Keresés

Részletes keresés

tiberian Creative Commons License 2001.12.02 0 0 1894
OziExplorer v3.90.3 Original CD elado."a legujabb verzio"
1/2 price
Akit erdekel Email
udv
tiberian
burvinyek Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1893
Ez nem marketing....a dolog lényege nem ez..hanem egy jótékonysági rendezvény, ahol 4 állatmenhelyet támogatsz..én..saját felajánlásként, kiegészíettem ezt evvel a world map CD-s dologgal..aki szereti az állatokat, és netán van GPS-e, annak szerintem elég jó ajánlat:) amúgy lesz még nálam eTRex bőr tartótok, GARMIN póló, GARMIN bögre, tollak, kulcstartók,felfújható eTrex matrac..ebben a sorrendben vehetik át az érkezők, akiknek egyik kezében egy GARMIN GPS, másikban egy kutyakonzerv lesz..:)
amúgy egy csomó gyerekprogram, arcfestés, társasjátékok, stb. várja a gyerekeket egész hétvégén..
további info: www.zoldmagazin.com
eiffel Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1892
"Valamint aki dec 8-án először érkezik a Fóti Corába az Állatok Karácsonya ünnapségre, kezében egy 10 kilós bármilyen kutyatáppal, az ajándékba kap egy MapSource WorldMap-et. "

Ez ám a marketing !

Most jön az, hogy : Aki a jövő héten ír egy mailt , hogy adna 25 ezer forintot nekem Karácsonyra, annak küldök 1 CD-t, rajta az össszes európai MapSource térképpel.
...:)

czy Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1891
Rá fog férni az eddigi 8Mb-os kártyára ugye?
Előzmény: burvinyek (1889)
czy Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1890
Jó ötlet a kutyatápos verseny :-))
Előzmény: burvinyek (1887)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1889
Ja...CD formátum.. mivel a license jog megvásárlása nagyon komoyl összeg lenne, és egyéb folyománya is van: pl. minden egyes Mo. CD-vel el kellene adnunk egy GARMIN MapSource terméket ( bármilyet )ami az árat irreálisan megemelné..
valamint eddig úgy áll a dolog, hogy a befektetés hatalmas , a megtérülés arányaiban pedig nagyon kevés..
javaslom, hogy gondoljatok bele pl. az egyéb kelet-Európai országok helyzetébe, akiknek még ennyi sincs..Nekünk még idén lesz MetroGuide-énk , nem CD.n ugyan, hanem feltöltéssel..de szerintem ez is csodás ahhoz képest, ami a többieknek van...

Nagyon igyekszünk, hiszen nekünk is érdekünk..de csodát tenni nem tudunk..

Üdv,

Burvinyek

hoho432 Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1888
Csa!

En a kereshetosegnel valamilyen metroguide fele keresgelesre gondoltam, azert irtam nemet. Telepulesre az alapterkepen is lehet keresni, es ugy tudom minden letezo mas emapos terkepen is.

Tenyleg mikor lesz magyarorszag terkep ami fut 2.7x-es softwaren, ha nem 2.0-as engem az se zavar, csak idegesit az allando software toltogetes....majd lesz egyszer egy aramszunet vagy valami, aztan cseszhetem a keszuleket.

Hoho

Előzmény: burvinyek (1881)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.01 0 0 1887
Magyarország 2.0.. az őszi határidőt már elég rég módosítottuk December végére, amit úgy néz ki tartani is tudunk.. mint már mondottuk, a dolog elég összetett, ezért attól, hogy még sokszor megkérditek, nem lesz előbb kész:) Ez a térkép már menni fog az összes készülékben.A GPSMAP 76ban is..

micimacho..a base map PC formátuma a Worldmap CD, 24.900,- Ftért akciósan, illetve aki beregisztrál az új honlapunkon dec. 20-ig, azok között is sorsolunk 5 db-ot !

Valamint aki dec 8-án először érkezik a Fóti Corába az Állatok Karácsonya ünnapségre, kezében egy 10 kilós bármilyen kutyatáppal, az ajándékba kap egy MapSource WorldMap-et.

Üdv,

Burvinyek

Előzmény: micimacho (1885)
Alfred Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1886
A december ötödikei, Rackautónál tartandó Land Rover egyesületi gyűlésünk fő témája az évvégi GPS verseny lesz, ezért nem csak a tagság, hanem a leendő versenyzők is jelen lesznek, és a verseny rendezői válaszolnak minden kérdésre.
A válaszokra való felkészülés érdekében kérek mindenkit, hogy a már benne lappangó kérdéseket az mlre lapon a Landroverfórum ->> Újlandroverfórum ->> GPS Challenge dec.28-30. topicba írja, és a választ részben ott olvashatja, részben pedig meghallgathatja majd szerdán a gyűlésünkön!

micimacho Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1885
Hoho, burvinyek kösz.

