Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Van még a Husqvarna-nak is szegélynyírója az árban asszem még az FS 38-at is beelőzi, viszont kérdés milyen? Hogy bírja a strapát? (Oleo mac Strapa 250T ) :-))))))
Sziasztok! Olvasgattam a fórumon, többen ajánljátok az Oleo-Mac Sparta nevű szegélynyírót. Tetszene, de nekem érzésem szerint amolyan ágyúval a verébre módszer lenne, mert csak azokra a részekre kellene a szegélynyíró, ahova a fűnyírót nem tudom odatolni, pl. ház oldala mellett vagy talajegyenetlenségeknél. Ilyen célra meg lehet venni egy olcsóbb MTD 600-as gépet? Miki
A szomszéd most berreg, egy kínai görbeszárú szegélynyíróval vágta le a ház előtt a füvet. Egy S 450.sel nem ment volna semmire, mert az árok partját az ilyen szegélynyíróval tudja jól levágni. Nem kell vitatkozni, mindegyik típusnak meg van a saját ideális felhasználási területe, azon belül pedig a jó ár-értéket képviselő gépek. Összehasonlítani kategórián belül illik.
Akkor még1xer, van sparta 25-ös egyenes szárral, egykezes fogantyúval is!
Ami a szöghajtás tömegével és az acél kardán tömegével nehezebb, mint egy szegélynyíró, de jóval strapabíróbb gép.
Gondolom az se drágább, mint egy sima sparta25-ös.
De ha neked még mindig szegélynyíró kell, ám legyen, a te pénzed... :-)
Érdekes, hogy mindenből próbálsz strapabírót venni, de ebben nem, persze nem mondom, hogy a szegélynyíró nem használható szegélynyírásra, de neked amúgy is kellene egy kasza, akkor miért vennél még1 gépet?
Vagy a szegélynyírót fogod használni kaszálásra is, mert az előbb-utóbb tényleg halál lesz a szegélynyírónak.
Egyértelműen a piacvezető gépe. Nekem 6-7 éve van, csak damilt kellett tennem bele. Bátran ajánlom mindenkinek szegélynyírásra, tudásban és árban is korrekt a gép.
Szerintem a lényeg, hogy ne legyenek előitéleteink, persze drága gépeknél, merész dolog lutrira vásárolni, de a mai világban sokszor akkor is ezt tesszük, ha már egy évtizedek óta bevállt márkához vagyunk hűek, mert az igazi minőséget csak akkor tudjuk meg, ha már sok-sok év után kimult a gépünk, akkor meg már nem kapható az a tipus és már talán a márkának sincs köze a régi hőnszeretett minőséghez....
Volt egyszer egy Agostini nevű arc. Nyamvadt 15-szörös világbajnok a MOTOGP-ben. ÉS ennek majdnem mindegyikét egy MV Agusta nevű olasz hulladékkal érte el . (1022 nyert futam )
Elhiszem,egyszer tuti ki is próbálom.Nehogy azt mondjátok hogy nem nyitok az újra.Egyébként egy fickónak van,nekem azt mondta 2002-ben vette,tavaly meg kellett fúrni a motorját,de egyébként ő is maximálisan meg volt vele elégedve.Ezt a gépet már ilyen régóta csinálják?Kicsit csodálkoztam rajta.
Ha az aprilliára gondolsz hát az se túl megbízható mit mondjak,addig jó amíg új megy mint állat aztán jönnek a gondok egy két évesen szépen sorban.... A honda például nem ilyen.És nem sokkal drágább.
Ja mit hallottam ma?Összehozott a sors véletlenül somogy legnagyobb husi kereskedőjével(pont itt nyaral nálunk),és azt mondja az összes x-series és x-torq motor zenoah.A husqvarnákban és a jonseredekben is.Már a kicsi 235-ös fűrész is zenoah motoros.Meg azt is mondta,hogy a stihl közel 30%-ot emelt az árain az áfaemeléskor.Mondjuk ez gyanús.....kicsit sokallom.
De meg ám ! Jó az a gép, hidd el. Az olasz autókban se a motor volt a rossz . Az mindig ment. De ha kikapott a Milan, valahogy az összerakás nem sikerült :-))
Érdekes, de a kertigépek nem ilyenek . Igényes masinák .
A master is bozótvágó és köbcentire ugyanaz,az más kérdés,hogy a husi 1 lóval többet hozott ki a gépből ugyanakkora köbcentivel.De oké legyen ,teljesítményben a 345rx a párja.Nem tudom miért van bennem ez de egyszerűen idegenkedek az olasz dolgoktól.Valahogy nem tudnék megbízni bennük.Lehet nem kéne és árban viszont tényleg jobbak.Csak ne lett volna anno olasz autóm....Különben te megbíznál úgy egy oleóban mint a soloban vagy a hitachiban?Mert én oda nem adnám a gépemet semmilyen oleóért az tuti.De puding próbája az evés,egyszer majd kipróbálom talán.