt miből szegélyes utat húzni... Egy milla kellet a kerítésre egyikhelyen, másikaknál 64 tuja vitte el a lóvét. 100rugót útra adni? Áááá azt nem...

rrróka

Előzmény: nikonaprofi (224)
Árpi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 230
Mivel én nem laktam még akkor a közelben, találgassunk! :o)))
Szerintem akkor építhették ki a vasúti átjárókat.
Előzmény: nikonaprofi (229)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 229
Mért, akkor több volt a vonat? mert kocsi tutira ennek töredéke volt.
Előzmény: Törölt nick (226)
Árpi Creative Commons License 2002.11.24 0 0 228
Jó is az! :o))
(Csak itt még nincs :o(( )
Előzmény: feszoj (227)
feszoj Creative Commons License 2002.11.24 0 0 227
Sziasztok az ADSL tényleg őrülten jó ,csütörtök óta tudom élvezni itt az SZTK környékén.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.23 0 0 226
Ez maganak sorbaallas?!

1975ben, na az volt a sorbaallas...

Előzmény: nikonaprofi (220)
n0ri Creative Commons License 2002.11.22 0 0 225
ezért mondom, hogy reméljünk
Előzmény: nikonaprofi (224)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.22 0 0 224
Momentán még Döcsa... koncepciójáról sem olvastam semmit. Pl. aszfaltos utcának örülnék, de sokan már nem is hajlandóak várni, önerőből aszfaltoznak. Felénk (Postástelep) két utcát is a lakók aszfaltoztattak le, de olyan pocsék minőségben, hogy nem adok rá két évet, és szétfagy az egész.
Előzmény: n0ri (223)
n0ri Creative Commons License 2002.11.22 0 0 223
netán még az utcátok felaszfaltozásáról is ábrándozol? Nem sok ez egy kicsit?

Csodát tenni nem tudnak, de ha legalább valamit megpróbálnának, hogy a város pénzhez jusson, jó lenne. Az előzőekkel az volt a baj, hogy nem lehetett látni, hogy valamilyen koncepciójuk lenne. HB összes nyilatkozata arról szólt, miért sötét gazember mindenki, aki nem áll mellette, de arról, mit szeretne csinálni, egy árva szó sem volt. Olvasom én is az Érdi Újságot.
privát élmény ezzel kapcsolatban: Közelünkben egy állati gyógyszeralapanyag-keverő üzemet szerettek volna telepíteni, mire kitört a lakossági tiltakozás. Fórumot tartottak, amin HB és megjelent személyesen és jól legorombította az egybegyűlteket, hogy bele mernek szólni utána pedig dörgedelmes cikket jelentetett meg az Érdi Újságban, hogy a tájékozatlan lakosság, aki nem átallott olcsó telken építkezni, a fejlődés útjába áll. Szabályosan le lettünk tolva. Egy aprósg csak, hogy a telepet csak a környék járhatatlan földútjain lehetett volna megközelíteni.

Előzmény: nikonaprofi (222)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.22 0 0 222
Már én is 40.
Viszont szerintem ez lesz a központi téma. ahogy országos szinten ez megy, itt helyi viszonylatban sem lesz ez másképp. Esélyünk a látványos változásra nem sok.
mondjuk én már annak örülnék, ha szürkületkor felkapcsolnák a közvilágítást.....
Előzmény: n0ri (221)
n0ri Creative Commons License 2002.11.22 0 0 221
hány éves vagy? Én 55, úgyhogy nekem sok esélyem nincs

sajna, van miért az elődökre mutogatni, de ha nem ez lesz a központi témájuk, már nagyot lép a város előre

Előzmény: nikonaprofi (220)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.22 0 0 220
A mai érdi Újság is írt a 700 milliós tartozásról, ami a városnak van. Csak azt nem értem, hogy ez korábban nem volt tudott????
Ez most arra lesz csak jó, hogy mutogathassunk az elődökre, akik miatt most megint nem fog a városban semmi sem történni. Elég elkeserítő állapot.
Megérem még egyáltalán, hogy ne álljak sorba a központban a dupla sorompónál...?????
n0ri Creative Commons License 2002.11.22 0 0 219
a nevét nem tudom, ha legközelebb arra járok, megnézem. A faház most is ott van. A piros iskolához (azt hiszem, az a Bólyai) tartozik
Előzmény: DJ Szegecs (218)
DJ Szegecs Creative Commons License 2002.11.22 0 0 218
"az Alsó (lánynevén Engels) utca és a Kornélia utca sarkán van egy iskola, ahova csak alsósok járnak. Nem erre gondolsz? A Marianum, az más "

Valószínüleg arról lehet szó, amit te írsz, mert tényleg sarokház az épület, és az udvar végén van (volt) egy faház is.
Mi ennek a sulinak a mai neve? Rákerestem az osztalytarsak.index.hu-n, de annyi uj iskolanevvel talalkoztam, raadasul mar az utcanevek sem azok, amik regen voltak..

Előzmény: n0ri (197)
kérdések és válaszok Creative Commons License 2002.11.21 0 0 217
hahó skacok. mijen a kapás a prérin pecások?
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.21 0 0 216
ezek szerint hazudtak, vagy meghamisították a számlákat?
Nem igazán érthető ez nekem, hisz testület eddig is működött, betekintési lehetősége volt mindnek, ez a döcsa... nevű fazon is ott ült, vagy nem?
Előzmény: n0ri (215)
n0ri Creative Commons License 2002.11.21 0 0 215
az új testület szerveződik, de elég nagy bajok vannak, a város hiánya háromszor akkora, mint elődeik állították

reggelenként legyen mindenki óvatos a Ritmus környékén, elkezdtem kocsival járni vásárolni

Előzmény: nikonaprofi (214)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.21 0 0 214
Iszonyú sötét van esténként a központban. A Ritum előtti parkolóban a 15 kandeláberból csak 7 ég, 8 sötét. Ez vajon ELMŰ hatáskör, vagy önkormányzati?
A másik, amit megfigyeltem . nem szürkületkor kapcsolják fel a közvilágítást, hanem jól megvárják, míg töksötét lesz. Ezzel a fél órával spórolnak?
Beindulhatna már az új testület.....
nikonaprofi Creative Commons License 2002.11.19 0 0 213
Akartam én......kivonultam Nikonostul, álllványostul, teleobjektívestűl a kertbe, de végül csak pár éjszakai fotó lett a házról.
Előzmény: cs_geza (212)
cs_geza Creative Commons License 2002.11.19 0 0 212
Fotot, videot nem csinaltatok? En nyaron, egy viharos-villamlos ejszakan csinaltam villamos videot, nagyon szupi lett!
Előzmény: babydevil (211)
babydevil Creative Commons License 2002.11.19 0 0 211
Hajnali 1/4 5-5 között nyugágyban betakarva a kertben figyeltük a jelenséget. Gyönyörü fénycsikokat láttunk, elég sokat (százvalahányat számoltunk meg). 1-1 példány igen erös fénnyel birt.
Hajnali öt körül befelhősödött, visszamentünk szuszókálni. De nagyon sokmindent kivántam.
babydevil
Előzmény: nikonaprofi (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!