Nem is értem, hogy van bátorságuk fegyveres kíséret nélkül szaladgálni, de a gázszolgáltatót sem, miért nem képes csekket adni. Helyette ezeket a derék embereket teszi ki egy kirablás veszélyének. Pár millióért (kevesebbért is ) már képesek embert ölni.
Nalunk pont tegnap volt a gazos pasas. Valami 12kHUF-t vitt el, de ahogy szamolgattam, a jovo havi 30 felett lesz. :( Emlegette is hogy sok helyen lesz a jovo havi 40-50-60-70k.
Fagyott nálunk is rendesen. Szegény madárkákat nem győzzük etetni. Tegnap háromszor ették ki az etetőt, az este hétkor kitett kaja, reggel hétre már sehol sem volt. Már előre utálom a gázszámlást :-))))))
És azt hiszem, a kutya fajtájától is függ, hogy hogy viselné ilyen hidegben. A kutyaház azért sokkal jobban véd a hidegtől, a ládába pl. könnyebben belefújja a porhót is a szél.
mellinda: az ötlet nem rosz, de szerintem eza lusta eb nem fog belemászni egy ládába, inkább megrágja és lepisili, és csak remélhetem hohy nem fordítva :) Meg honnan lenne nekem szalmám..?
Szerintem az valami magánakció lehetett, nálunk is felrakja a szomszéd utcában egy markolós mindig a lapátját, és a környező utcákat letolja. De pl. a kisfenyvesbe hordom a fiamat oviba (a gimnázium mellett) és az az utca még ma reggel sem volt letakaríva, pedig a forgalom nagy rajta, pláne reggel.
Ja, ismét szépen havazik.
Ha van fedett hely (terasz ilyesmi), ahova be tudod rakni, akkor ezerszer jobban szereti az állat, ha nagy ládát (mélyet) félig raksz szalmával, és abban fog aludni. Ezt sokkal könnyebb tisztán tartani is. Először majdnem dugig kell rakni a szalmát, mert úgyis összenyomódik.
En tegnap reggel ereztem igy, mikor 5-6 nekifutas utan tudtam abszolvalni 50 metert es 5 m szintkulonbseget. A lustasagom megakadalyozott abban h holanccal elsore felmenjek. ;)
De jó nektek. Mi még várjuk a csodát. Utoljára tavaly járt nálunk egyszer hókotró. Este hazamenet a Dakar Rallyn éreztem magamat.Persze ez nagyon izgalmas élmény.
Tenyleg csoda, ui. a mi foldutas utcank is szepen el lett kotorva ma estere, sot a "vilagvegi" keresztutca is! Valami elindult! (a hokotro legalabbis biztosan!) :)))))) Ha ezt az uj polgarmesternek koszonhetjuk, ha valaki masnak, nem t'om, de koszonjuk!
NEm mintha már lenn saját kamerám,de több helyrőlis tudok kölcsönkérni szerencsére.
Akkor márazt is mond el hogy hol van az üzlet,legyen egy kis reklám ;))
>Amugy ilyen közhasznú kérdéseim lennének hogy >mekkora megapixeles digit érdemes venni
amatőr célra 2 megapixeles elég, inkább a színmélység a meghatározó a képek minőségénél.
>, milyen felbontású képből lesz jó 9*13as
ilyen kis méret a 2 megás gépek közepes felbontásával is élvezhető. Persze, az, hogy digitális, látszani fog rajta. ha ez zavar, akkor maradj meg az analóg fotózásnál.
>kép,mennyibe fáj ez nekünk
egy normál (10*15) kép 77 Ft
>stb,tehát ha a többi tagot nem zavarja esetleg >érdekli akkor itt is megvitathatjuk.
Sziasztok!
Hát, tegnap nálunk csoda történt.Én asszem 6 éve lakom Érden, a férjem 30 éve született ide.
DE: még soha nem láttunk az utcánkban hókotró gépet, pláne nem munka közben. Tegnap viszont háromszor !!! végigment az utcán a gép.Ez szinte isteni! Igy, hogy az utcán nem kellett a hóban is lapátolni egy "kocsikijárónyi" helyet, megúsztuk az urammal másfél órai lapátolással.
És ezt a tutifotós emailt szoktad nézni, írhatok oda? csakhogy ne offoljam szét a topicot :)
Amugy ilyen közhasznú kérdéseim lennének hogy mekkora megapixeles digit érdemes venni, milyen felbontású képből lesz jó 9*13as kép,mennyibe fáj ez nekünk stb,tehát ha a többi tagot nem zavarja esetleg érdekli akkor itt is megvitathatjuk.
Sokkal kisebb volt a forgalom mindenfele, mint a szokasos. Szvsz sokan hamarabb/kesobb jottek-mentek.
Fat meg vegye' az erdobo'! ;) OSB lapot kapsz a barkacsboltokban.
Tegnap tök simán hazaértem M7es busszal. 16.10kor léptemki a melóhelyről a Nagyvárad téren és 18.10 re már otthon is voltam. Sokkal rosszabra számítottam.abuszon se volt az ilyenkor szokásos tömeghisztéria, tuszakodás,hanem simán volt ülőhelyem,pedig akkor értemoda,amikor beállt a busz.Lehet hogy mázlim volt? :)
nikonaprofi: digitális gépekkel is foglalkoztok esetleg?
kutyaház csinálás: gondoltam hogy megeszkábálom én,de nem az hogy nemtudnám, csak szeretnék egy olyan pofásat az ebnek :) Majdmeglesem tesómékét, őolyan jót tudott csinálni. De honnan szerezzek fát?
Tegnap voltunk a 7es ut melletti Branco Steak House-ban. Valami ketszemelyes talat rendeltunk, a kaja ize jo, a kiszolgalas is OK, de a kajak (nem a steakek!) nem frissen sutottek, hanem melegitettek. Arak a pesti zsebhez mertek. Ezek utan steaket nem mernek ott enni. :(