Keresés

Részletes keresés

rugo- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1791
Tényleg emberek,
jut eszembe egy kérdés:

az AeroMap-on, CompuMap-on, és a Garminokba tölthető rendszereken kívül (a sorrend csupán ABC szerinti, nem minősítés akar lenni! :-)) van még valami olyan kereskedelmileg kapható rendszer ami eléri ezek szinvonalát (Persze MO térképpel)???

Tud valaki ilyet?

rugo- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1790
MGP:
Nézz körül Térképcentruméknál. (WWW.TERKEPCENTRUM.HU) Ott lehet mindenféle trkpet venni és még valamennyi kedvezmény is van.
Sőt ha csak néhány pont kell akár online is keresgélhetsz.

rugo

Előzmény: MGP (1787)
rugo- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1789
Két "nagy harcos" van itt (pardon, három),
Vgyuri - a rastervonal elszánt híve
BadGe - a vektorgrafika élharcosa
(Sui pedig -hivatalból- a grarmin szineiben)

Szóval nekik van profi rendszerük térképekkel etc, gondolom onnan ollózgatják a koordinátákat (hogy pontos-e, hááát tudod, a puding próbája... ha odatalálsz, akkor pontos volt. :-)

Azontúl meg lehet méregetni. (Ma kiszaladsz, leméred a terepet, 'oszt holnap már GPS-el is odatalálsz :-)))

üdv
rugo

Előzmény: MGP (1788)
MGP Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1788
Kicsit visszaolvasva a Topic-ot kérdezném, hogy honnan veszitek a pontos koordinátákat??
MGP Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1787
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy lehet-e kapni olyan GPS-griddel ellátott térképet
valahol, amivel és egy egyszerü GPS-el (aminek nincs saját beépített/betöltött
térképe) lehet navigálni medvecsapásokon. Leginkább a Zemplén-Aggteleki karszt-
Bükk érdekel!
Hali
MGP
rugo- Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1786
Nagy itt a csend...Semmi hír, érdekesség?
Vgyuri Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1785
Pardon, elnézetem egy számot a saját sajfecnimen, tehát 48,18333 esetén nem Ludányhalászi vá. a hely, hanem Ráróspuszta Nógrádszakálltól északra, a határon.
Előzmény: Vgyuri (1784)
Vgyuri Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1784
Ha Vörös-ko, akkor 47°43'57"/19°03'31" az emlékmu.
Ez egyébként Tahitótfalutól délre, a Szent-László tetotol keletre van.

Kisbük tetot továbbra sem találok ezen a vidéken,
a BadGe által megadott koordináta a Cserhátban van Szácsénytol északra, szinte pontosan Ludányhalászi vasútállomás.

Előzmény: kekvillam (1780)
BadGe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1783
Kis-bükk tető: 48.1833333 19.5833333
de már megy az aeromap, persze a pontossága nem lett jobb azóta sem :)
Előzmény: kekvillam (1780)
BadGe Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1782
Kösz az aggódást gyerekek, sikeresen felálltunk ismét. Erősen gondolkodunk azon, hogy a 3 domain nevet és a 2 szervert valahogy össze kellene kapcsolni, hogy szegről végről fault tolerant megoldást kínáljunk, ha már egyszer a web-et választottuk irodának :)
Ge.
Előzmény: NoGun (1781)
NoGun Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1781
BadGe,

valaki egy nagyon régi változatot állított vissza a honlapodon... egy csomó hírek hiányzik.

Előzmény: BadGe (1777)
kekvillam Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1780
"Vörös bérc: Nem találom,"
Nem bérc. Vörös-kő

Kis-Bükk tető: Ezt is add meg, kb hol van

Mindkettő Tahi felett van (NY) 1,5-2 km-el

Előzmény: Vgyuri (1778)
kekvillam Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1779
Köszönöm!
Holnapi túra megmentve:)

Gábor

Vgyuri Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1778
Kékvillám:

Engem ugyan nem kérdeztél, de talán valamivel pontosabb koordinátákkal szolgáhatok, részben:

Nagy-Villám: 47°47'45" 18°59'31"
Szent László-hegy: 47°44'01" 19°00'42"

Vörös bérc: Nem találom, de a BadGe által adott 47,9°/18,93° biztos nem jó, mert az már a Börzsöny, Nagyhideghegy körül. Mondd meg, kb hol van térképileg

Kis-Bükk tető: Ezt is add meg, kb hol van

A meglevő koordináta Kraszovszkij, WGS84 a szokásos -1" és -6"

Előzmény: kekvillam (1774)
BadGe Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1777
vörös-bérc:47.9 18.9333333
nagyvillám:47.8 19
szent lászló-hegy: (ebből többet is talált)

48.2333333 22.0833333
46.8 18.9166667
47.7333333 19.0166667
46.8 18.0666667

ezeket találtam, ha esetleg valahonnan kideríted a koordinátákat, küld el, majd bejegyzem

Ge.

