Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cabeza Creative Commons License 2002.04.15 0 0 865
Helyszín: Pillangó utcai P+R parkoló.
Idő: csütörtök, Construma. Mint megtudtam, aznap sok kocsit vittek el onnan.
Reggel leraktam, este 3/4 8-kor értementem, és nem volt ott.
Egyértelmű volt, nem tilosban parkoltam.
Felhívtam a 112-t. Ott először a IX. kerületi kapitányságot kapcsolták, a jard nem tudta, hogy a Pillangó utcai metrómegálló hol van. Onnan a XIV.-be kapcsoltak, majd a X.-be, ahol azt mondták, menjek be feljelentést tenni, minél előbb, hogy lehessen köröztetni. Kb. 8-1/4 9 körül értem a kapitányságra, és 1/4 11-kor jöttem el...
A feleségem a Tescóban várt a nagybevásárlással, 8 hónapos terhesen. Még szerencse, hogy a húgom el tudott menni érte.

Nem volt extra védelem, csak a gyári immobilizer, ami sz@..t se ér ezek szerint.
Autolok2000-t akartam én is venni, de nem jött még addig össze rá a pénz, másnap kaptam meg azt a pénzt, amiből meg akartam venni. :(

60 napig nem történik semmi (ill. ezt nevezik rendőrségi nyomozásnak), ha megszülték a határozatot, hogy az autó már nem feltalálható, mehetek a biztosítóhoz.
A bizt. 15 napon belül fizet, de 10-20% amortizációt számít fel (RT 1.4 16V). A kocsit 2001. december 22-dikén vettem át.
Ha sokat ment a kocsi, még km amortizációt is felszámolnak. Na, ez nálam nem játszik be.
Cabeza

kukucs33 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 864
Részvétem :((

Hogy száradna le a keze az ilyennek.
Az engem is érdekelne, hogy volt-e benne valami plusz védelem a gyári indításgáltón felül.

Előzmény: cabeza (858)
oregmedve Creative Commons License 2002.04.15 0 0 863
Dögölne meg cipőben a tetű aki ellopta :-(
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 862
Bazeee nem gondoltam volna, hogy egy ilyen már bocsánat a kifejezésért - "kevésbé tehetősebb emberek" autóját is ellopják. Igaz amikor Suzukit vettem én sem gondoltam volna, hogy valakinek kellhet egy ilyen, mégis kilopták alólam.

cabeza!

Én is mélyen együttérzek veled. Sajnos annyira eldurvult már a helyzet, hogy ezeket a bandákat a rendőrség már nem tudja megfékezni, talán megoldás lenne, ha bevezetnénk azt ami (talán Könyves Kálmán idejében volt????"), hogy aki 2 tyúk értékénél többet lop annak levágjuk a kezét. Akkor talán nem tudna autót lopni.....

Puhos Creative Commons License 2002.04.14 0 0 861
Őszintén sajnálom.
Ha lesz erőd,a részletekre is kíváncsi vagyok.(Milyen védelem volt benne?)
Cryptoman Creative Commons License 2002.04.14 0 0 860
Volt benne valami kiegészítő védelem?

Én Autolok-2000-et használok a kormányra, ami elég jó - egyelőre váltózárat nem szereltettem bele, pedig kényelmesebb lenne, csak ez adott volt.

pok_ussz Creative Commons License 2002.04.14 0 0 859
:o((((
Nagyon sajnálom....
Ha lesz egy kis időd, hangulatod, mondd majd el a részleteket, fejleményeket. De gondolom most kisebb bajod is nagyobb ennél.
cabeza Creative Commons License 2002.04.14 0 0 858
hát, megtörtént.
nem hittem volna.
Ellopták.
Csütörökön a Pillangó utcai P+R-ből.