A frissességnél a térkép alap érdekelt.
Azért burvinyek, lenne még kérdésem. Miért nem
lehet a base map-ot elérni PC program formában?
Kicsit egyszerűbb lenne azon routot tervezni...

És arra sem válszoltál, mikor lesz a magyar 2.0?
Pedig ma november 30 van, holnap meg már...

Mm.

gyugyu3 Creative Commons License 2001.11.30 0 0 1884
Udv!
Mivel kozeleg a karacsony lenne egy kerdesem.
Mikor lesz kaphato a MetroGuide CD magyarorszagi terkeppel. Mivel nekem gpsmap 76-om van, de erre mar nem adtak ki a reszletes magyarorszagi terkepet, csak erre varhatok... :(( azthiszem az ősz, amikorra igertek jo regen letelt mar..

ui: egy masik kerdesem is lenne. autocad-es dwg allomanyokat hogyan lehetne ebbe a ketyerebe eroltetni? egyaltalan jarhato ut ez?

udv: gyugyu

lotht Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1883
Szia burvinyek!
Mi most a legjobb megoldás ha szeretnék birtokolni egy eMapet, részletes Magyarország teérképpel és Európával. Autóban, kerékpáron szeretném használni, és persze geocaching is!
Van jobb összeállítás is?
Akár magánba is...
Köszi, lotht
Előzmény: burvinyek (1881)
Kumin Ferenc Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1882
Ma delelott hallottam a CNN-en, hogy Kandaharban a talibok felakasztottak a foteren egy afgant, akinel egy GPS-t talaltak. Jo tanacs: ha mostanaban Afganisztanba keszultek, hogyjatok otthon kis kedvenceteket.
Zarojel: csak laikuskent kovetkeztetetk, de tudva hogy az amerikai smart-bombok legujabb generaciojat GPS iranyitja, vegul is lehet, hogy az ember az amerikaiaknak mert be celpontokat, vagy ezt levegobol ugyanilyen pontosan meg lehet csinalni? Akkor viszont megvan a GPS hasznalat elso halalos aldozata. :-(
burvinyek Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1881
Dehonnem kereshető..épp azon keresgélek most..

WorldMap CD: autós szempontból Európát tekintva rosszabb, mint a basemap...
hajós szempontból jobb, mert pontosabb a a partvonal részletezettség, valamint hajózási adatbázis ( világítófények és bóják ) vannak rajta. A térkép kereshető ( településre ).
Az akciós MapSource CD-k ideiek ( idén kaptuk őket ). DE minden MapSource termékhez letölthető a garmin.comról a szoftverfrissítés. A térképi alap nem változott !

üdv
burvinyek

Előzmény: hoho432 (1880)
hoho432 Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1880
Sziasztok!

Micimacho : a garmin oldalan megnezheto a worldmap reszletessege. Eszrevetelem szerint a beepitett europa terkep jobb, mint a worldmap. Kiveve a tengerek menti partvonalakat, amit a beepitett terkepen egyenesekkel levagtak. A pontossaga se jo, Spanyolban az isla de benidorm 1km-rel odebb volt. De ne keseredj el, a Spanyol metroguiderol autopalyak hianyoznak. Es jopar evesnek neztek ki, tele voltak katyukkal.

Nem keresheto.

Udv : Hoho

Előzmény: micimacho (1878)
Vgyuri Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1879
Schaffer:

A Lowrance honlapján nincs letoltheto kezelési leirás. Jobb cégeknek, pl. a Garminnak van, PDF, igen mikroszkopikus betukkel, de némi szemmeresztés árán a legfontosabb dolgokat azért ki lehet belöle okumlálni.

Van azért egy jó hirem is, Debrecenben egy Hajdu András nevü pilota is kapott egy Lowrance-t, nem tudom milyen tipust, azt viszont ugy tudom(???), hogy jo pénzért lefordittatta magyarra a leirást. De ettöl sem lett GPS guru. Telefonszáma (52) 482-511. Hivd fel és egyezkedj vele.

Előzmény: Schaffer (1877)
micimacho Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1878
Hali.

Sui! Mikor lesz a garmin oldalon aktív a Magyarország térkép link? :-))

Másik, mikori az akciós wordmap? 2001es? Miért nincs meg CDn az a térkép, ami pl az emapban van? A word CD az olyan részletes? Kereshető?

Kösz.
Mm

Schaffer Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1877
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy vettem egy Lowrance GlobalNav II típusú GPS-t használtan, és csak német nyelvű használati utasítást adtak hozzá. Nekem angol (vagy - bár sok esélyét nem látom - magyar) kellene. A Lowrance oldalán csak az újabb típusoknak van fent a leírása.

Bármilyen megoldás érdekelne.

Üdv.:
Ádám

rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1876
Hali Vgyuri,
mostmár az összes elképzelhető emil cimedre elküldtem azt a nyamvadt levelet. Megkaptad valamelyiket?

