Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nekem egyedül a TA, TB minősítés nem smakkol igazán, mert ha már rész szintetikus, illett volna már TC minősítésűre előállítani. De ettől függetlenül használhatod, legfeljebb nem 40-es keverékkel hajtod hanem 30-35-el és ha egy mód van rá a tartós nyél gázt kerülni, mert ezen a teljesítményszinten nem olyan jó a hőtűrése az olajnak. Szerintem ez az olaj az Arol 2T szintjén kóborolhat.
Stihl 2T ,, olcsó ásványi" Bazzeg ezt rögtön visszavonom, a STIHL olajak méregdrágák, inkább úgy helyes hogy az olcsóbb ásványi, mert ugye a szintetikus STIHL 2T 4200 FT volt áfa emelés előtt ez az ,,olcsóbb" meg 2500 Ft. Hogy most mennyik azt már nem is akarom tudni . A MOL szintetikus meg 2000 FT volt akciósan de már azt is 4000 -ért láttam utoljára a tesco-ban ha valaha még lesz tecsóba 2000-ért meg köll venni párat.
Persze csak viccelek nehogy valaki AROL 2T-vel használja a Husiját vagy a Stihljét ha olyan gépem lenne annak is a legjobb olajat adnám lehetőleg full szintetikust de legalább félszintetikust. A Stihl 2T azért nem kokszol, az olcsó ásványi, mer dudgig van ilyen kokszfelszedő maró adalkékokkal, képzelem mennyire környezetkímélő, sajnos én barom vettem egyet anno, bár annak az árán is inkább MOL dynamic moto 2T-t vettem volna vagy félre tettem volna a lovettát.
Gondolom az SM, az a Semisynthetic rövidítése ami félszintetikust jelent, de azért megkéne gondolom nézni milyen minősítései vannak esetleg megnézni az Agip honlapján mert ugye az Arol 2T habár ásványi, de az is keverékkenésű kétütemű motorokhoz való mégis kinyirja a kis kertigépeket, kivéve a Stihlt meg a Husqvarnát, azoknak még a pakurával kevert benya sem tud ártani....... :-)))))))))))))))))))))))))
Mit szóltok ehhez a 2T olajhoz. Félszintetikusként adták el és a következő felirat van rajta: „Kétütemű motorolaj szintetikus olaj tartalommal keverékkenésű kétütemű motorokhoz”.
Használhatom én ezt a kétes értékű Timbertech fűkaszámhoz?
Rendben,megértettem.Mondjuk én sem adnék semmilyen fűkaszáért 2 kilónál többet az tuti.Azt kívánom neked,hogy 6-8 év múlva is hiba nélkül használd a gépedet!Lehet addigra én is beújítok egyet a japánok mellé,mert tényleg eszetlen olcsón adják ez nem vitás.
Had említsem a PAVESI-t. 2 ütemű motorokat gyártanak gokart-okba, konkrétan verseny mocikat is gyártanak a gokartokba. Kibaszott jó motorok minden szemontból. Ha gokartom lenne tuti hogy PAVESI motor lenne rajta.
Én már ezen is túljutottam. Jön velem kaszálni, természetesen a fizetségből megkapja a pénzét. De a legújabb az, hogy mivel neki adtam az egyik FS350-et, jön, kér damilt, és benzint, majd megkér, hogy hova vigyem el (mert lusta, mint a dög :-))) ). Persze, hogy elviszem, meg vissza is hozom :-)
Egyik ismerősöm telkét a 12 éves fia kaszálja, apja büszkén áll az utcán és figyeli. Az én fiam a meccsére készül, nem ér rá füvet vágni, holnap délután én vágom le a füvet, mivel nincs annyi zsebpénzre való ezresem........
A lóerőket meg amúgy is csak akkor hasonlítgassuk, amikor mi magunk lemérjük, mert a megadott adatok szinte soha nem a vlóságot tükrözik, és ez igaz mindkét irányba....
én egy 345-sel hasonlítottam össze mert van egy olyanom is. a husi ugytudom hogy svéd gyártmány a svéd autók is egyszer elromlanak ha nem törődnek vele. igy van az olasszal is. nekem is volt régen egy olasz kocsim( fiat tipo) volt egy két baja természetesen, mint mindennek. egy husis kereskedő mondta, hogy amit 2,7 lóval nem tudsz levágni azt 3,8 sem tudod. akkor meg miért adjak ki 250-300 ezret egy másik gépért azért az 1 lóért. én azért választottam oleot mert sürgőssen kellett még egy gép, és jó a teljesítménye ja és maradt 50-60 ezerrel több a zsebben ez nem utolsó szempont. én meg vagyok elégedve vele. természetesen mindenkinek megvan a véleménye ezt tiszteletbe tartom. üdv.