Ezek szerint ez is kelendő.
Cabeza

kukucs33 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 857
Nem próbáltam ki, szerintem még nincs is ilyen Thalia az országban forgalombahelyezve, de ebben a cikkben megemlítik. És van összehasonlító táblázat a különböző motorok gyursulásáról, ha jól értelmeztem akkor nem a gyári adatokkal, hanem amit a szerző mért.
http://totalcar.hu/teszt/thalia2bem/
Előzmény: lanos15 (856)
lanos15 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 856
Köszönöm az adatokat! Aki már kipróbálta az 1.5 dci-t, mondjon róla valamit, esetleg összehasonlításban a benzines motorokkal!A dinamikájára vagyok kíváncsi, mert a lóerőszám az elég elszomorító...
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 855
Ezeket szerencsére elkerültem, legalábbis eddig kopp, kopp, kopp :))
Ami nálam előfordult: bal első ködlámpa párásodott, azzal rögtön visszamentem, kb fél óra alatt leszigetelték, azóta nincs ilyen gond vele.
Amivel külön nem mentem vissza, de a féléves átvizsgáláson kértem, hogy igazítsák meg: A kormány nem állt egészen egyenesben, az index kapcsolóban volt valami kontakt hiba amitől működött, de sercegett kapcsolás közben, és kértem a fényszórót beállítani mert a jobb oldali egy picit befelé világított. Szó nélkül, normális hozzáállással megcsinálták.
De ezek inkább az autó (vagy az összeszerelők) hibái, az eredeti felvetésből én úgy vettem észre, hogy konkrétan a szervizzel kapcsolatban volt panasz, arra lennék kíváncsi, hogy melyik az a szerviz és mi velük a gond, mert oda akkor nem viszem még véletlenül sem.
Előzmény: cabeza (854)
cabeza Creative Commons License 2002.04.11 0 0 854
re: panaszok és cégek

Az emlitett 'fakertész'-re (a pestire) nekem is volt panaszom a vásárláskor, nem igazán voltak késségesek, és elfelejtették mondani, hogy százezerrel olcsóbb most az autó, vagy a kezdő részlet. Végül nem is ott vettem. :)
A panaszokról itt is olvashatsz, 3 tipushiba derült ki, mindhárom félórás szervizzel elhárítható volt (megvárható).
- csomagtartó zárja nem zárt? nem nyilt? keress rá
- váltó nem vette be a rükvercet
- ? már nem is tudom, de úgy emlékszem, volt harmadik. :)
Cabeza

Előzmény: kukucs33 (851)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 853
Akkor éppen akcióban beszámították 150e-ért a 32 éves Opelemet, ami végülis nem nagy kaland, mert minden 10 évnél idősebb verdára ez állt. Meg igyekeztem elérni, hogy a lehető legkésőbb vegyem át, mert azzal is nőtt a saját rész befizetése, ebbe belementek, de gondolom ez nem volt nagy áldozat a részükről.
Ha viszont hozzáveszem, hogy az öregem 12 éves Wartburgját a Suzuki x-nél -szintén "akcióban"- akkor vették volna be 100e-ért, ha a fullos+riasztós meg nemtommilyen rádióval szerelt k.drága Swiftet veszi, akkor nem is rossz, hogy itt nem volt megszabva milyet vehetek.
Szerintem ez erősen kereskedő (akár konkrét személyre szűkítve is) függő, de nem tudom mi motiválja őket. A korábbi hozzászólások közt olvastam olyantól aki elért ezt-azt, lehet, hogy vidéken.
Előzmény: csucsuka1 (852)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 852
A kőbányaiak engedtek az árból? Vagy adtak valamit grátisz? Mert az általam ismert Renault kereskedők elég faszariak voltak.
Előzmény: kukucs33 (851)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 851
A vevői panasz mire vonatkozott? Az elvégzett munkára vagy a hozzáállásra?
Én a kőbányai "fakertész"-nél vettem, oda is vittem szervizelni, velük elégedett vagyok. Szimpatikusak, segítőkészek, még reggel hétkor is:))
Az is igaz viszont, hogy jópár évvel ezelőtt ugyanennek a cégnek akkor még egyetlen, Budaörsi úti telepére mentünk egy havernak alkatrészért és a nyitvatartási idő vége előtt 5-6 perccel a fickó már csukta az ajtót és nem is volt hajlandó kinyitni. Hiába mondtuk, hogy Salgótarjánból jöttünk direkt a "márkakereskedésbe", k..-ra nem érdekelte. Akkor megfogadtam, hogy ezektől még bólogató oroszlánt se. Ez annyit módosult azóta, hogy amikor kialakult, hogy lehet, hogy rönót vennék mégis, akkor kaptak egy sanszot mint cég, de abba az üzletbe az eset óta nem tettem a lábam és nem is fogom.
Lehet, hogy aki panaszkodott szintén ott járt?
Előzmény: csucsuka1 (850)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 850
Én spec. érdeklődtem a Suzuki topicban is, hogy Thaliat vagy Suzukit vegyek-e. Vegyes véleményeket találtam, de ami érdekes volt számomra az az, hogy a Sedan egy kifutó modell, tehát ha megveszem tuti, hogy az új modell érkezésekor jó nagyot fog zuhanni a használtpiaci ár. Nem tudom a Thalia használtként mennyire lesz keresett a piacon, de valószínüleg nem fognak tülekedni érte sem. Ellenben az is olvastam, hogy a Renault szervizekben sok a vevői panasz, de nem tudom mennyire elfogult vélemény ez.
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 849
Mondd csak, Suzukis topicban is érdeklődtél?

