Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vikiviki Creative Commons License 2002.02.04 0 0 662
nem akarom azt mondani,hogy a Thalia rossz auto, reszint, mert meg nem probaltam, reszint mert meg nem is ultem benne, de az nem erv,hogy hanyat vettek belole. Pl Suzuki nem az a hudejo-hudebiztonsagos-hudeszep auto, megis eleg sok fogyott belole az elmult evekben:(
Előzmény: marmota (655)
oregmedve Creative Commons License 2002.02.04 0 0 661
Ha dizelt szeretnel, miert nem veszel egy traktort? AUTOBA benzines motor (esetleg hidrogencellas, elektromos) valo...
:)
Előzmény: marmota (656)
TechRun Creative Commons License 2002.02.04 0 0 660
Sziasztok !

Még egy szó a "NAGY NÉMET MIN?SÉGR?L".
Pöpecnek igaza van. Ismer?söm amikor egy éve vette az új Astráját kérdezte a szalonban, hogy hol gyártották az autót. A fickó csak annyit mondott, hogy annak örüljön ha belga mert a német gyárban török munkások dolgoznak. :-))))

Üdv,
TR

Előzmény: Pöppec_kvar (659)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.02.04 0 0 659
>Valószínű eddig nem tudtad, de a Renault Mégane kombi verzióját ugyanezen gyárban készítik.

Sot, az uj Toyota Corollat is Torokorszagban gyartjak! Es egy Corolla minoseget ki merne ketsegbevonni...? Vicces, nem?

Masreszt még mindig vannak olyan emberek, akik azt hiszik; hogy a minoseg & megbizhatosag szimbolumakent emlegetett nemet autokat szoke, kekszemu arja ferfiak szerelik ossze??? Keseruen csalodnanak, ha tudnak mennyi torok dolgozik a nemet autogyarakban.:)
Nem az szamit...

A kepeket kuldom holap, csak ne felejtsem oket otthon :))

Előzmény: Törölt nick (658)
Keselyű Creative Commons License 2002.02.04 0 0 657
marmota, szívemből szóltál.
Ha megnézed,még új fiú, csak a hozzászólásai számát szeretné gyarapítani. Forgiven.

Üdv, Keselyű

Előzmény: marmota (655)
marmota Creative Commons License 2002.02.03 0 0 656
Tényleg, tud valaki arról (már megint jön a diesel-mániám), hogy a másik, az erősebb 1,5 dci motor a Cliohoz (most már talán a Thaliahoz is) mennyivel különbözik a 68 lóerőstől?

(Bocs, ha senkit nem érdekel a diesel-téma...)
Marmota

marmota Creative Commons License 2002.02.03 0 0 655
Nem akarom elvenni a kedved az élcelődéstől, de talán körül kellene nézned alaposabban, hogy milyen sokan, milyen ronda és milyen öreg autóval járnak. Képzeld el, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem az autó szépsége, hanem a praktikum, a biztonság, a megfelelő szervízháttér, stb. ja és az ár fontosabb szempont. Egyébként egy autót szépnek vagy rondának látni elég szubjektív dolog. Másrészt a Renault megbízhatóságban (azt hiszem, ez a gyártótól, a márkától és nem az összeszerelést végzők nációjától függ) és főképp a biztonság terén sokat javult.
Úgy gondolom, nem lehet véletlen az, hogy a tavalyi év egyik (ha nem a leg)legsikeresebb autója lett a Thalia, egy olyan országban, ahol egyelőre nagyon sok szempont (valószínüleg nem a szépség az első) alapján mérlegel az autóvásárlók zöme.
Egyébként az idei állítólag csinosabb lesz.
Na, ennyi.

Üdv, Marmota

Előzmény: rudolph rednose (654)
rudolph rednose Creative Commons License 2002.02.03 0 0 654
MInden Thalia tulojadonosnak gratulálni szertnék, hogy megvásárolták a 2001-es év legcsunyabb legelbaltázottabb járgányát, az auto ,,tervezése"annyi volt, hogy vettek egy Cliot és rávágtak egy hátsót, igy ugyan elértrek egy megfelelő méretü rakteret, de olyan autó született amivel én nem mernék kimenni az utcára.
Mindezt pedig megbizható török emberkék épitik, rendkivuli minoséggel.
Keselyű Creative Commons License 2002.02.02 0 0 653
vikiviki: ez igaz, de pl a PUG 307 sem egy régi konstrukció, és less csak bele a topicba. Azért egy 4 milleres autótól ez gáz.

