Keresés

Részletes keresés

nixon61 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4542

Az ellenállást láttam a zsugorcső alatt. Zéner diódával tettem bele a gépbe, de nincsenek sorba kötve, csak párhuzamba van beépítve, menetirány szerint működik, igaz Fz1-el megy, a mozdony át van alakítva.

Előzmény: Cavill (4540)
Cavill Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4541

Screenshot: amikor lemented egy file-ba, ami éppen látszik a képernyön.

Előzmény: nixon61 (4539)
Cavill Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4540

OK, ennek alapján már kiderül, hogy mi a helyzet. Ezek olyan LED-ek, amelyek szerelvényében, kábelezésében el van rejtve a 12V-os müködéséhez szükséges elötét ellenállás. Végül is, sorba köthetsz két LED-et és akkor müködni fognak a PV üzemi feszültségen, DE

a LED csak egyféle polaritással müködik -- mivel az is csak egy dioda -- és záróirányba védeni kellene a túl magas fordított feszültségtöl, különben sokkal hamarabb tönkre fog menni! Ezt egy antiparalell védödiodával meg lehetne oldani, de ebben az összeépített esetben nem tudod közvetlenül a LED-el párhuzamosan szerelni és ezért egy rövidzárat képezne a rendszerben.

Ha ragaszkodsz a LED-es világításhoz, akkor "rendes" LED-eket kell venni, s azokat a megfelelö munkaellenállásokkal, védödiodákkal bekötni.

Üdv! S.

Előzmény: nixon61 (4538)
nixon61 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4539

Bocsi ez mit jelent?    screenshot

nixon61 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4538

LeírásMutasson kevesebbet10pcs New 12V 10mm Waterproof Pre-Wired Constant LED Ultra Bright Water Transparent Bulb Specification: Brand new Lens type: water clear Light type: constant Light color: Red / warm white / Blue / White/ Green Voltage: 12V Lead length: approx. 200mm Lens size: approx. 10mm Minimum MCD: 6000 - 8000 MCD Wave length: 5000nM - 6500nM Life rating: 100,000 hours Viewing angle: 25 degree Easy to install. Durable in use. Package included: 10 x LED Water Clear Bulb

A Google így fordítja

Leírás Mutasson kevesebbet 10 db új 12 V-os, 10 mm-es vízálló előre vezetékes állandó LED-es ultra fényes, vízátlátszó izzó Leírás: Vadonatúj Lencse típusa: tiszta víz Fénytípus: állandó Világos szín: piros / meleg fehér / kék / fehér / zöld Feszültség: 12 V Ólomhossz: kb. 200mm Lencse mérete: kb. 10mm Minimális MCD: 6000 - 8000 MCD Hullámhossz: 5000nM - 6500nM Életminőség: 100 000 óra Látási szög: 25 fok Könnyen telepíthető. Használatban tartós.   Csomag tartalma: 10 x LED átlátszó izzó

Ilyen adatokra gondoltál? Van sok méretben csak a szállítás cirka 2-4 hét.

Előzmény: Cavill (4537)
Cavill Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4537

Bocsi, de ez nem enged be regisztráció nélkül.

Tudsz esetleg egy screenshot-ot csinálni?

Üdv! S.

Előzmény: nixon61 (4536)
nixon61 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4536
Előzmény: Cavill (4535)
Cavill Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4535

Szia, a képen tényleg egy nagyobb méretü "mezei" LED látszik, de honnan vetted a 12V-ot? Van valami adatlapod hozzá? Meg tudod adni a linket, ahol vetted? Üdv! S.

Előzmény: nixon61 (4534)
nixon61 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 4534

Szia. Azért világítanak, mert kaptak delejt, hogy a színüket lehessen látni.

https://indafoto.hu/nixon61/ledes_mozdonyvilagitas

Itt a kép róla, így kapom a kínaiaktól.

Előzmény: ZésZoli (4524)
Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4533

Szia!