Mert ha nem, akkor szerintem lélekben már el is dőlt.... :))

A váltó nekem is inkább eleinte tűnt kicsit nehezen kapcsolhatónak, de hogy ez elmúlt vagy megszoktam azt nem tudnám megmondani. Az biztos, hogy a rugók erősek, de ez nekem teszik mert érzem, hogy merre tolom/húzom. Az ötödikből kivételnél érzek néha még egy kis ellenállást, de azért emiatt nem járok gyúrni :)))

Előzmény: csucsuka1 (843)
hogmanay Creative Commons License 2002.04.11 0 0 848
Szia lanos15!
Ezek az Autó 2 szerinti adatok:
Teljesítmény: 98 LE/72 kW (6000/min). Nyomaték: 127 Nm (3750/min).
h.
Előzmény: lanos15 (847)
lanos15 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 847
Biztosan meg lehet szokni a váltót, csak a Daewoo-hoz képest kicsit meglepődtem, ugyanis a Lanos valtója nagyon "finom". A nyomaték és teljesítmény adatokról ki tud valamit?
Cryptoman Creative Commons License 2002.04.10 0 0 846
"A vátó szerintem nagyon akadós, főleg az ötödikhez kell sokat tornászni."

Való igaz, nekem már nem kell rá odafigyelnem, nagyon könnyen odatalál. Az én üléspozíciómban nem kell nyújtózni hozzá, egyébként. A váltó nem is annyira akad, inkább rettentő erős rugókat raktak bele...

Előzmény: lanos15 (845)
lanos15 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 845
Üdv mindenkinek!

