Már én is 40.
Viszont szerintem ez lesz a központi téma. ahogy országos szinten ez megy, itt helyi viszonylatban sem lesz ez másképp. Esélyünk a látványos változásra nem sok.
mondjuk én már annak örülnék, ha szürkületkor felkapcsolnák a közvilágítást.....
A mai érdi Újság is írt a 700 milliós tartozásról, ami a városnak van. Csak azt nem értem, hogy ez korábban nem volt tudott????
Ez most arra lesz csak jó, hogy mutogathassunk az elődökre, akik miatt most megint nem fog a városban semmi sem történni. Elég elkeserítő állapot.
Megérem még egyáltalán, hogy ne álljak sorba a központban a dupla sorompónál...?????
"az Alsó (lánynevén Engels) utca és a Kornélia utca sarkán van egy iskola, ahova csak alsósok járnak. Nem erre gondolsz? A Marianum, az más "
Valószínüleg arról lehet szó, amit te írsz, mert tényleg sarokház az épület, és az udvar végén van (volt) egy faház is.
Mi ennek a sulinak a mai neve? Rákerestem az osztalytarsak.index.hu-n, de annyi uj iskolanevvel talalkoztam, raadasul mar az utcanevek sem azok, amik regen voltak..
ezek szerint hazudtak, vagy meghamisították a számlákat?
Nem igazán érthető ez nekem, hisz testület eddig is működött, betekintési lehetősége volt mindnek, ez a döcsa... nevű fazon is ott ült, vagy nem?
Iszonyú sötét van esténként a központban. A Ritum előtti parkolóban a 15 kandeláberból csak 7 ég, 8 sötét. Ez vajon ELMŰ hatáskör, vagy önkormányzati?
A másik, amit megfigyeltem . nem szürkületkor kapcsolják fel a közvilágítást, hanem jól megvárják, míg töksötét lesz. Ezzel a fél órával spórolnak?
Beindulhatna már az új testület.....
Hajnali 1/4 5-5 között nyugágyban betakarva a kertben figyeltük a jelenséget. Gyönyörü fénycsikokat láttunk, elég sokat (százvalahányat számoltunk meg). 1-1 példány igen erös fénnyel birt.
Hajnali öt körül befelhősödött, visszamentünk szuszókálni. De nagyon sokmindent kivántam.
babydevil
Lottó ötös?
Nem vágyom ennyire nagy dolgokra. Sokkal kisebbekkel (pl. saját házunk teraszáról etetni a p.lány által emlitett szarkákat...) is beérem.
babydevil
Hahó mindenki! Főként az amúgy is éjszakai életet élő parkvárosi lány!
Ma hajnalban látható lesz a Leondiák meteorraj.
Állitólag 23 órától már talán látható lesz, de a "zápor" a csúcspontot 4 és 1/2 6 között éri el. A csiilagászok szerint percenként kb. l-2 meteort láthatunk.
Úgyhogy ha valaki az idén még nem látott hullócsillagot, ma hajnalban megteheti.
Ja és állitólag miközben nézed és kivánsz valakit, az teljesül. Gyerekek, ha az a sok minden amit én kivánok majd hajnalban teljesül, akkor a miénk lesz a világ... :-)
babydevil
Valóban lehet ilyen technikával alapozni, a dolog érdekessége, hogy én épp laza talajban hallottam róla. Persze tekintve, hogy az én mészkősziklába légkalapáccsal-bányászcsákánnyal vésett 60x90 cm-es keresztmetszetű alapom is megrepedt a fal súlyától, indokolt lehet. Ráadásul sokkal földrengésbiztosabb is, már persze ha az oszlopok közé fektetett gerendák vasalata is megfelelő. Azt viszont statikus tervezze és ellenőrizze a vasaláskor(!!!), mert a vasbetonszerelők csípőből tudnak ugyan mindent, de erről a vas nem értesült...
Szia cs_géza!
A tanfolyamról küldök részletes infót mailben, 1-2 napon belül. Egy biztos, dec.6-án 18 órakor lesz az elsö meeting (barátkozás,ismerkedés, ismertetés nagy vonalakban...) a klubhelyiségünkben Budapesten.
Más:
tegnap volt nálunk a talajmechanikus. 80-90 cm-nél mélyebbre nem birtak fúrni, addig birta a technika, azalatt tömény mészkö-szikla.Úgyhogy pincénk már tuti, hogy nem lesz. Az "alapozás" viszont állitólag nem lesz túl drága. Olyasmit mondott a szaki, hogy tuskókat kell leverni a sziklában, arra lemezt lesznek (meg szigetelést,...) és valahogy erre pakolják rá a házat. Valahogy nem birom elképzelni, ha meg el birom, akkor egy balatoni stég jut erröl az eszembe.
a legnagyobb bánatom, vagy legalábbis azok egyike, hogy nincs egy tisztességes vásárcsarnok, a piac zöldségbeszerzésre speciel nem jó
aztán a vonatok, bár ez közös baj Bp-tel
városközpont hiánya, érdi saját TV hiánya, ami megnehezíti, hogy az átlagpolgár képet alkosson képviselőinek munkájáról
kosz, csatornaszag, pl. jártatok már a lakótelepi bölcsőde környékén? én még ilyen koszos bölcsikörnyéket nem láttam, és mindez a városházától 100 méterre, még trágyadomb is van a szomszéd telken, aztán a disznótartás pl. élelmiszerbolt kertjében
szóval az új önkormányzatnak lesz mit csinálni, ha az igéreteinek csak a negyedét tudja teljesíteni, akkor nagyot alkot!!
az Alsó (lánynevén Engels) utca és a Kornélia utca sarkán van egy iskola, ahova csak alsósok járnak. Nem erre gondolsz? A Marianum, az más
Na, nem akarok politizálni, de a Fidesz szerintem szándékosan vesztette el a választást, amikor Harmat Béla mögé állt, én nem találkoztam olyan érdivel, akinek ne lett volna belőle elege, de nekem így is jó, én egy ballib vagyok:))))
6 éve lakom Érden a Kornélia utcában, van elég bajom a várossal, majd írok