Ezt az egyet nem fogom futtatni, csak azért hagyom meg, hogy legyen egy Tóth mozdonyom. Amennyiben valamikor találok egy jó állapotú Tóth féle áramszedőt, akkor azt felrakom rá, mert egyébként mindene eredeti. Viszont ennek elég kicsi az esélye. A vagonokhoz képest  igen barkács kivitelű volt az áramszedő és könnyen amortizálódott valamelyik része. Az mozdonyomon  is csak egy csonk maradt belőle. Sajnos ennél Tóth úr nem másolta  le az eredeti Märklint. Nem tudom, hogy mi volt az oka, pedig megoldható lett volna. 

Zoli

Előzmény: ZésZoli (4532)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 -2 0 4532

Hű! Köszi a kimerítő választ! :-)

Ezek szerint a kétsínes rendszert preferálod. De! Ha nincs most háromsínes vágányzatod, akkor miért hagyod meg a Tóth féle Előrét háromsínesnek? Máshol fogod futtatni?

Üdv. Zoli

Előzmény: Zoli1949 (4531)
Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4531

Szia!

Válasz a Zeuke mozdonyra:

Eredetileg két db. 4,5 V-ös laposelem volt benne. Most egy 680 Ohmos 3W-os előtét ellenállás ejti a tápfeszt. Egyenirányítós Előre trafóval szépen fut. A két db laposelem súlyát viszont egy kb,.azonos súlyú ólomtömb pótolja, mert különben csúsznának és nem hajtanának a síneken a kerekek.

A második kérdésre a válasz:

A modellsínes Tóth síneket és a váltók egy részét eladtam. Van még két Tóth kéziváltóm és néhány lemez Tóth sínem, valamint egy Tóth féle átalakítású Ellőre mozdonyom, aminek hiányos a középső áramszedője. Valószínű, hogy  a H0 Märklin megoldást fogom majd rátenni. 

Egy fajta PV műanyag talpfás sínrendszerem van. Több hozzáértő tanácsára a Tóth készletemet nem alakítottam át szigetelt kerekekre. Ezért azok szépen el vannak rakva a polcon. Van néhány Märklin vagonom ( különféle tartályos és most a Talbot is fog  ), amik szigetelt kerekeket kaptak. Ezen kívül néhány eredeti Deák és Deák replikák( alvázuk és a keréktartó zsámolyuk Deák, a felépítmény nem ), amik műanyag kerekesek. Ez utóbbiak még nem komplettek, mert nincsenek összerakva. Most fognak szépen sorra kerülni. A Märklinekre és a Deákokra játék vár. Van két sílótartályos cseh Zanka vagonom szigetelt kerekekkel és az emlegetett ősrégi svájci  Buco boroshordós. A Zanka vagonok gyári Märklin replikák, a Buco-nál pedig kerekeket és kuplungot cseréltem. Ezekkel mind játszani lehet. 

A Pannónia vagonok mozgatására Előre mozdonyt alakítottam át Pannónia automata kuplungosra. Egy mozdonynak mindkét vége, a másiknak csak az egyik vége. Amikor elkészül az ősrégi kardántengelyes mozdonyom, akkor csak Előre vagonokat fog húzni, mert a rajta levő vonószerkezetett össze lehet hangolni az Előrével.  A Glaskasten viszont csak magában fog futni, mert Piko motor fogja hajtani és még nem tudom, hogyan fog majd beválni. 

Üdv: Zoli

Előzmény: ZésZoli (4529)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4530

Tessék Zsombi89! 

Itt egy nagyobb készlet dobozzal! :-)

Előzmény: pk79 (4528)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4529

A motor feszültség illesztését hogyan oldottad meg? Gondolom eredetileg 4,5V-os zsebtelepről ment.

Ahha! Szóval van háromsínes rendszered is. :-)  -...vagy csak a csatlakozókra gondoltál, mint Marklin/Tóth rendszer? 

Üdv. Zoli

Előzmény: Zoli1949 (4525)
pk79 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4528

Vannak eladó Pénzverdei dolgaim fenn a Jófogáson ,ha valaki még nem értesült erről .

Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4527

Bocs! A nyomda és az én Ördögöm!!!

Előzmény: Cavill (4526)
Cavill Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4526

Buco lesz az!

Előzmény: Zoli1949 (4525)
Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4525

Szia!

