Keresés

Részletes keresés

burvinyek Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1881
Dehonnem kereshető..épp azon keresgélek most..

WorldMap CD: autós szempontból Európát tekintva rosszabb, mint a basemap...
hajós szempontból jobb, mert pontosabb a a partvonal részletezettség, valamint hajózási adatbázis ( világítófények és bóják ) vannak rajta. A térkép kereshető ( településre ).
Az akciós MapSource CD-k ideiek ( idén kaptuk őket ). DE minden MapSource termékhez letölthető a garmin.comról a szoftverfrissítés. A térképi alap nem változott !

üdv
burvinyek

Előzmény: hoho432 (1880)
hoho432 Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1880
Sziasztok!

Micimacho : a garmin oldalan megnezheto a worldmap reszletessege. Eszrevetelem szerint a beepitett europa terkep jobb, mint a worldmap. Kiveve a tengerek menti partvonalakat, amit a beepitett terkepen egyenesekkel levagtak. A pontossaga se jo, Spanyolban az isla de benidorm 1km-rel odebb volt. De ne keseredj el, a Spanyol metroguiderol autopalyak hianyoznak. Es jopar evesnek neztek ki, tele voltak katyukkal.

Nem keresheto.

Udv : Hoho

Előzmény: micimacho (1878)
Vgyuri Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1879
Schaffer:

A Lowrance honlapján nincs letoltheto kezelési leirás. Jobb cégeknek, pl. a Garminnak van, PDF, igen mikroszkopikus betukkel, de némi szemmeresztés árán a legfontosabb dolgokat azért ki lehet belöle okumlálni.

Van azért egy jó hirem is, Debrecenben egy Hajdu András nevü pilota is kapott egy Lowrance-t, nem tudom milyen tipust, azt viszont ugy tudom(???), hogy jo pénzért lefordittatta magyarra a leirást. De ettöl sem lett GPS guru. Telefonszáma (52) 482-511. Hivd fel és egyezkedj vele.

Előzmény: Schaffer (1877)
micimacho Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1878
Hali.

Sui! Mikor lesz a garmin oldalon aktív a Magyarország térkép link? :-))

Másik, mikori az akciós wordmap? 2001es? Miért nincs meg CDn az a térkép, ami pl az emapban van? A word CD az olyan részletes? Kereshető?

Kösz.
Mm

Schaffer Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1877
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy vettem egy Lowrance GlobalNav II típusú GPS-t használtan, és csak német nyelvű használati utasítást adtak hozzá. Nekem angol (vagy - bár sok esélyét nem látom - magyar) kellene. A Lowrance oldalán csak az újabb típusoknak van fent a leírása.

Bármilyen megoldás érdekelne.

Üdv.:
Ádám

rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1876
Hali Vgyuri,
mostmár az összes elképzelhető emil cimedre elküldtem azt a nyamvadt levelet. Megkaptad valamelyiket?

üdv
rugo

Vgyuri Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1875
MGP:

Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:
www.politext.hu
További kérdéseket emilben ird, mert a régi topictagok már unják.

Előzmény: MGP (1846)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1874
És még egy hasznos doku (egy pdf. file, jobbára profiknak. Vigyázz! Elég nagy - vagy 60 oldal...)

az USA DOD (Department of Defense) frissitette a GPS standardot (2001. Octóber !)

The Department of Defense today released a new Global Positioning System (GPS) performance standard. The new standard is on the Web

P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1873
rugo-:
Bocs, most vettem észre a - jelet. :-))
Ha én is nekiállnék kattintgatni, valszeg nekem sem menne annyira. Szerintem próbáld meg, hogy nem is gondolsz arra, milyen jó lenne nyerni. Aztán várd a meglepit! :-))
P.Isti
Előzmény: rugo- (1869)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1872
Mármint a Pioneert nem lehet PChez kötni, ez kimaradt az elozo reészbol. Bocs.
P.Isti
Előzmény: P.ISTI (1871)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1871
dzsodzso:
Természetesen tud kilóméter távolságokat számolni, ha elotte megadod neki az általad említett origót vagy kezdopontot.
Azt javaslom, ha van idod és neted, látogasd meg a http://www.magellangps.com/frames/frame5.htm oldalt, onnan pedig töltsd le a GPS 300 modell leírását. Ez nagyon hasonló a Pioneerhoz, ha jól tudom, abban különbözik, hogy nem lehet PC-hez kötni.
Ha ennek átolvasása után sem ment el tole a kedved :-) , esetleg van még kérdésed, keress meg, de azt már magánban tedd. Ne zavarjuk a fórumot mindenféle off témával.
P.Isti
Előzmény: dzsodzso (1863)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1870
A lent hivatkozott BME-s cikkből két dolgot had emeljek ki:

