Kérdésem az lenne, hogy jelenleg mi a helyzet a benzinkutaknál történő kártyás fizetéssel kapcsolatban? Visszaolvastam a fórumban és láttam, hogy régebben elég szegényesek voltak a lehetőségek ezen a téren. Egy hét múlva indulnánk Montenegrón át Albániába és tervek szerint először a horvát-bosnyák határt követően állnánk meg tankolni. Meglestem a boszniai OMV honlapját, ott a kutak listájában van elvileg egy 0-24 működő kút Samac-nál. Mivel OMV ezért remélem ott simán lehet kártyával fizetni... Csak mert fölöslegesen nem váltanék oda KM-t. Köszi az infót előre is!
Gondoltam én is, hogy megszállunk valahol, lehetőleg minél közelebb a célállomásunkhoz, mivel nem foglaltunk előre szállást. Szeretnénk szombaton reggel belevágni szállást keresni (rutinos Horvátország-látogató unokatesóm tanácsa, hogy szombat reggelre időzítsük az érkezést, mivel ilyenkor van a turnuscsere az apartamnokban, szálláshelyeken, és ilyenkor lehet a legjobb áron szállást találni, neki mindig sikerül alkudnia is) Szóval azon gondolkodom, hogy hogy lenne jó az időzítés. Moszarból kb mennyi idő még Makarska?
Szarajevóig nem olyan nagyon érdekes a táj (de különösen Dobojig érdektelen), ezért ha tényleg van időd, akkor kerülhetsz Lukácsbánya (Banja Luka) - Jajca (Jajce) - Jablanica felé.
Azt viszont nem tanácsolom, hogyha először mész erre, hogy egyben lenyomd az egészet (különösen, ha elmész Lukácsbánya felé). Érdemes lenne valahol útközben éjszakázni. Legtöbben Mosztárban szoktak megállni. Szerintem számolhatsz 9-10 óra nettó menetidővel.
Tőlem egyébként még sosem kért senki semmi papírt az autóval kapcsolatban, se, zöldkártyát, sem jogsit, sem forgalmit, biztos annyira bamba fejem van, nem nézik ki belőlem , hogy trükközök.
A horvát határon egyébként láttam már elkobozni a két heti hideg élelmet, de ilyet is csak egyszer láttam néhány éve.
(Boszniában csak egyszer voltam, de horvátországban elég sokszor.)
Zombor felé szerintem nem érdemes kerülni, mert a magyar-szerb határon kipakoltatják kétszer a kocsit, aztán a szerb-horvát határon még kétszer, aztán a horvát-bosnyákon még kétszer, nem beszélve arról hogy tele lesz pecséttel az útleveled :)) (hacsak nem személyivel mész:). Legalább a határátlépéseken spórolj. :)
Hülye vagyok, ne haragudj, értem már, hogy hogy gondoltad. Nem nagyon vagyok ismerős a Dél-Dunántúlon, és az M6-ost én úgy könyveltem el magamban mint autópálya Pécsig. De az nem jelenti azt hogy végig is kell menni rajta:) Persze, M6-os és aztán le Mohács felé, majd Udvar és így tovább.
Nem is tudom. Szerinted Szeged - Szabadka - Zombor - Eszék és így tovább egyszerűbb lenne? Itthon pályán mennék egész Pécsig. És még egy kérésem felmerült. Az ugye nem gond, hogy a kocsi, amivel megyünk nem a mi nevünkön van (tesómé, de ő nem tart velünk) A lényeg úgyis a biztosítási zöld kártya plusz természetesen a jogsi.
Július közepén a keleti országrészből (Jászság) utaznánk a Makarska riviérára. Abszolut újoncok leszünk az Adrián, még soha nem jártunk ott sem autóval, sem busszal, sem sehogy:). Útvonaltervezgetés közben megtetszett a Bosznián keresztül történű utazás lehetősége. Úgy vagyok vele, hogy nyaralni megyünk, időnk van, nem kell nekem az autópálya, pár órával több vagy kevesebb már ugyan mindegy, így legalább sok szépet is láthatunk és talán még olcsóbb is. Amit kérdezni szeretnék, az a javasolt útvonal. Én úgy terveztem, hogy Pécsig autópályán lemennék, majd Udvarnál lépném át a határt, ezt követően Eszék-Dakovo-Bosanski Samac - Zenica - Sarajevo - Mostar - Metkovic - Makarska. Azt olvastam, hogy ezen az útvonalon nagyon szép tájakat lehet látni, főleg a Neretva-völgy részen. Számomra ezt tűnt a leglogikusabbnak - legszebbnek, de javítsatok ki, ha tévedtem!
Mindenki eltúlozza a mondókáját, még én is, mert azért a Sucuraj-Vrboska út tényleg keskeny, de nem annyira, hogy sikítófrászt kapjál tőle, és a Boszniai utak se autópálya minőségűek, de tökéletesen járhatóak, ezért semmi esetre se szabad kerülni Horvátország felé!!!
Én elhiszem nektek,Legyen úgy ahogy ti mondjátok,de akkor minek írnak "halálutat,meg soha többet arra "beszólásokat?Sok filózni valóm nincs mert 2 hét múlva megyünk:):):):)
Teljesen igaza van a Kétezres Injektoros Tizenhatszelepes barátomnak, nincsenek meglepetések, se a Banja Luka-Jajce-Bugojno-Mostar-Metkovic útvonalon, se a Hvar szigeten a Sucuraj-Vrboska úton!!! Talán csak annyi, hogy meglepődsz mennyire egyszerű az egész!!!
Nekem meg pont azt mondták egy másik fórumon,hogy inkább a Sarajevoi főúton menjünk mert az biztonságosabb mint a Banja Luka útvonal!A meglepetés utat inkább a szigetre értettem.