Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Kezdjük ott, hogy a minőségi gyepnek és pázsitnak igen sokkoló lehet egy kétütemű motorral hajtott gép, ami ráadásul DAMILLAL végzi a vágást, ezek után te se gondolhatod, hogy a benzines szegélynyíró jó megoldás lehet neked...
Tessék szépen kézi szegélyvágó ollót venni!!! :-)) és miközben azzal vágod a gyepszélt, becézzgesd a gyepet, simogasd, kényesztesd, meg fogja hálálni... :-))
ebben igazad van;) de ha hiszed ha nem a kis szegély vágom (fs 36) sokkal jobban rezeg mint a nagy kaszám. zsibbad a kezem egy 20 perces szegélyezés után. így inkább azzal igazítok. mármint a kaszával.
Egy kaszával ami hevederen van és "2x" olyan távol a vágófej, nem lehet pontosan odatartani az ágyás szegélyekhez a kaszát.Ezeken a részeken oda kell hajolni és pontosan tartani a szegélyvágót hogy ne a talajig vágja a füvet.
Sokszor átforgatni függőleges vágásra, amit egy kaszával nem lehet megcsinálni.
Az FS-38 ról annyit hogy tényleg strapabíró, a szomszédomnak is az van, a szép nagy kertjét évek óta azzal nyírja, elég finom műszer mert a hangja is az, pedig ez a szomszédom még arra se méltatja hogy rendes megfelelő olajat keverjen a benyába, valami 20-40-es Tescos motorolajat kever be a benzinbe és évek óta megy a masina. Én nem tudom de ezek a Stihlek meg Husqvarnak még ha vénusz olajat kevernek a benyába azt is bírják? :))))))))))
Akkor az FS-38 lesz, közelebb is van van márkabolt mint a Husquarnának. Nem olyan komoly az árdifferencia az MTD-hez képest, hogy ne érje meg. Köszönöm a hozzászólásokat!!!
Van még a Husqvarna-nak is szegélynyírója az árban asszem még az FS 38-at is beelőzi, viszont kérdés milyen? Hogy bírja a strapát? (Oleo mac Strapa 250T ) :-))))))
Sziasztok! Olvasgattam a fórumon, többen ajánljátok az Oleo-Mac Sparta nevű szegélynyírót. Tetszene, de nekem érzésem szerint amolyan ágyúval a verébre módszer lenne, mert csak azokra a részekre kellene a szegélynyíró, ahova a fűnyírót nem tudom odatolni, pl. ház oldala mellett vagy talajegyenetlenségeknél. Ilyen célra meg lehet venni egy olcsóbb MTD 600-as gépet? Miki