Üdv, Keselyű

Előzmény: vikiviki (649)
BJ Creative Commons License 2002.02.01 0 0 652
Hali!

Én ma 3 hete vettem át a Cliómat, úgy, hogy okt 31-én rendeltem meg. Előre befizetni a megrendeléskor 200 ezret kellett, a többit meg a kocsi átvételekor. Ja, és ne felejts el alkudni, amikor megrendeled a kocsit! 1-2 ingyenes extra vagy az ingyenes forgalomba helyezés gond nélkül beugorhat!

üdv

BJ

Előzmény: biga (651)
biga Creative Commons License 2002.02.01 0 0 651
Köszi, jól hangzik. Várnom meg úgyis kell még néhány hónapot financiális okok miatt, szóval az nem gond. (Dehogynem gond, de hát ez van :))
Tényleg, tapasztalt autóvásárló kollégák! A vételár a megrendeléskor fizetendő, vagy az autó átvételekor? Én valami előleg/foglaló rendszert tartanék értelmesnek, de a világ nem mindig úgy működik, ahogy én normálisnak tartom... :)
Előzmény: Pöppec_kvar (650)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.02.01 0 0 650
Szia biga!
Asszem maz 5. hettol megrendelheto az uj Thalia. Vagyis mar igen.
Az ABS a legfelso felszereltsegi szinttol szeria.
Az info egy ertekesito ismerostol van.
Az elobb kihagytam azt, hogy vannak uj szinek is: hars, meg ket fajta kek es meg vmi.
Az árrol meg nem tudott biztosat mondani, de szerintem nem lesz nagysagrendileg dragabb.
Szerinterm varj meg! Erdemes! :)
Pöppec
Előzmény: biga (648)
vikiviki Creative Commons License 2002.02.01 0 0 649
meg az is igaz, hogy Thaliabol meg nem nagyon vannak egy evesnel idosebb autok, es egy ilyen koru autonak meg sokkal kevesebb baja lehet...
Előzmény: Keselyű (645)
biga Creative Commons License 2002.02.01 0 0 648
Hello Pöppec_kvar
Nekem jöhetnének a képek, akár mailben is. Honnan van egyébként az info? Lehet tudni mást is az új gépről?
Én jelenleg az új Clio és a Thalia között vacilálok, a Clio mellett főleg a 4*-os NCAP teszt (szemben a 2*-os régi Clio-val) az isofix rögzítési pontok és a széria abs szól. Ha az új Thalia is tudná ezeket, akkor a kérdés el lenne döntve... A pénztárcám meg úgyis csak az új Thaliával együtt lesz szériaérett, úgyhogy várni tudok :) Meg az is lehet, hogy az új Thalia lenyomja kicsit a régi árát :)

biga

Előzmény: Pöppec_kvar (647)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.02.01 0 0 647
Udv Nektek!
Lattam ma képeket az uj Thaliarol!!!! egesz pofas! Az eleje 100% macisajt lampas Clio, a hatulja maradt a regi. Annyit fejlodott a hatulja, hogy korben vastag koccanasvedo csik van, ami dob a latvanyon is egy kicsit.
A belseje nem tul sokat valtozott. Ket szinu lett a muanyag, asszem az also fele (kesztyutarto vonalatol lefele) vajszinu, mint az uj Clioban. A legertelmesebb valtozas belul, hogy az ablakemelo gombok vegre az ajtora kerultek.
A motorvalasztek: a regiek mellett lesz a kissebik dizel es lesz 1.6 16V 110LE-s benzines is. Nem tudom ilyen magas kocsiba ezt hogy lehet majd kihasznalni... Talan trailer vontatashoz, vagy kamion menteshez... :)))
A felszereltsegi szintek: 4 szint lesz, tobbe-kevesbe hasonlo tudassal mint az eddigiek, csak az eddigi RT, RN, stb elnevezesek az uj Clio hangzatos -es nehezen megjegyezheto...- neveire valtoznak.
A fotokat is megszerzem hamarosan, hetfo korul mar el tudom kuldeni annak, aki megdob egy maillel.
Udv,
Pöppec
Macika Creative Commons License 2002.01.31 0 0 646
Szerintem a Thalia-tulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy mit kaptak a pénzükért.