BadGe Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1776
...hát ez valaki nagyon fejbe csapta. az e-mail sem működik. vége az elektronikus üzletünknek :( a srác akié a syenar.hu domain volt, az elsők között rendelte meg az adatparkos szolgáltatást a matáv-tól, akik eddig (már vagy fél éve) még egy deka számlát nem küldtek. Lehet, hogy most észbe kaptak és törölték az egészet, ami mondanom sem kell, nem lenne szép húzás tőlük. végül is a szerződést sem küldték el...
BadGe Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1775
nem tom bazz, próbáld a www.navisys.hu/aeromap-ot
Ge
kekvillam Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1774
BadGe:
Az aeromap.hu miért nem megy?

Megtennéd, hogy megnézed nekem a pilisi Vörös-kő, Kis-bükk-tető, Csepri-hegy, Nagy-Villám, Szt. László-hegy koordinátáit?

THX
Gábor

rugo- Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1773
Vgyuri,
OK, kösz.Levél ment a részletekről.
Előzmény: Vgyuri (1771)
Vgyuri Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1772
SUI és további eMap szakértők.

Nehezen tudom elhinni, de egy hőlégballonos ismerősöm versenyről hazajövet azt állította, hogy a Garmin eMap-on menet közben csak Kompass kijelzésről lehet látni a cél felé vezető úttól való eltérést, de a hagyományos számszerű, fok pontosságú TRK-BRG kiirás megszünt, így a haladási irányt fok pontossággal nem lehet beállítani. Ez, ha igy van (?) , akkor repülős és hajós felhasználásoknál igen sérelmes.

Vgyuri Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1771
A POLITEXT szerverre fel tudom tenni. Ezesetben a www.politext.hu/xxxxx.htm formában lehet majd lehivni a program honlapját és arra további / jelek utáni névvel lehet elhelyezni a letölteni kivánt fájlt, ha ez egy letoltendo program (vagy több fájl összecsomagolva), és nem CGI (a szerveren futo kisalkalmazás), mert olyat még nem csináltam magamnak sem.
Előzmény: rugo- (1769)
CommandAir Creative Commons License 2001.11.08 0 0 1770
Ha jól tudom a VMG is horizontális sebesség. Vitorlás hajókon használják főleg. Ez mutatja meg, hogy mekkora a cél felé közeledés sebessége. Mert ugye cikk-cakkban megy a vitorlás, és ilyenkor jól jön mégegy sebesség adat. (főleg versenyen lehet kihasználni.)
Előzmény: sui (1766)
rugo- Creative Commons License 2001.11.07 0 0 1769
Tudna valaki a következő témában segiteni?

GPS-el kapcsolatos saját progit szeretnék a NET-en publikálni (elérhetővé tenni),de nincs saját WEB lapom. (Meg FTP serverem sem)

Olyan kollégák jelentkezését várnám akik vagy rendelkeznek saját lappal és felvállalnák a progi elhelyezését (persze miután meggyőzödött arról hogy nem bóvli), vagy tudnak arra vonatkozó konkrét infót hogy hogyan/hol/kinél tudnám ezt a dolgot megcsinálni.

Maga a progi shareware, ez a verziója bizonyos korlátozásokkal, de teljes körü funkcionalitással ingyen és bérmentve használható, -módositások nélkül- szabadon terjeszthető, másolható.

üdv
rugo

rugo- Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1768
sui:
na de a GPS-ből kiszedett idő is késleltetett, mondhatnám a múlt... (amikor a pozició értéket számította) magához a számításhoz is kell (valamennyi) idő, és mire soros jelként kijön a porton megint csak eltelik valamennyi idő...aztán még nekem is fel kell dolgoznom etc. etc.
ráadásul ez a késleltetés nem feltétlen azonos minden frissitési ciklusban...

