Most érkeztünk haza.....:-)...A Méliá Caribe Tropical-ban voltunk....az a hely maga a csoda...nem tudok rosszat mondani... A kert, az ellátás, a szobák, az éttermek, az ételek, a koktélok :-))).....és még sorolhatnám....kifogástalan....:-))) Az idővel egy kicsit meggyűlt a bajunk, esett az eső párszor az elején, de ha felveszitek Guss-al a kapcsolatot és a hűvösebb napokat kihasználjátok, olyan programokra mehettek el, ami örök élmény.....
Nem is tudom hol kezdjem! A szállodának valóban több része is van,de a caribe és tropical rész nincs nagyon külön választva!Mindegyiknél van medence,bár,és étterem, ott napozol,iszol és eszel ahol akarsz!A mi szobánk is a tropical részben volt,de elég sokszor a caribe részen voltunk ,mert ott sokkal kevesebb gyerek volt(ha pihenni akarsz,akkor nem mindegy)!A Royal rész van teljesen külön,de sokkal többe is kerül,és több szolgáltatás is jár hozzá!Szerintem semmiképp nem választottál rosszul,mert beszélgettünk másokkal,más szállodából ,össze hasonlítás képpen,és nem bántuk meg hogy oda mentünk,az alapján amiket hallottunk!A hotel éttermeiben nem kell külön fizetni,csak az itallapról rendelt italokért!(főleg jobb borokért),de valóban 1 nappal elötte foglalni kell!Mi minden éttermet végig jártunk (japán és dominikai-t 2x is) :) !A szobánk tiszta volt,bogár mentes!Egyszer találkoztunk a szobában egy kicsi gyíkkal,nyitva hagytuk az erkélyajtót és gondolom kicsit hűsölni akart!Minden nap takarítanak!Nekünk nem volt gond a szekrénnyel,mert a páratartalom ellenére nem volt büdös benne a ruha (azért a klímát be-be kapcsoltuk,hogy frissítsük a levegőt)!Szuperül éreztük magunkat!Mi kifogtuk a jó időt,mert a 2 hét alatt 3x esett! 2x hajnalban és egyszer a Saona-i kirándulás végén,amikor kiértünk a partra,akkor kezdett esni,de az autóban már senkit sem zavart!Szóval jó volt,bár mi decemberben voltunk!A tenisszel kapcsolatban nem tudok mit mondani,mert mi nem játszottunk!Nagyon sok programon voltunk és nem volt idő rá,inkább pihentünk helyette!Amit szerintem nem érdemes kihagyni az a Samana félsziget.Teljesen más,mint a Punta Cana-i rész,azt látni kell!A Bacardi sziget gyönyörű,ott készültek a legszebb képek egész nyaralás alatt!Hát ennyi!Ha bármi kérdés lenne még,szívesen válaszolok!Amúgy szerintem ha pozitívan álltok mindenhez ,akkor a nyaralás csak jó lehet!
Ha van időd légyszives menjél be a Bavaro kórházba a kaucióról a foglalást /1500usd/a kórház még mindíg nem szabadította fel. Szeretném tudni, hogy ennek csak adminisztrációs oka van vagy a biztosító nem intézkedett. Jelenlegi információnk szerint a biztosító átutalta a pénzt éppen ezért nem értem. Intézkedésedet előre is köszönjük gyula, betti.
Nem szoktak a szállodák megfeledkezni....rózsaszirommal megszórt asztal, gyertya...pezsgő...torta. De volt egy hajón,amikor a személyzet felvonult,énekeltek,hozták a tortát. Happy Birthday!
