Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Gypsy, T35-öst ne vegyél, én rákurtam mert megvettem, na jó nem mondom hogy szar, de a T45-höz képest csak egy silány másolat... :-(
Majd csinálok fényképeket róluk, de már csak hétfőn leszek legközelebb.
Amúgy A T35 kapható P35-ként is mcculloch csomagolásban, asszem nagyjából megegyezik a T35-sel, árban sincs különbség, de a T25-nél olcsóbb egy kicsit a P25.
De én már nem veszek semmijen husi damilfejet, csak T45-öst! :-)
T35-ből van universal is, ahoz adnak egy rakás rögzítő anyát, bár a méretüket nem írják a csomagoláson, csak azt, hogy milyen gépekhez jó, T45-ből nincs universal?
Ja és a husqvarna van olyan marha hogy legyárt egy másik rögzítőt a T35-höz, a logikáról meg már végkép lemondok egész életemre... :-)
a kertigép topicban sokszor beszéltünk a négyütemű kaszákról.
a castelgardenxb534hd a tutti gép ha ilyesmiben gondolkozol, de ha a 25ccm-es verziót szeretnéd, akkor makita/dolmar gépet vegyél, mert ott 80-90ezer kröül is megkapod, de szerintem szükséged lesz a 35ccm-es verzió teljesítménytöbletére.
Azért továbbra is várom az esetleges tapasztalatokat a HONDA négyütemű fűkaszákról, elsősorban a kisebb teljesítményű UMK425-ről. Hezitálok még a Husqarna 323 és a Honda között....
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Fűkasza vásárlás előtt állok. egy négyütemű Honda UMK 425-ös lett kinézve 117.000 ért leakciózva 147-ről. A másik lehetőség egy Husquarna 323-as lenne.
Ahogy visszaolvasgattam a hozzászólásokat a Honda fűkaszákról alig esik szó. Van vkinek esetleg tapasztalata? Mennyire megbízható? A lényeg az lenen hogy ne kelljen havonta szervízbe hordani. (3 év garival van)
Hogy mire is akarom használni? Két elég nagy telek vágásához. Annyira nem bozótos volt hogy normál fűnyíróval oldottam meg jobb hijján.
Jó fűnyíród van! :-) (úgy is ezt akartad hallani!) :-)
De ez a videó sarkítás, mert totál kiszáradt gazt vág, ráadásul megemeli a gép elejét, a motor hangját meg nem hallani, így lehet hogy 163ezret pörög percenként :-)
Ez az olaj már jobb is meg többet is tud minősítésre legalábbis mint a stihl vagy a husqvarna gyárinak mondott olaja.Tehát ezzel tuti nem rontod el,de az előző is elég lett volna.
Jól teszed szerintem, a gép jó bejáratása, beleértve a használt olajat is -kínai vagy nem, egyre megy- jelentősen növeli / valójában ugye a helytelen csökkenti / a gépezet várható élettartamát. Azt a kis pluszkiadást, hogy mégegyet vettél később nem fogod bánni, mikor sok négyzetméter után is megbízhatóan üzemelni fog !
Jól teszed szerintem, a gép jó bejáratása, beleértve a használt olajat is -kínai vagy nem, egyre megy- jelentősen növeli / valójában ugye a helytelen csökkenti / a gépezet várható élettartamát. Azt a kis pluszkiadást, hogy mégegyet vettél később nem fogod bánni, mikor sok négyzetméter után is megbízhatóan üzemelni fog !
nem az olajtól fog atomjaira hullni, ha rosszabb minőségű olajat használsz, akkor mint azt már mások is írták, kicsit sürűbb keverék szükséges, de nem túl sürű...
Viszont ha pl. szar minőségű a gépeden a keményfém bevonat a hengeren és a dugón, akkor tényleg atomjaira hullhat, vagy netán szar a csapágy, de ez már csak így van a noname gépekkel.
De ne izgulj, ez valószínűleg nem fog megtörténni :-)
Ha van otthon karbifelújító készleted akkor megpróbálhatod, de venni szerintem ne vegyél csak akkor, ha tudod, hogy ezzel lesz a probléma, mert egy ilyen értékű gépre csak akkor költs, ha tutira használható lesz utána...
Ha gondolod vedd ki a gyertyát és nézz be a nyiláson egy zseblámpa segítségével, úgy hogy a dugattyú alsó helyzetben legyen és nézzd meg a henger falát, ha agresszív hosszanti rovátkák vannak a henger falán akkor az nem jó hír....
Amúgy az nem sokat jelent ebben a retkes országban, hogy a benzint nemrég vetted, mert attól lehet döglött, bár attól még nem valósznű, hogy ezt produkálná....
Átgondoltam az AGIP 2T SM jelű olajjal kapcsolatos megjegyzéseiteket, főleg a gyenge TA, TB jelű minősítésekre való tekintettel.
Azt tervezem, hogy az alább bemutatott és megvásárolt MOTO 2T SINTÉTICO nevű (minősítése: API TC) olajjal fogom bejáratni a silány kínai Timbertech fűkaszámat remélve, hogy valamivel ki tudom tolni az atomjaira széthullás időpontját.
Persze később felhasználom azt a félszintetikusnak mondott gyengébbet is.
Mit gondoltok helyesen teszem?
szűrő tiszta, de a szivacs nélkül is ilyen..... hiába tekergetem a karbi csavarokat nem javul gyertya kb 10 órát mehetett az elméletileg jó egy karbi felújító készletet érdemes betenni?? igaz nem látszik semmi elváltozás rajta benzin is friss szombaton vettem esetleg már haldoklik a gép??
A praktikerben 69-ért van egy nagyon jó ár/értékű McCulloch Elite 1.6 fűkasza, korrekt gép, masszív, jó anyagból, vágótárcsa is van hozzá, heveder, nagyon ajánlom. Aki nem rendelkezik legalább 100 ezer ft-al, az tekintse meg, vegye meg, amíg még van...
Itt is van, ez is korrekt ár e gépért, de a fentit nem hagynám ki fűkasza vétel esetén.