Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nekem egy HQ 240R van, szintén meg vagyok vele elégedve, még nem hagyott soha cserben. De. Kevesebb pénzért kap ugyanilyen megbízhatóságot, alkatrész hátteret, minőséget. Vagy ugyanennyiért erősebb gépet.
Nekem egy stihl fs 120-om van. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.Jó minőségű gép. Arról szó sincs, hogy a stihl rossz lenne ár-érték arányban nekem megér a minőség annyit amit kérnek érte. Néha viszont irreálisan drága egy stihl kasza, ki kell várni egy jó akciót.
Khm. Szóval azért Nem úgy van az, hogy az abc csak S és H betűből áll. Van ott még ... Solo, Oleomac, Castelgarden, Dolmar, Hitachi, Komatsu, ezeket azért nem sorolnám simán futottak még kategóriába .
Helló! Próbálj meg szétnézni a neten a használt kaszák között. Vagy ahogy az előttem szóló mondja kölcsönözz egyet valahonnan. Ha pedig sajátot veszel akkor 2 fajtát érdemes sztem: STIHL-t vagy HUSQVARNA-t. Nekem egy STIHL-em van most lesz 2 éves semmi baja nem volt még. Nagyon megbízható, erős gép.
Nem egyszerűt kérdeztél. A bozótirtás erős, masszív gépet igényel. Javaslom azt, hogy kölcsönözz egy komoly ipari gépet , azt kb 5 rugóból megúszod egy napra. Azzal ki kell takarítani, a bokrok gyökerét is kiszedni . Utána érdemes gépvásárlásról beszélni, mert akkor már egy szolidabb tudású (és árú) gép is megfelel . Mennyire gondoltál épeszű ár alatt ?
Sziasztok!! :)) Pici segítségeteket kérném. Föld tulajdonos lettem, nem olyan régen, édesapám halála után. 700m2 eres területröl van szó, amit ugy tervezek, hogy évente 1-2-3 átfutok rajta majd fükaszával. Jelenleg nagyon bozótos, füves, elhanyagolt. Tele csipkebokrokkal, jo vastag szárakkal, füvel, meg még a jo isten tudj mivel... Most nekifutottam egy kölcsönkért einhell mt28 assal, de ez ugy érzem nem az igazi, milyen gépet ajánlanátok, épeszü pénzért? Aki tud sugjon..:)) elöre is köszönet: Kecsy
Hát ja,mindegyiknél előfordulhat,csak nagyon bosszantó lehet ha csak egy gépe van és pont így a gari lejárta után pár héttel.... Amúgy melyik típusról van szó?
Nem tudom, a Dolmar gyújtás milyen, nem volt még olyanom. Van olyan, amelyiknek a madzag cserélhető, a trafó tövében szétszedhető. Amelyik nem, annak meg el kell vágni amadzagot egy olyan helyen, ahol nincs útban a toldás. Én úgy toldottam meg, amit csináltam eddig, hogy a két leblankolt darabot összeforrasztottam, egy darab zsugorcsövet rázsugorítottam, és utána műanyag ragasztó pisztollyal körbenyomtam azzal az olvadt műanyaggal .
Ha ez tipikus, akkor az tényleg szégyen. Egyébként meg ... még céges dolgozó voltam, vettünk a cégnek FS400-at. 4-ből az egyik gyújtása 2 hét után ment tönkre. Pedig a Stihlekre nem jellemző .
Annak idején pont ezért nem vettem dolmar kaszát,mert mondta egy nagyon jó barátom,hogy sok baj van a gyújtásukkal,felejtsem el.Ezt a 340-esre mondta,pedig az már profi kategória.Úgy látszik nem beszélt hülyeséget.De azért ez elég szégyen így egy évesen nem?!
sziasztok.Van nekem egy dolmar fükaszám mult hónapban lejárt a garanciája,egy hete tönkrement gyújto trafoja megadta magát.kb.30000 ft lenne bele egy uj.70000 ft-ba vettem tavaly,eddig birta.Nem tudom igazábol mit kezdjek vele mert ha kidobom a buktam a pénzem ,ha pedig veszek bele egy trafot,mi a garancia fogja birni hosszu ideig. annak idején mikor megvettem azt mondták hogy a dolmar az makita........kapják be
Tutira van a közeledben MOL kút. Ott kapsz zsírt is, meg olajat is. De ha nem MOL, akkor is kapsz. Legfeljebb némileg drágább lesz . MOL AROL 2T kivételével bármi jó kb .
Hát ... nem nagyon kell azt kenni. Ha évente egyszer, mondjuk szezon végén kensz bele némi zsírt, akkor sokáig a barátod lesz. Azt meg úgy kell művelni, hogy lebontod a csövet, kihúzod belőle a tengelyt. Jól összekened zsírral, és visszadugod. (én csak a szöghajtást szoktam levenni . )
Be akartam szerezni a megfelelő kenőanyagokat az új, még nem kipróbált Tmbertechem-hez (legalább félszintetikus 2T olajat és molibdéndiszulfidos litiumzsírt a szöghajtáshoz), de még nem sikerült. pedig már vagy 4 helyen próbálkoztam. Node majdcsak sikerűl előbb utóbb.
Ellenben van egy másik problémám.
A gépkönyv ugyan említi, hogy zsírozni kell a szöghajtóművet, de a motortól a szöghajtóba erőátadó hosszú tengely (ahogy visszemlékszem az összerakásra kb. 8-10 mm átmérőjű) kenéséről nem ír semmit.
Adjatok már valami tanácsot, hogyan kell ezt zsírozni, vagy egyáltalán kell-e ezt kenni?
Azért azt furcsállom,hogy a kiengedő szem mindenhol 800 Ft körül mozog.Ha jól emlékszem,Mogép is ennyiért mondta.Stihléknél is 800-ért vettem.A Stihl árképzését alapul véve,valahol kellene kapni 400-500 Ft körül is.Azt hiszem,ha a következőt beteszem,előtte nyomok a helyére egy kis sziloplasztot,így nem repül el,ha megint rosszul raknám össze a fejet a fröccs és a szemüveg hiánya miatt.
Hát ammán igaz,a zókuláré otthon maradt,a plexi arcvédő meg nem ad túl jó képet,főleg ha süt a nap.Fröccs nem volt ,mert kocsival voltam.Egyébként inkább hosszúlépés ilyen melegben.Jó savanykás,hidegen,az a valami.
Kevesebb fröccsöt igyál kaszálás közben, és nem kapkodni a damiltöltésnél. Komótosan, megfontolt mozdulatokkal, tudod amikor nézik a népek, azt higgyék, ha kapkodsz, elsülhet a fegyver. ;-)