Üdvözlet a Dominikára induló és onnan érkezőknek! Zsuzsának és Lacinak gyors gyógyulást kívánunk. Együtt voltunk a Saona kiránduláson Dom Guss vezetésével. A Méliában együtt voltunk r.gyuláékkal így a véleményünk is egyezik. Ha Dominikát választjátok biztos fogékonyak vagytok a természetre. Vegyétek észre a fán napozó gyíkot, a kopácsoló zöld küllőt, a falon pihenő óriás pillangót, a nektárt szívó koriblit, a vizimadarakat ne csak a kisvasútról nézzétek hanem halfogás közben is. A rigó elcseni a kávéd mellől a cukrot. A sok egzotikus virág, növény mind csodás csak észre kell venni. Kirándulások: Saonán-n a tengeri csillagok szépek /eső kabátot vigyetek/ Samaná félszigetnél a bálnák csodálatos élmény, El Limon vízesés felé a "lovagláshoz" biztosításotok legyen. Santo Domingo egy város két arca Ne feledjétek akarjátok jól érezni magatokat és valamit mindig ki kell hagyni a megnézni kívántakból, hogy legyen miért visszatérni.
Szia ! Mi is a Mélia Carib Tropicalba foglaltunk. 2 hétre 2 felnőtt 1 6 éves gyerekre fizettünk 7000,-EUR-t. Van a Carib rész ez a központi nagy rész és van a tropical rész ez a luxus kicsi rész. Karszalagot adnak a tropical részé más. A Gussal voltunk motorcsonakkal sziget túrán és Santó Domingóban. De a samana sziget kirádulása is jó csak mi egy másik családdal mentünk összesen 5 en voltunk és a samanai kirándulás repülős és az ő gépe kicsi és nem fértünk be. Mi a kislányunk miatt mivel még kicsi többet nem tudtunk beválalni. De a Guss nagyon segítőkész a mi kislányunk került 1 napra kórházba sokat segített. A biztosításra nagyon figyeljetek, hogy hol kötitek. Mi 3-én jöttünk haza és még mindig nem szabadították fel 1500 USD amit a kórházba fizetnünk kellett mert addig nem engedtek ki bennünket mert a bíztosító a garancia vállalást 4 nappal később küldte és mi fizettük ki.
Sziasztok ! Mi szerdán érkeztünk haza dominikáról. 2 hétig voltunk a méliába. Ha a neten vagy az utazási irodák katalógusát nézed akkor kicsit csalódás fog érni, mert ezeken azok a képek szereplnek ami a tropical részben van. Ha nem oda foglaltál akkor nem ilyen csillivilli szobád lesz. Bizonyos részreire a szállodának nem mehetsz. pl. gabi bár stb. Különben a szálloda nem rossz. Takarítás minden nap volt. Igaz a szobában apró hangya félék vannak főleg az asztalon. Páratartalom nagyon magas. A szekrényben a ruhák kicsit rossz szaguak lesznek. A kimosott fürdőruha reggelre az erkélyen nem szárad meg. A külön éttermekben csak az itallapról rendelt italokért kell fizetni. Bejelentkezni 1 nappal lehet előre. Amikor mi voltunk nagyon sokan voltak, mi is csak 4 étterembe jutottunk be. Előnyt élveznek a tropical részben lévők a bejelentkezésnél. A központi étteremben is van sokféle étel de sokszor ismétlődik. 2 hét alatt kicsit unalmas, de finom. Teniszről nem tudok sokat láttam sokszor üres volt a pálya. A szálloda területén közlekednek kis golf autók le lehet őket inteni gyorsabban közlekedsz mint a kisvonattal. 1 usd-i szoktunk adni. Telefonon meg is lehet rendelni ha valahova időre kell menni. Massszásra ne menjetek mert nem éri meg az árát. Az időjárás a két hét alatt 2 nap állandóan esett, 1-2 nap borús volt az idő de nem hül le a levegő 25 fok körül van ha borús. A Dom Gussal feltétlenül vegyétek fel a kapcsolatot.
Köszönöm a válaszod. A honlap most nem működik de majd holnap újra megnézem.Több helyen is utána néztem és mindenhol azt írjak hogy az esős napok száma 5. december, január 11 nap. A freemeteo is esőt írt az elmúlt hetekben. egész nap esett vgy csak rövid ideig? köszi. remélem most kieste magát.
Szerencsére hétfötöl javulni fog az idö és minden visszatér lassan a normális kerékvágásba.
