Aki a cseresznyét szereti és szeretne cseresznyefát nevelni udvara előkertjében díszfaként, vagy gyümölcsösében a terméséért, az itt sokmindent megtudhat! ("A cseresznye édes meggy, a meggy savanyú cseresznye".)
Amikor kivettem igen de amikor előtte gyanusan viselkedni,előfordul ,hogy lehetett volna rajta javítani. Egy almafát úgy mentettem meg a nyúl rágás után,hogy a levágott ágairól lefejtettem a kérgét és beoperáltam a rágás helyére. Azóta is él idén megint tele van virággal.
No, megérkezett a burlatom, ez kisebb (kb 2 m-es), így jó eséllyel megmarad. A germersdorfi is a végleges helyére került, de nagyon lógnak a levelei, lehet vége lesz.
1 tő 'Panachee' csíkos termésű (sárga alapon zöld csíkok)füge kellene,ha adnak db-ra. Szerinted a fügetövek milyen árban mozoghatnak? Hibridfákat láttál már odakint pl:kajszilva ,és mennyiért. Ha sikerül venned,hogy jut el hozzám,te el birod küldeni?Fizetnem hogy kell? + ha utközben látsz fügefákat amik mellett esetleg megpihentek 1-2 ágért hálás lennék,pl.:szoktam finom virág és gyümölcsborokat készíteni és nem feledkeznék meg 1 kis kóstolórol!
Én csak saját részre "termelek" , csak azért kérdeztem a szilva alanyt, hogy esetleg tudsz olyat ajánlani, amelyik a sarka vírusra nem érzékeny, vagy legalábbis toleráns legalább a gyümölcs szempontjából.
Elméletileg Csarli is én vagyok, mert valamikor régen regisztráltam a nyúltenyésztés érdekelt, hogy most mik a lehetőségek, de elfelejtettem a jelszót ezért kellet Csarli1-ként regisztrálnom.
Igen magyar faiskolások myrabolánra szemzik a szilvát és a kajszit, sajmeggyre a cseresznyét és a meggyet, vadőszibarackra és kismértékbe keserűmandulára a nektarint és őszibarackot,
vadkörtére a körtét, természetesen ezeknek az alanyoknak szelektált változatát használják. Almánál viszont a nemzetkőzi trend érvényesül
30 éve az építkezés idejére volt ott a pottyantós. Ezután melegágyak, kb 10 éve volt az utólsó. Az jópár taliga trágya. A bányatörmelékes töltésnek lehet köze a dologhoz, azt sem tartom lehetetlennek hogy eddig tartott a "tápkocka" de azt sem zárom ki hogy valami egyéb nyavaja tört ki rajta.
Az igazat megvallva nincs jó helyen. Kb. 3 éves korában megtoldottam az épületet igy mostanra egy oldalról már túlnőtte a helyét, de vagdosással még kezelhető. Hamarosan egy másik épület kerül a másik oldalára is, ami a mostani koronától még épp el fog férni. Tehát 3 éven belül amúgy is valószinű fűrész lesz neki, de addig is amíg az új oltványok teremni nem kezdenek, jó lenne a termése. És addig árnyékadónak is kiválló.
Azt olvastam, hogy a trágya durván 4 évig hat. Pottyantós vécénél talán kicsit tovább, mert az aztán nagy mennyiség lehetett:) De akkor is, 30 év elteltével nem hiszem, hogy sok hasznos anyag maradt az ürülékből.
A tavaly márciusban oltott Vega cserkó az idén meglepően sok virágot hozott. Remélem egy két gyümölcs megmarad rajta. Ali-bá útmutatásai alapján "mérsékelt orsófának" szeretném nevelni.
A leírások alapján, ami anyagot kapott, és amilyen kedvező helyre lett ültetve, arra nem gondoltál, hogy túl sok matériát kapott, az ilyen hatásoknak hasonló a tünete, a táplálékhiánnyal, vagy többlettel rendelkező növényeknél. Mint amatőr mondom.
Ha ágankén adok nek különféle lombtrágyákat az itt a levélen gyorsan hat ugye? Így könnyen rájöhetnék mi hiányzik neki.
Még valami eszembe jutott ami változott az elmúlt 5 évben a helyszinen. További töltést kapott az udvarrész bányatörmelékkel, ami szerintem elég sok vasat tartalmaz. (szine miatt) De gondolom ezt a fajta vasat nem tudja felvenni.