Nemsokára mi(család) is boldog tulajdonosai leszünk egy új Thalianak. A napokban volt szerencsém kipróbálni egy 1.4 16v expression-felszereltségű típust. Nagyon vártam,mivel pontosan olyat rendeltünk, amilyen a próbaautó volt. Elindulás után viszont kicsit leolvadt a mosoly az arcomról: hozzá kell tennem, hogy egy 1.5 Daewoo Lanost készülünk lecserélni, és abból ültem át. Szóval a benyomások:Pozitívumok:
- a vezető pozícióban én frankón elfértem (181 cm), és az ülést is jól be tudtam állítani.
- a fék az nagyon tuti.
- tetszett a kanyarstabilitása, ettől féltem kicsit, hogy billegős lesz, mert elég magasra sikeredett, de szerencsére nem.
- sokkal jobban tetszik kívülről, és belülről is, mint az elődje.
Negatívumok:
- A kuplung nagyon puha volt
- A tesztautó 0 km-es volt, ezért a tag megkért, hogy ne pörgessem 4000 fölé a motort, talán ennek is köszönhető, hogy nem éreztem a Daewoohoz képest a 10-en valahány lóerő többletet.
- A vátó szerintem nagyon akadós, főleg az ötödikhez kell sokat tornászni. Ez állítólag a használat során finomodik.
-a box környékén nincs rakodóhely apróságoknak. ( kulcs, aprópénz, stb... )
Minezek ellenére alig várom már, hogy megérkezzen az új autó! ( csak május közepe felé várható :-(( )
Aki már használ 1.4 16v-s motort, legyenszíves közölje, hol adja le a maximális nyomatékot, és teljesítményt! Előre is köszi!