Remélem látszik a kapcsolója. Elég sokféle vagon  járt már a kezemben. Szerintem Hüco, mert ebből egy boroshordós vagonom van és lecseréltem a kuplungot Märklinre. A szakálla hasonló, mint a Märklin és össze is dugható. Viszont horog az alapja, ezért a PV Előre kapcsoló is felakasztható  rá. A Zeuke vagonjaim kapcsolói PV rendszerű, ezért  az Előre mozdonyok húzni tudják. Így is háromféle rendszerem van. PV Előre, Pannónia és Märklin ( Tóth ), amihez nem minden mozdonyom jó. 

A Märklin Takbotnak eredeti lemez kerekei vannak. A Merkur szigetelés nélküli kerekek nem tudnak a tengelyükön forogni, csak egyszerre a tengellyel  a kettő .

Előzmény: ZésZoli (4523)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4524

Szia Nixon!

Hát ezekből a képekből nem derül ki, hogy ez LED dióda magában, vagy LED-es lámpa. Fotózz légyszi bele egyet a mozdonyba. Most hogy vannak bekötve, hogy némelyik képen világítanak?  Kicsit hasonlít a régi metró belső lámpáira. :-)

Üdv. Zoli

Előzmény: nixon61 (4508)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 -2 0 4523

Szia Zoli!

A Talbot kocsi alatt Merkur kétsínes kerekek vannak? Ha igen, ezek a kerekek is szabadon futnak a tengelyükön?

Szép lett a Zeuke mozdony. Annak milyen kapcsolókészüléke lesz?

Gratulálok hozzájuk! :-)

Üdv.

Zoli

Előzmény: Zoli1949 (4521)
Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4522

Lemaradtak a Zeuke képek!!!Most már rendben.

Előzmény: Zoli1949 (4521)
Zoli1949 Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4521

Szia!

Bár olvastam néhány kötetét, nem nagyon csíptem szegény Esterházy Pétert. Annál inkább az  öccsét Mártont, aki válogatott szinten kergette anno a labdát. Viszont ez esetben teljesen igazad van Péterrel kapcsolatban. A Vatera nem a vonatozásról, hanem az adás -  vételről szól, mégpedig kőkeményen a profit felől közelítve. Ezért vannak nyertesek és vesztesek.  Ez esetben a két fél ellenérdekelt, de a licitálás az előbbinek jó. Aki mindkét oldalát műveli a dolognak, mint én is,  az a nagy számok  törvénye alapján 0-án van. Ezt a témát szerintem már alaposan kiveséztük, ezért térjünk vissza a vonatozásra. Ezért máris felteszek néhány képet. Először egy nemrég vásárolt felírat hiányos Märklin Talbot-ról, aminek hamarosan az eredetihez hasonló cimkéi lesznek.

A következő sorozat egy elemes Zeuje T48 mozdony PV Előre mozdonykerekesre történő átalakítása. A kerék áramszedő a Pikóra használtra hajaz. Egyenlőre a poliamidból készült szigetelt tartók bugyi rózsaszínűk, de tavasszal feketére fogom festeni. A világítást 16 v-os rizsszem izzókkal oldottam meg . Előre fehéret- hátra vörös fényt ad.

Előzmény: mozgópostás (4511)
ZésZoli Creative Commons License 2020.01.20 -2 1 4520

Nagyon szomorú, hogy megint ez van... :-(

Emlékeztek, amikor a gyűjtőtársak pár éve itt egyeztek meg, hogy a Vaterán nem licitálnak egymásra, abból is milyen indulatos vita lett? Olyan nem lesz, hogy mindenkinek jó. 

Zsombi89!

Egy on-line licitálós oldalnak pont az a lényege, hogy bárki a világon licitálhat bármikor. Mindenkinek van lehetősége és esélye. Aki biztosra akar menni, az rakjon rá nagyobb összeget, de az nem várható el a világ másik hétmilliárd emberétől, hogy ne licitáljanak, mert neked kell az adott termék.