Javaslatom az lenne hogy az örületbe esés helyett, és a mindenféle idöjárási elörejelzést szimuláló honlapok helyett a dominikai köztársaság hivatalos, NASA informáciokon alapulo honlapját kellene megnézni mi is innen vesszük az információakat a repüléshez és a hajózáshoz.
Delfinuszás Punta Cana-n, az csak a hotelböl lehet rendelni, Saona sziget az megoldhato, Bayahibén vannak a hajóink thát onnan indulunk, legalább megspóroltok 1 óra utat...
Érekzés napján tessék felhívni és akkor megmondom hogy mikor van lehetöség a Saona szigeti útra...(00-1)809-864-5862
Javaslom mindenkinek hogy nézze meg a honlapot elöre és tessék foglalni elöre, nem kerül pénzbe.....csak jelezni idöben ha mégsem akar jönni senki....
Ezt olyan jól értik a külföldiek, leírja mikor érkezik, mikor távozik, hova szeretne jönni és melyik napokon, küldöm neki a választ és az elsö programon találkzunk....nem olyan nehéz szerintem, ha van kérdés meg válaszolok mail-ben!
Szerintem semmiféleképp ne riogasd magad mert már úgy is befizettél az útra, egyébként igazad van mert "tök" más az idö mint Higüeyben, itt többet esik és hidegebb is van most.....
A legutolsó esös évszakban nem volt egy csepp esö sem, most megjött....
Egyébként itt most "tél" van, február vége-március közepe a leghidegebb, aki barnulni akar annak javaslom utazás elött a szoláriumot....ez most egy ilyen év!
Lesz még jobb is....
A márciusban a legkevesebb az esös napok száma az valószínü hogy a februrári katalógusban van, majd a márciusi pedig azt fogja írni hogy áprilisban esik a legkevesebb esö....
Az északi részen kifejezetten a téli idöszakban esik a legtöbb esö, szerintem felesleges ezen idegeskedni.....majd az idöjárás eldönti hogy mi lesz...reméljük kegyes lesz...mert ha nem akkor teljesen tönkreteheti az egész utazást amire szerencsére nem sokszor van példa de megesik....
Sziasztok. márc. 14-én megyünk Punta Canara. az évszaknak megfelelő most az időjárás? a freemeteo.com nincs adat a településről csak egy kicsit távolabbiról van de ott sokat esik az eső és kb 25 fok van.ez a város Salvaleon De Higuey.Lehet, hogy Punta Canan tök más az idő és ne riogassam magam ezzel?válaszotokat előre is köszönöm. Az utazási katalógusban azt olvastam hogy márciusban van a legkevesebb esős napok száma.
Szia Dom Guss ! Mikor kirándulni voltunk veled nagyon jól éreztük magunkat. Santó Domingóba olyan helyekre is eljutottunk és dominika színes oldalát megismertük amelyet egy nagy utazási irodával szervezett kiránduláson nem kaptunk volna meg. Külön köszönjük azt az önzetlen segítséget amikor akkor nyújtottál amikor kislányunk kórházba került. Ha az ember ilyen messzire kerül otthonról jól esik ha van valaki aki ismeri a helyi körülményeket és igazán jól jön a segítség. Aki dominikába utazik magyarországról annak ajánlom, hogy vegye fel Dom Gussal a kapcsolatot ha meg akarja ismerni mélyebben dominikát. Köszönjük, hogy a kórházból visszavittél bennünket a szállodába, sőt nem csak minket hanem egy idegen férfit is akit a parkolóban talált, pénze nem volt nem tudott a szállodájába visszamenni a kórházból. További jó egészséget és sok sikert kívánunk a munkádhoz Betti Gyula Nono
Szia Dom Guss ! Az e-mailedre nem megy el a level, ezert itt a forumon erdeklodenek fakultativ programmal kapcsoltban. Marcius 21-en indulunk Bayahibebe, Hotel Oasis Canoa .Szeretnenk elmenni a Sanoa szigetre, illetve erdekelne a delfinuszas... Ha van erre lehetoseg kerlek irj, szeretnek nalad foglalni. Udvozlettel : Melinda