hogmanay Creative Commons License 2002.04.10 0 0 844
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a topicot, mert mi (család) is most állunk autó vásárlás előtt, és egyelőre a Thalia a nyerő! :-) Eddig egy Suzuki volt az autó, és Apukám most is gondolkozott rajta erősen, de szerencsére az ügyesen prezentált Renault- val el tudtam tántorítani ettől. Egy- két dolog azonban még nem tisztázott. Az egyik, hogy 1.4 8v vagy 16v, illetve melyik kereskedést (Bp) érdemes választani. Remélem tudtok segíteni ezekben a fontos kérdésekben! :-))
Előre is köszi
h.
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 843
Köszi a választ, még töprengek rajta egy kicsit, de azért én is inkább a Thalia felé húzok :-) Majd megírom, hogy mit döntöttem.
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 842
Bocs, a szolgáltatásra semmi rosszat nem tudok mondani. Nem mindegy :))
Előzmény: kukucs33 (841)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 841
Meg mondom őszintén, nem sokat vártam tőle, de ez nem a Thaliának köszönhető, hanem az előző kocsim hatása volt. Az egy 32 éves, általam felújított / átalakított Opel volt.(ha érdekel, a C Kadett topickban írtam róla, valahol még képek is vannak)
Úgy alakult, hogy kellet helyette valami, ami a városi forgalomban megfelelőbb, és akkor körbenéztem a kínálatot és a Thalia volt a legolcsóbb. Ezt nem úgy értem, hogy ezért kellett kiadni a legkevesebb pénzt, hanem úgy, hogy hosszútávon ez kerül annyiba, amiért hajlandó vagyok kiadni annyit amennyit kérnek érte és nyújtja azt (többé-kevésbé) amit egy autótól elvárok. Gyakorlatilag akkor ültem benne először amikor megérkezett, igaz, korábban egy Clio II-t alaposan megnéztem már a szalonban, tehát azért nem volt teljesen zsákbamacska.
Az elégedettségem ehhez képest értendő, és sokkal nagyobb mint amit eredetileg vártam tőle.
A menettulajdonságai szerintem jobbak mint a Suzukié, eleve nagyobbak a kerekek és szélesebbek a gumik és talán nehezebb is a bódé (lehet ettől is valamivel magasabb a fogyasztás, de ha ez az ára a stabilitásnak akkor megéri). Az viszont biztos, hogy biztonságosabb: Az SRP övfeszítő, kombinálva a lufikkal az a dolog amire inkább csak költsek, de ha nincs és jó lenne, az sokkal többe is kerülhet.
Összességében tetszik (ezt a technikai dolgokra értem, mert a külső megjelenés úgyis szubjektív, az előző autómat pl. imádtam, de olyat már egy ideje nem gyártanak), ezért inkább azt, ami nem tetszik annyira:
- kürt gombja az index kar végén (az újnál már felkerült a kormányra, tehát mondhatnám azt is, hogy ez OK azóta)
- nekem kicsit magas az üléspozíció (pláne az előzőhöz képest), de meg lehet szokni és az újban lehet állítható üléssel is kérni, szóval azóta ez is OK
- elektromos ablakom van, amit amúgy fölöslegesnek tartok, de a fordszámmérő meg kellett és ezen a szinten ez is "járt" hozzá, ennek a kapcsolói vannak elég hülyén elhelyezve a váltókar mellett, de az újban ez is OK, mert felrakták az ajtóra.
- nagy belterű ugyan a csomagtartó (bár a biciklim ebbe sem fér bele), de kicsi a nyílása. A hátsóablak alsó pereme és a lökhárító teteje közti távra gondolok. Na ez viszont minden hasonló formájú autónál így van, legyen az Audi vagy Suzuki, szóval ez sem feltétlenül szempont.
- a pótkerék (teljes méretű :)) a csomagtartó aljában fekszik, igaz máshova meg nemigen tudnák tenni (az előző autómban be volt állítva oldalra, de az kb 2,5-szer ekkora volt)
Az összeszerelése megfelelő, párásodott az egyik ködlámpán, azzal visszamentem, azonnal megcsinálták, meg lehetett várni, azóta semmi gond vele. Pár apróság volt még, de ma amikor bevittem a féléves átnézésre, kértem, hogy molyoljanak utána, mondták, hogy OK, fel is hívott a fickó, hogy elkészültek, lehet menni érte akármikor, tehát a szolgáltatásra sem tudok semmit mondani. Persze ez meg kereskedő / és konkrét alkalmazott függő is, az öregem Suzikját pl. olyan mocskosan akarták átadni, hogy közölte velük, ilyet még a Merkurnál sem látott, pedig vett át ott is pár autót. Le is mosta a fickó öltöny-nyakkendőben. Ja, és még egy: Atyám próbált lebeszélni, hogy miért nem veszek inkább én is Suzukit, aztán beült ebbe, sőt most még ki is próbálta az új Thaliát, és azóta ő is cserélni akar.
Neked kell dönteni, de szerintem nem választasz rosszul, ha a rönó mellet döntesz.
Hú, de hosszú lett.... :))
Előzmény: csucsuka1 (840)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 840
Te, hogy vagy megelégedve a Thaliáddal? Mi az ami tetszik benne és mi az ami nem?
Segíts légyszi, mert borzasztóan tanácstalan vagyok.
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 839
Ha a "kötelező" átvizsgálásokat a Renault márkaszerviz végzi és a köztes ingyenes átvizsgálásokra is náluk kerül sor, akkor 10 évig van egy "ingyenes" Assistance szolgáltatás, tehát, ha lerobban valahol, vagy nem indul, akkor mennek és gatyába rázzák. Persze, ha beviszed a szervizbe javíttatni, akkor is. Azért tettem idézőjelbe az ingyenest, mert nem tudom mennyibe kerül egy fizető átvizsgálás (az enyém éppen ma van az első, féléves, ingyenes átvizsgáláson), de akármennyi is, a 10 év az nekem elég komoly referencia. Hülyeséget nem akarok most írni, de ha a nagyon konkrét adatokra/feltételekre is kíváncsi vagy, akkor holnapra behozom a garifüzetet, abban le vannak írva pontosan a dolgok.
Előzmény: csucsuka1 (838)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 838
Kukucs33

Hogy is van a Renaultnál a 10 év garancia????

Előzmény: kukucs33 (827)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 837
A Toyota Yaris után a kategória második helyezettje a Clio II lett. A Clio meg a Thália pedig közeli rokonok :))
Magyarul is olvasható a teszt a neten, de nem tudom már melyik autós lapon, szerintem egy kereső simán megleli.
Előzmény: csucsuka1 (834)
kukucs33 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 836
Csupáncsak azért, mert az öregemnek olyan van és annak az adatait ismerem.
Szerintem egyébként ez az összevetés kifejezetten kedvező a Thaliára nézve, nem?
Előzmény: Pöppec_kvar (832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!