üdv
rugo

Vgyuri Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1875
MGP:

Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:
www.politext.hu
További kérdéseket emilben ird, mert a régi topictagok már unják.

Előzmény: MGP (1846)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1874
És még egy hasznos doku (egy pdf. file, jobbára profiknak. Vigyázz! Elég nagy - vagy 60 oldal...)

az USA DOD (Department of Defense) frissitette a GPS standardot (2001. Octóber !)

The Department of Defense today released a new Global Positioning System (GPS) performance standard. The new standard is on the Web

P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1873
rugo-:
Bocs, most vettem észre a - jelet. :-))
Ha én is nekiállnék kattintgatni, valszeg nekem sem menne annyira. Szerintem próbáld meg, hogy nem is gondolsz arra, milyen jó lenne nyerni. Aztán várd a meglepit! :-))
P.Isti
Előzmény: rugo- (1869)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1872
Mármint a Pioneert nem lehet PChez kötni, ez kimaradt az elozo reészbol. Bocs.
P.Isti
Előzmény: P.ISTI (1871)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1871
dzsodzso:
Természetesen tud kilóméter távolságokat számolni, ha elotte megadod neki az általad említett origót vagy kezdopontot.
Azt javaslom, ha van idod és neted, látogasd meg a http://www.magellangps.com/frames/frame5.htm oldalt, onnan pedig töltsd le a GPS 300 modell leírását. Ez nagyon hasonló a Pioneerhoz, ha jól tudom, abban különbözik, hogy nem lehet PC-hez kötni.
Ha ennek átolvasása után sem ment el tole a kedved :-) , esetleg van még kérdésed, keress meg, de azt már magánban tedd. Ne zavarjuk a fórumot mindenféle off témával.
P.Isti
Előzmény: dzsodzso (1863)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1870
A lent hivatkozott BME-s cikkből két dolgot had emeljek ki:

1. a viszgált küytük között a Garmin eMap az előkelő 3. helyet kapta pontosság tekintetében (Navigate :-))
2. De mielött bárki nagyon örülne, szintén a cikkből idézek (ami elég alapos vizsgálódás eredményének tűnik számomra)
"...kiderült...higy a különböző .... vevők között az abszolút helymeghatározás pontossága tekintetében nincs jelentősebb különbség...."

és

"...a viszintes poziciók hibája 95% valószínűséggel körülbelül 5 méter..." !!!

(Persze amióta SA =off)

rugo

Előzmény: rugo- (1868)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1869
P.ISTI:

én kattintgatok mint a fene! De sajnos a büdös életbe nem nyertem még egy huncut petákot sem.
(ez az én formám :-()

rugo

Előzmény: P.ISTI (1867)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1868
Bocs! Link elcseszve lent.
Helyesen:
GPS mérések pontossága (BME/Takács Bence)

ps. remélem ezt már nem csesztem el :-(

Előzmény: rugo- (1866)
P.ISTI Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1867
rugo:
INTERNYET. En voltam a legjobban meglepodve, amikor a DHLtol felhivott egy szoke noi hang, es elkerte a lakcimemet meg ilyesmi, mondvan hogy erkezett szamomra egy csomag. Amikor kerdesemre elmondta, hogy valami helymeghatarozo van rairva, akkor mar derengett, hogy 2 honappal azelott nezegettem egy weboldalt (ami sajna mar nem el :-( ) és néhány kérdésre válaszait elküldtem annak reményében, hogy vagyegy Ericsson teflont (telefont :-) ) vagy egy Magellan GPSt nyerjek. Addig sem nagyon játszottam a neten, azóta sem játszom. Ilyen a vak szerencse. Pedig a nagy számok törvénye alapján minél több ideje van valakinek kattintgatni, annál többet nyerhetne. De hát kinek van ideje kattintgatni, foleg munkaidoben... :-))
P.Isti
Előzmény: rugo- (1860)
rugo- Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1866
GPS mérések pontossága ügyben javaslom a következő linket (igen érdekes és tanulságos dolgokat irt ott le a szerző):
GPS mérések pontossága (BME/Takács Bence)

rugo

BadGe Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1865
élasljdf: hát ami az open source-t illeti (vagy ráhibáztál vagy ráhibáztál :)) bár első lépésben csak 3rd party konvertereken meg plug-in-eken gondolkozom :) tulajdonképpen mindegy is csak foglalkozzanak vele. (illetve az sem haszontalan ha persze hasznos dolgok születnek majd hozzá, olyanok amihez én már kevés vagyok)

Ja és a lokális/globális helymeghatározásról jut eszembe: Eddig nemes egyszerűséggek a GPS koordinátákból kifelejtettem a félteke meghatározást :) nem baj... javítva.

Ge.

Előzmény: éfdgkldéjg (1859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!