mi szombaton éjjel jöttünk meg, erősen nyalogatjuk a sebeinket (kedves család kéztöréssel, tüdő és mellhártya gyulladással stb)))))) teljesen sajátságos időszakot töltöttünk Dominikán, sajnos a kórházat kicsit jobban megismertük mint a szigetet de erről nem Gus tehet sőt... amit megláttunk, azt neki köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb baj a betegségből, azt is... az, hogy lett egy inkább családtag, barát mint utaztató, az maga a csoda ebben a világban !!!! Egyébként meg csak a többiekkel tudok egyetérteni, a Bavaro Principe nagyon jó, a strandja tökéletes, egyebekben kicsit hadd erősítsem meg amit Gus mondott az EÜ ellátásról... a Bavaróban van saját orvosi ügyelet, a spanyol hölgy nagyon jó diagnoszta.... DE ! arra fel kell készülni, hogy ha bemegy oda az ember az 300-700 dollár és nem érdekli a biztosítás, csak cash, vagy kártya. Természetesen ad számlát, de erre készülni kell. Ha kórházba kerülnétek (ne kerüljön rá sor) abban biztosak lehettek, hogy az említett Punta Cana-i kórház vérprofi, és 3*+ szállodai szintű, korszerű röntgen, ultrahang és CT... !!! de azonnal tisztázni kell , hogy a biztosító fog fizetni, és el kell kezdeni a több órás harcot a kommunikációs hálózat nyavalyáival. a kéztörésnél 2 óra volt a többszöri röntgen, a gyors altatás, a helyretétel, de 3,5 az adminisztráció utána.. ha nincs ott Gus, lehet még most is a pultnál vívunk velük... hogy mi lesz majd máskor? hmm nem tudjuk... de egy biztos, lett kint egy barátunk.... egyébként meg erősen keresném a csapatot akikkel voltunk, zolcsy, gyula, és a többiek...
Elöszörö kezdeném a negatívumokkal azon gyorsan szeretném magam túltenni.
Iapa (András) megjegyezte a végen hogy egyesek néha nem kerülnek elö, nem jelentkeznek, elnyeli öket a föld. Szeretném elmondani hogy amit elértem az nem kevés fejfájásba, harcba, eröfeszítésebe került ezért nem nagyon szoktam díjazni mikor hülyének néznek bennünket és igen nagyon tudnék örülni ha legalább a telefont felvennék hogy tájékoztassanak hogy nem jönnek. Nincs szükségünk arra hogy mi keressük a vendégeket azon mi már rég túlvagyunk csak ilyenkor azokat sajnálom akik eljöttek volna, meg azért sem lenne jó szórakozni hogy ne a 20 személyes busszal menjek amikor a 12 személyes is elég. Szerencse hogy a vendégek többsége tisztességes és becsületes igazából ömiattuk nem tettem még lépéseket az elörefoglalás és fizetés bevezetéséröl de ami késik nem múlik, csak így tovább. Egyébként meg ilyen emberekre nincs is szükség, élvezzék a részeg oroszok társaságát.
Amit még szeretnék megjegyezeni: ha valaki programokra szeretne jönni elöre nézze meg honlapunkat és probáljon meg elöre foglalni, amire borzasztó alergiás vagyok hogy hívnak, elmegyek a hotelbe, 80 km oda-vissza és utána azt sem mondják hogy jóccakát. Nem értem az embereket, ha valamit kimondok akkor az úgy van, ha az életem áran is de teljesítem amit kimondok. Ennyit a komoly és szavahihetö emberekröl.
Nagyon szeretném kifejezni köszönetemet azoknak akik velünk tartottak, mindenki kivétel nélkül nagy egyéniség és büszke vagyok ezekre az emberekre akik összetartanak és jól érzik magukat és arra törekszenek hogy mások is jól érezzék magukat ami nem egy utolsó szempont.
MÁS - FONTOS DOLOG: EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS:
A múlt héten napokat töltöttünk a kórházban, nagyon kedves család családföje tüdögyulladás, kedves anyuka két nappal késöbb kéztörés, másik kedves család kislánya erös gyomorproblémák...