Mások meg nincsenek tisztában, és hőbörögnek.

OFF
Túl vagyok az 1600-on, és még mindig nincs semmi bajom a konkurenciával :c))))
ON

Szerencse, hogy itt áll az ablakom alatt egy sarkifény Thalia, naponta megszeretgetem szemmel. :c))))

Előzmény: Keselyű (645)
Keselyű Creative Commons License 2002.01.31 0 0 645
Még valami. Nektek nem tűnt fel, hogy a mi kis autónknál sokkal drágább márkák tulajai mennyi mindenre panaszkodnak? Nemtom, de nekem semmi ilyen gondom nincs. Vagy én vagyok igénytelen, vagy a Thália jó, vagy mittudomén...

Üdv, Keselyű

Keselyű Creative Commons License 2002.01.30 0 0 644
Szervusztok véreim!

Gyilkos hajsza volt a cégnél, úgyhogy egy kicsit elhanyagoltalak benneteket.
Túl vagyok a 3K-n. No problem.
Töröm a buksimat, hogy nem igazán jó a műszerfal tetején a hangszóró, csak 10-es megy bele. Azért egy 16-os máshogy szólna. Az ajtó lenne a megfelelő neki, de nincs gyári hely rajta. Az a kérdésem, hogy az ajtó belsején ki van-e vágva a fém a hangszóró helyének? Ha ugyanaz a konstrukció, mint a clio, akkor ki kellene lennie.
Én még csak kifaragnám a műanyagot, de kellene helyette egy ép is, hátha el karom adni majd a kocsit. Nem tudtok valami roncsból eladót? A ronónál kapható, de 50k darabja(!). Ennyiért nem is akármilyen hangszórót lehet venni.

Üdv, Keselyű

atompyka Creative Commons License 2002.01.28 0 0 643
Engem a kormánytekerő gomb fog pofánvágni. :-)

Nővérkém tesztelte a Th. hátsó lökösének parkolástűrését egy Octavián. Bírta. A Skoda is.
:-)

Üdv!
Tom

Előzmény: Macika (641)
vikiviki Creative Commons License 2002.01.28 0 0 642
Hu, de udvarias vagy:) Szerintem nezz be az Olcso autozas:gaz, foldgaz, biodizel cimu topicba. Vagy probald ki a kocsimat:)
Előzmény: Pöppec_kvar (640)
Macika Creative Commons License 2002.01.28 0 0 641
Mindenkinek, aki mobiltelefont akar beszerel(tetni) az autójába.

Ma találtam egy nagyon korrekt céget, akik konzolokat árulnak az autósszettek beszereléséhez. A lényeg az, hogy nem kell megfúrni sehol a műszerfalat, gyakorlatilag az összes forgalomban lévő autótípushoz van megfelelő konzol br. 3.000 Ft-ért. Ráadásul fényképpel van illusztrálva, hogy hová lehet beszerelni.

A hab a tortán, hogy figyelembe veszik a légzsákos autókat is, nekem pl. megkérdezték, hogy 2 légzsákos-e az autóm. Így megelőzhető, hogy egy esetleges balesetnél először a mobilt kapd az arcodba.

Tehát XIII. ker. Reitter Ferenc u. 65/a.

Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.01.28 0 0 640
Bocs ha hulyeseget irtam, nem en talaltam ki. Szerelo mondta, felteteleztem, hogy ert hozza... Ugy latszik nem kellett volna. Egy tanusaggal tobb. :)
Előzmény: vikiviki (638)
vikiviki Creative Commons License 2002.01.28 0 0 638
ez ugy nem igaz, ahogy van. pont, hogy jot tesz a motornak, ha nem foldgazzal hasznaljak, amit PG gazbol csapolnak le. Nekem gazos kocsim van, olajcsereciklus 1.5szerese a benzinesnek, alacsonyabb hofokon eg, kevesebbet szennyez, kicsivel lustabb, de ezt csak tudom, nem erzem. Hallottam mar Sierrarol, ami tobb, mint 350000kmert ment gazzal, general nelkul, es a kompresszio majdnem olyan, mint ujkoraban. Csak nagy az eloitelet.
Előzmény: Pöppec_kvar (580)
cabeza Creative Commons License 2002.01.28 0 0 637
Hali!
A kocsim sarki fény színű, és homokszürke koszosságra gondoltam. :)
Én az első ajtóba leginkább ablakemelőt szereltetnék, nagyon kretén helyen van a sebváltónál.
Van már valaki, aki szerelt oda ilyet, vagy még nagyon új a típus? :)
Cabeza
Előzmény: Keselyű (624)
R5TL Creative Commons License 2002.01.28 0 0 636
" Igaz, a mögötte megbúvó acélváz elnyeli az ütközés energiáját, de egy apró koccanásnál az egész elemet lehet kidobni a fenébe. "

Epp ellenkezoleg, apro koccanasnal meg sem latszik rajta semmi, mert rugalmas es magatol visszanyeri az alakjat, mig a vasat lehetne kalapalni. Raadasul konnyebb is, ami szinten nem hatrany. Szoval ne nagyon nyugtalankodj, inkabb orulj neki! :-)

Előzmény: Törölt nick (632)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.01.27 0 0 635
csiribingyó:
Ne aggodj a muanyag sarvedo miatt, a Clioe is abbol van. Az uj -macisajt lampason- es a regebbi -getupppason- is. Az okosok szerint ugysem az veszi fel az utkozes energiajat, hanem a vazszerkezet, ami mogotte van. Viszont konnyebb es olcsobb javitani.
Mas orszagokban (nyugatabbra) erre biztositasi kedvezmeny is jar... Nekunk max. a szank...
Az apro koccanas dologra en is kivancsi lennek. Tegyuk fel szembol kapja az utest az auto. Ezeknek az elemeknek az éle gyurodik meg, feltetelezem igen suru harmonika mintara. Az ilyet meg lehet menteni meg, ha fembol van?
Előzmény: Törölt nick (632)
compot Creative Commons License 2002.01.27 0 0 634
Hi!

Megirtam nekik a pontos tipust és az extrákat is. Az egész arra volt jó, hogy megtudtuk nagy valószinüséggel ők is Eurotax progit használnak és kb mennyit szabad fizetnie egy kereskedőnek egy ilyen autóért. Ezekután mindenki eldöntheti eladja-e ennyiért a Tháliáját vagy senem.
Csak csöndesen jegyezném meg, hogy PIAC-ról csak akkor lehet beszélni ha kellöen sok eladó és vevő van.
Egyébként célszerübbnek láttam az off-olás elkerülése véget átmenni a problémámmal a "Köt.biztosítás kárrendezés tapasztalatok" topicba. De a "végeredményről" Titeket is tájkoztatni foglak.

Ahhoz túl jó kocsi a Thália, hogy ennyiért elkotya-vetéljem.

Előzmény: Törölt nick (633)
BoGar Creative Commons License 2002.01.26 0 0 631
Én Ikarus 400-as sorozat járműveivel, Metróval. Sajna jogsim még nincs, de ami késik, nem múlik. Egyébként Lada Szamarával járok elég gyakran. Ritkábban Skoda pickup-pal. Na ez épp most lett megcsináltatva. (580 000 volt a javítás ára. Majdnem gazdasági totálkárt adtak rá.)
Előzmény: compot (629)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.01.26 0 0 630
csiribingyó: Biztos az maszat ido miatt koszolodik gyorsan az autod. De szerintem a sarkifeny egy kifejezetten "kosztűrő" szin. :) Nekem legalabbis nagyon bejott. Akkor tunik csak fel, hogy koszos volt az auto, mikor lemosva meglatom a kulonbseget.
Előzmény: Törölt nick (618)
compot Creative Commons License 2002.01.26 0 0 629
Hi!

Ennyiért nem adom el. Ahhoz túl jó autó! :-)))
Nem tudom te mivel koptatod az aszfaltot, de gondolom nem hagynád magad rábeszélni vagy kényszeriteni egy 350000-400000 Ft bukásra.
Amugy meg elvonási tüneteim vannak Thalia ügyileg. :-))

Előzmény: BoGar (627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!