1. a viszgált küytük között a Garmin eMap az előkelő 3. helyet kapta pontosság tekintetében (Navigate :-))
2. De mielött bárki nagyon örülne, szintén a cikkből idézek (ami elég alapos vizsgálódás eredményének tűnik számomra)
"...kiderült...higy a különböző .... vevők között az abszolút helymeghatározás pontossága tekintetében nincs jelentősebb különbség...."

és

"...a viszintes poziciók hibája 95% valószínűséggel körülbelül 5 méter..." !!!

(Persze amióta SA =off)

rugo

Előzmény: rugo- (1868)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1869
P.ISTI:

én kattintgatok mint a fene! De sajnos a büdös életbe nem nyertem még egy huncut petákot sem.
(ez az én formám :-()

rugo

Előzmény: P.ISTI (1867)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1868
Bocs! Link elcseszve lent.
Helyesen:
GPS mérések pontossága (BME/Takács Bence)

ps. remélem ezt már nem csesztem el :-(

Előzmény: rugo- (1866)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1867
rugo:
INTERNYET. En voltam a legjobban meglepodve, amikor a DHLtol felhivott egy szoke noi hang, es elkerte a lakcimemet meg ilyesmi, mondvan hogy erkezett szamomra egy csomag. Amikor kerdesemre elmondta, hogy valami helymeghatarozo van rairva, akkor mar derengett, hogy 2 honappal azelott nezegettem egy weboldalt (ami sajna mar nem el :-( ) és néhány kérdésre válaszait elküldtem annak reményében, hogy vagyegy Ericsson teflont (telefont :-) ) vagy egy Magellan GPSt nyerjek. Addig sem nagyon játszottam a neten, azóta sem játszom. Ilyen a vak szerencse. Pedig a nagy számok törvénye alapján minél több ideje van valakinek kattintgatni, annál többet nyerhetne. De hát kinek van ideje kattintgatni, foleg munkaidoben... :-))
P.Isti
Előzmény: rugo- (1860)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1866
GPS mérések pontossága ügyben javaslom a következő linket (igen érdekes és tanulságos dolgokat irt ott le a szerző):
GPS mérések pontossága (BME/Takács Bence)

rugo

BadGe Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1865
élasljdf: hát ami az open source-t illeti (vagy ráhibáztál vagy ráhibáztál :)) bár első lépésben csak 3rd party konvertereken meg plug-in-eken gondolkozom :) tulajdonképpen mindegy is csak foglalkozzanak vele. (illetve az sem haszontalan ha persze hasznos dolgok születnek majd hozzá, olyanok amihez én már kevés vagyok)

Ja és a lokális/globális helymeghatározásról jut eszembe: Eddig nemes egyszerűséggek a GPS koordinátákból kifelejtettem a félteke meghatározást :) nem baj... javítva.

Ge.

Előzmény: éfdgkldéjg (1859)
TamiBT Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1864
Szasztok!

- Adott egy amcsiban vasarolt eMAP, adatai:

eMap Software Version 2.50 ID:111
VERBMAP Americans Highway 1.00

- Mit lehet, szabad erre ratolteni? Mennyiben mas mint az eu-s gepek? Van
a gepben egy 1.2-es magyar terkepes mem kartya is.

