az Alsó (lánynevén Engels) utca és a Kornélia utca sarkán van egy iskola, ahova csak alsósok járnak. Nem erre gondolsz? A Marianum, az más
Na, nem akarok politizálni, de a Fidesz szerintem szándékosan vesztette el a választást, amikor Harmat Béla mögé állt, én nem találkoztam olyan érdivel, akinek ne lett volna belőle elege, de nekem így is jó, én egy ballib vagyok:))))
6 éve lakom Érden a Kornélia utcában, van elég bajom a várossal, majd írok
Azt szeretném kérdezni, hogy ma mi a neve annak a sulinak, ami régen az Engels utcában volt, csak elsős, és másodikos csoportokkal, a harmadikosok már az "új" piros iskolába mentek az Erzsébet utcába. Megvan még ez a régi suli?
1990 óta csak 4-5x voltam Érden, és nem néztem el a régi suli felé...
Érdi ADSL ügyben olvasd át ezt a fórumot, én is innen tájékozódom. A kezdeti csüggesztő hírek után mostanra mégiscsak elég biztatónak tűnik a helyzet. Állítólag rövidesen valóban egész Érd ADSL-lefedett lesz!
Ez pedig egy térkép, az induló ADSL-területről (piros rész), a fehér mezőben elszórt 4 kis fekete légypiszok pedig a decemberben induló DSLAM-központok helye.
Parkvárosi lány!
Megnyugodtam, mert nekem is csendesnek tünt a környék, ezért is nem akarjuk eladni a telket, hanem inkább épitkezünk rá.
Nem tudtál aludni, hogy ily késő éccaka irsz?
babydevil
Nyugi, tőlünk messze vannak, az M7-től délre lakik ez a brigád, az Aszfaltozó - Gépész sarkán (mindkét utcát kettévágja az M7). A kutyám egyébként magától lépett le, fiatal volt és kalandvágyó, éjjel kiásta magát, elsettenkedett az M7-ig, átment alatta vagy rajta, így jutott a Bem térre, és ott szedték össze állítólag. Azóta mély betonalapja van a kerítésnek, nem történt többé ilyesmi :-)
A mi környékünk igencsak békés, 6 év óta nem volt semmi, de semmi gond, etnikum nincs a közelben. Pár éve még hallottam olykor, hogy elhagyott nyaralókba betörögettek a környéken, elvitték a gázpalackot meg a kekszet a nagystílű olvajok. Mostanában viszont többször is találkoztam errefelé éjszaka járőröző rendőrökkel, ez elég megnyugtató, bár, mondom, nincs mitől félni, ez egy békés környék. Emiatt nem is olcsók a telkek...
A Késmárki-Törcsvári utca környékéről indulnak el a hordák vadászni. Mi tavaly nézelődtünk (el akartuk adni a full extrás telkünket még jó hogy nem tettük) szóval furcsa volt, hogy az átlagár 7-9 milla körül volt és volt egy halom telek ami öt illetve alatta volt. És most jön a csoda: érdekes módon azok a telkek amelyek ennyivel olcsóbbak voltak egy 1 km sugarú körben ezen utcák körül helyezkedtek el. A tudatlan odamegy, megveszi és rácseszik, mert kb. minden éjjel betörnek hozzá. Egy jó barátom már 4 éve elköltözött arról a környékről, fél év alatt 3x rámolták ki, sőt azt látta, hogy hordják a pulóverét, tolják a talicskáját és a rend őrei a szemébe röhögtek! na erről ennyit.
A telek árát az is csökkenti és ezért lehet olcsóbb ha közel van az M7-hez, vagy nagyon kiesik, pl. favágó utca.
Szia parkvárosi lány!
Ez a cigányhorda még mindig valós veszély??? A Faragó utcától messzire (nagyjából hány utcányira) vannak legalább? Eddig azt hittem, hogy a macskácskámnak tök jó lesz, se vonat, se kocsi, se rossz szándékú ember (kamaszkorában 1x kiengedtem futkosni,aztán egy idö múlva elkezdtem keresgélni, éppen az utcán próbált megszabadulni egy igen elhanyagolt-rusnya külsejű pali kezéböl, valószinüleg csak az anyaoroszlán jellegü csataüvöltésem és kirohanásom mentette meg, azóta igen nehéz szivvel engedem ki), gondoltam én (kis naiv), hogy ott legalább nyugodtan rohangálhat majd. Nem ezért neveltem fel 3 napos (!) korától (életem elsö saját macskája), hogy bárki is befogja vagy megegye. A "mi környékünkön" sok etnikum lakik? Mire kell felkészülnöm biztonsági szempontból?
babydevil
Feltételezem, mindennel rendelkezik, hisz most Battán valami komplett lakóparkot csinál. A lakhatásinkat nekünk is ő intézte, ráadásul úgy, hogy ki sem jött senki megnézni, tényleg kész-e a ház...
www.matav.hu/tudakozo :-)
Meg is találtam a számát.
Ő rendelkezik minden olyan minősítéssel, hogy Ő lehet építésvezető meg mit tudom én mi? Ezek úgy tudom kellhetnek a lakhatásihoz meg hasonló bürokratikus dolgokhoz.