Szóval ezt én úgynevezném hogy "marhapontos saccolás"... :-))
Az igazi a secenkénti pulza... azt kell számolgatni, az elég pontos. Mondjuk ezt a jelet adom oda egy időmérő szerkezetnek mint órajelet...
Itt meg az a gond hogy önmagában jól és pontosan fog járni, na de hogy lehet két térben távollevő ilyen szerkezetet össze szinkronizálni???
(MODEM-RÁDIÓ....ucontroller, de akkor inkább 2 db DCF...mert a rádiójelek ugyi fénysebeséggel jönnek, igy ha egymástól x Km-re levő két DCF77 vevővel veszem a jeleket azok eléggé pontosan együtt fognak járni...(Bár azok sem lesznek abszolute értelemben pontosak. Nem azt fogják mutatni, hogy mennyi az idő most, hanem mennyi volt mikor az atomóra jelét elküldték...de azt legalább egyformán és következetesen fogják mutatni.

üdv
rugo

kabelfekteto Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1767
Sui:

"Nem emlékszem hova jön a gép... hmm... jó duma. Csak nem most adod be a target koordinátákat a házi barkácsolású tomahawk-nak? :))) "

Honnna jottel ra? :)))) Diplomamunkanak szamtam....
Csak vicceltem.
Nem lovom le a gepet mert rajta lesz a baratom aki hoz nekem egy 128MB-s rammot a gps-emhez...
:)))

sui Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1766
rugo:

A rádiós megoldás tényleg szép lenne, de a kis hatótávolság miatt egyszerűbb átkiabálni, hogy 1..... 2..... 3..... stb. :))) Persze ha átjátszón mész keresztül, akkor nincs hatótáv probléma, de ott meg belejön egy jó kis késés.
Szóval szerintem inkább a frakfurti óra vagy a GPS a megoldás.

NoGun:

Szerintem a Magnetic Variation-ra gondolsz, ami az valós északi irány eltérése a mágneseshez képest. Ez az adat kijön a GPS-ekből, tehát ha egy terminál progiban nézed az NMEA mondatokat, akkor a $GPRMC mondat végén ott találod az értéket tized fok pontossággal.

kabelfekteto:

Nem emlékszem hova jön a gép... hmm... jó duma. Csak nem most adod be a target koordinátákat a házi barkácsolású tomahawk-nak? :)))

micimacho:

A legtöbb GPS a SOG (speed over ground) sebességet mutatja, ami a valós sebesség vektor vízszintes összetevője. Ha tehát egy üvegfalú gyorslifttel mész fel a 100. emeletre iszonyat sebességgel, akkor a GPS nullát mutat.
Vannak olyan készülékek is, amelyek a VMG (velocity made good) értéket jelzik ki és asszem ez az ami téged érdekelne.

micimacho Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1765
Valaki tud-e nekem segíteni abban, hogy
mennyire pontos a sebességmérés egy GPSben, ha
teszem fel a szintkülönbség változás elég nagy.
Vagy ez teljesen elhanyagolható?
Igazából az is kérdés, de hát ez azért összefügg, hogy a megtett út számítása mennyire pontos egy meredek lejtőn felmászáskor...

Kösz.
Mm.

gyugyu3 Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1764
http://www.nexus.hu/gyugyu//emap_waypoint2.jpg
(proba)
Előzmény: gyugyu3 (1763)
gyugyu3 Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1763
Udv.
na utoljara errol a tmarol.

a leirasban ala van huzva a kovetkezo:

magyarul nagyjabol igyhangzik.
Bizonyosodj meg afelol, hogy lenyomtad majd ELENGEDTED az enter-t. maskulonben ha lenyomod es NYOMVA TARTOD, akkor a jelenlegi poziciodat fogja jelolni.

szoval lehet, hogy csak ez a gond??? :)).

Előzmény: gyugyu3 (1762)
gyugyu3 Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1762
Kozben utananeztem, az emap-on nincs ilyen simulator mode (ha joltevedek).
azonban az emap leirasban a 18 oldal aljan megtalalod a megoldast. Bar ez itemeket emlit, varos,cim,keresztezodes,ut,stb.

1. szoval ramutatc az itemre, enter erre az information page jelenik meg, aztan menu billentyu, erre a "save as waypoint" es enter.

2. a masik megoldas lehet, hogy el'move'-olod a jelenlegi helyzetedre letett pontot.

ennyi jutott hirtelen az eszembe. udv:gyugyu

ui: hogyan lehet képet beszurni ebbe az irasba??
a ctrl-os megoldassal sajna nem. ugyanis a manual pdf-ben kijelolni lehetett, de mar menteni a kijelolest nem.. viszont jpg-be leloptam a kepet, de ezt meg nemtudom megmutatni mert bena vagyok ehhez.. :((

Előzmény: kabelfekteto (1760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!