Tami

dzsodzso Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1863
Igen az a Pioneer az ami nem tud sokkal többet annál, mint ami nekem kell. Kérdés: tud kilóméter távolságokat számolni valami relatív origótól?
Kérdés még, hogy mi pénzt kell érte fizetni.
rugo- Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1862
a francba! Itt valami lemaradt.
helyesen:
...és összeségében valszínüleg valahol ott leszel (árban) mintha vannél egy gyárit. (Ráadásul ez mégiscsak valami fuserált darab lenne, a gyári meg azért csak gyári)
Szóval ha kijelzős kell, akkor vizslasd meg azt a Magellánt. (+ a többit amiket itt ajánlottak)

rugo

Előzmény: rugo- (1861)
rugo- Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1861
dzsodzso:
lehetne, lehetne...De akkor már PIC-elni kell, meg kijelző is, meg progi meg + +... kell és összeségében valszínüleg ha veszel egy gyárit.
A cél ismeretében kell(lehet) eldönteni hogy érdemes-e?

üdv
rugo

Előzmény: dzsodzso (1854)
rugo- Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1860
Pisti, (pardon P.Isti),
Mond már hol lehet ilyeneket nyerni?
Én is szeretnék egyet (nyerni).

üdv
rugo

Előzmény: P.ISTI (1858)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1859
Szia!
Mielőtt flashelsz, érdemes megnézni azt, hogy mit hová mentesz. A TE garminod európai, míg a 2.11 sw az amerikai garminokba való. Ez nyilvánvalóan logikus, ha belegondolsz, egy globális helyzetmeghatárózó rendszert muszáj lokalizálni úgy, hogy aztán sehogysem legyen globális. Nemtom miért nincsen a többi kontinenshez is külön region lock. Lehet, h kevesebb ott a dealer ;-)

ui: látom Ge már hajlik az open source-ra ;-)

Előzmény: Hörömpő Cirkusz (1856)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1858
dzsodzso:
Én is egy Magellan Pioneerrel rendelkezem. Erről azt kell tudni, hogy nem nagyon köthető számítógéphez, de mintha azt írtad volna, hogy nem is erre a célra kell. Kijelzője elég nagy méretű, és elég alap modell is. Ha érdekel, engem is kereshetsz. Ja, alig használtam, mert nyeremény készülék és nekem már van egy jobb.
P.Isti
Előzmény: dzsodzso (1851)
tec1 Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1857
Érdekel egy Magellan Pioneer?? (A legalapabb Magellan)

tec1

Előzmény: dzsodzso (1854)
Hörömpő Cirkusz Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1856
Hali,

Segitség kellene. Vettem ma egy eTrex alap készüléket (szép sárga). Azt állítja magáról, hogy a software verziószám 2.06.

A Garmin-nál láttam és le is töltöttem egy 2.11-es verziót. Igenám, de az új software sehogy sem akar felmenni. Az Updater azt, mondja, hogy nincs update az én készülékemhez. Mindent úgy csinálok, ahogy az le van írva. Eredeti kábel van hozzá.
Vagyis HW/SW szinten minden rendben levőnek tűnik, de ezek szerint mégsincs rendben?

Egyébként ha kell, egy keveset használt Garmin GPS 12-es + Y szivargyújtó-PC csatl. + talpas tartó (pl. autóban hasznos) - csak egyben - eladó 72000 Ft-ért. A tartozékok eredetiek.

Üdv.

burvinyek Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1855
Mintha emlegetett volna valaki egy eladó használt Magellánt néhány beszólással lejebb, 28 ezerért...
dzsodzso Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1854
Ez jól hangzik, csak az a baj, hogy nincs laptopom, és jobb lenne olyan, aminek van kijelzője. Valami digitkijelzőt nem lehet ráforrasztani?
Előzmény: rugo- (1852)
rugo- Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1853
Ismereteim szerint a legeccerűbb gyári ennek legalább a duplája (de nem tud sokkal többet!)
Na jó, van saját kijelzője és ezért ha csak annyit akarsz tudni hogy mi az adott pozició (Lon/Lat/Alt) akkor nem kell hozzá számgép...

rugo

Előzmény: rugo- (1852)
rugo- Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1852
Ha van némi (elemi) elektomos affinitásod (pld. nem rettensz meg ha két drótot össze kell forrasztani) akkor ajánlom a CHIPCAD-nál vásárolható GPSPS1 modult (cca.30 KFt activ antennával)
Erre (a megvett modulra) kell akasztani néhány egyszerű alkatrészt és kész! (NMEA mondatokaban kapod a mért poziciót, soros jel formában- vagyis lehet küldeni egy akármilyen számgép soros portjára. A többi progi kérdése)

üdv
rugo

Előzmény: dzsodzso (1851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!