Én a saját termékeimet úgy szoktam meghirdetni, hogy 1.- Ft-ról/EUR-ról indul, a legtovább van fent és ha licit érkezik az utolsó pillanatban, akkor újabb öt perc hosszabbítás jön. Lehet, hogy szerinted én is egy G*ci vagyok, de ez is csak egy szabályos lehetőség arra, hogy a termékemet a legtöbb potenciális vásárló lássa és legyen lehetősége a licitálásra, nekem pedig ez hozza a legtöbb hasznot. Ezt a licitálós oldalak szabályzata lehetővé teszi és én nem érzem G*cinek magam emiatt. Amikor regisztráltál a Vaterára, te is elfogadtad a szabályzatot, így nincs értelme utólag vádaskodni, másokat megbántani. Ezzel most csak azt érted el, hogy a nyertes topiktárs nem fogja itt bemutatni a szerzeményét, pedig ha jól emlékszem, te szereted a sok fényképes posztot. Légyszi nyugodj meg és vedd észre, hogy ez egy nagyon kis közösség. Ne rombold szét!

Többiek!

Talán Zsombi topiktárs nicknevében lévő szám a születése évszámára utal. Mind fiatal, erőtől duzzadó, dühöngő bika most tombol. Segítsünk neki lehiggadni! Ne folytatódjon a "Turáni átok".

Gratulálok a nyertes topiktársnak és mindenkinek szép PV-s napot kívánok! :-)

Üdv. Zoli

mozgópostás Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4519

A mentális proliságnak pedig nincs köze az anyagi, társadalmi státuszhoz.

Lásd sok magyar politikus, vállalkozó, celeb, etc...

Előzmény: Törölt nick (4513)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.20 -1 0 4518

ok.

Előzmény: Tutgarage (4517)
Tutgarage Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4517

Mondjuk nem én hanem Ön írt a Fórumon olyanokat hogy "G..iség",notórius utolsó licitáló,legyen boldog vele,stb. 

Előzmény: Törölt nick (4514)
mozgópostás Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4516

Értse már meg kedves Okostojás, hogy az utolsó 10 másodpercben való licitálás a legjobb a vevőknek! Minden más előre történő villogtatás, brokiméregetés, csak az eladók vagy a konkurencia malmára hajtja a vizet! Ezen kéne elgondolkozni, ezt kellene felfogni.

Szantoludvig Creative Commons License 2020.01.20 0 0 4515

Jó is, hogy ennyi lesz részedről, mert minden egyes mondatottdal tovább járatod le önmagadat.

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.20 -2 0 4514

Vájkálhatunk az én vaterás szokásaimban is persze, de ezt akkor érezném jogosnak, ha pl. 80-85% alatti lenne az indexem (vagy még rosszabb). Az életben előfordulnak vis major esetek; és volt olyan hogy nem tudtam termékért menni/átvenni/jelentkezni így az üzletet lebonyolítani. Úgyhogy ezt ily módon kicsit megalapozatlannak érzem, hogy Ön itt most ezt próbálja bírálatként előhozni az én személyemet sérelmezni (mert csak 95,4% az átlagom amin javíthatnék...ennyire ráérünk?...hát röhej?!), mert jelenleg az Ön személyes jóérzése azáltal sérül; hogy én állítólag megpróbálok valakit lejáratni aki Önnek kedves. Én csak nem tartom korrektnek ezt az utolsó pillanatban (10 másodperc alatti)való rálicitálást. Semmiféle lejáratásról nincs szó, vagy lehet hogy már mindenki el van kényelmesedve. Részemről ennyi, pont.

Előzmény: Tutgarage (4512)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.20 -2 0 4513

Ha az irigy alatt rám céloztál, nem tudom magamra venni sajnos :)
Nem vagyok irigy másra akinek több vagy szebb a gyűjteménye. Én tudom mire mikor s mennyit tudok/tudtam áldozni. Tudok örülni annak amim van.
Annak adtam csupán hangot: ha valaki notóriusan azt teszi (úgy licitál) amit az előzményekben leírtam...Továbbá a prolit sem, ahhoz rosszabb körökben kéne forognom. Úgyhogy biztos félreértés és a többi mellett nem rám céloztál... ;)

Előzmény: mozgópostás (4511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!