Amit szeretnék mondani az hogy egy nagyon komoly korház található itt Punta Cana-n DE akinek nincs biztosítasa az vagy felkészül a napi 1500 USD ellátásra vagy elküldik haza. Nagyon fontos hogy biztosítás nélkül senki ne induljon el!!!!!
Visszatérve a szabadidös programokra, kérek mindenkit hogy elöre próbáljon foglani.
Amit e legtöbben kérnek az a Samana-i repülös-hajós-lovaglásos.vízeséses út, ugyan saját repülövel repüljük de mivel csak 4 fös csoportban megyünk hatalmas a túljelentkezés ezért jó elöre foglalni.
A másik az Isla Saona, Santo Domingo és az Altagracia utak.
Olyan élményben volt részem amiben az elmúlt 4 évben egyszer sem. Azt kéne mondanom,hogy csak Gustav érdeme, de nem. Mert Ő mindent profi módon oldott meg, és számára nem létezett olyan kívánság amit ne teljesített volna
Javaslom mindenkinek, ha teheti csak VELE mennyen körbe, mert nem a hagyományos utakon és főleg nem a tömeg közé visz minket. Nálam nagy jelentősége volt a tömegnek.
A másik ami sikerre vitte a kimozdulásomat a szállodábol az a társaság akikkel összehozott a sors, na meg Gusztáv.
A sikeres vak randiról nem beszélek, mert csillagvirag669 személyében olyan nőt ismertem meg aki ritka.
M& A pedig teljesen átértékeltette velem az Anya lánya kapcsolatot. ( nem a csirke pörköltre gondolok :-) )
Utolsó nap pedig számomra teljesen iden családról kiderűlt, hogy a férfi tag egy középiskolába járt velem(elnézést a Nick névre nem emlékszem) és Őnekik, illetve a kis fiuknak köszönhetően, láttunk bálnát.
Tehát összefoglalva, mindig kell egy csapat, és egy jó vezető. Nálunk adott volt minden. Tehát nem sajnalom, hogy kiléptem a kapukon kívülre.
Remélem jövőre veletek ugyan itt találkozunk, mert az nagy buli lenne.
Köszönöm mindenkinek
UI: Sajnos azt is le kell írni, hogy volt olyan család, vagy csoport akire várni kellett, és nem jött, nem telefonált, nem jelzett. Miattuk 5 ember teljes programja borult. Kérek mindenkit, hogy Tiszteljük meg Gustávot és akik vele mennek azzal, hogy linkre nem várakoztatunk meg senkit. Mert sértő.
Tíz felejthetetlen napot töltöttünk Dominikán, köszönhetően Dom Gussnak, aki hihetetlen profizmussal, csodálatos programokat szervezett nekünk, olyan helyekre is eljutottunk, ami nélküle nem lett volna lehetséges. Eredetileg úgy terveztük, hogy egy hét napos körutazáson veszünk részt, de mivel többen az utolsó pillanatban lemondták, ezért ez nem valósulhatott meg, de így is sok helyre eljutottunk, kicsit bepillantást nyerhettünk a helyiek életébe, megkóstolhattuk a helyi ételeket (édességeket :) ).
Sokszor az volt az érzésem, hogy álmodom olyan csodálatos tájakon jártunk. Az utolsó négy éjszakát a Gran Bahia Principe hotelben töltöttük, nagyon jó választás volt, igazán minden igényt kielégít a szálloda, az alkalmazottak kedvesek, a szobák gyönyörűek, az ellátás valóban 5 csillagos.
Gustavo nagyon köszönünk mindent, örülünk, hogy megismerhettünk! Még biztosan visszamegyek, és remélem lesz lehetőség arra, hogy bepótoljuk azokat a programokat amire nem jutott idő! Mariann és Anyuka
Egy pár nap és itt leszek addig is megértést és türelmet kérek mindenkitöl....csúcsszezon van!
Addig is köszönönet mindenkinek akik velünk tartottak....
Úgy látom megint kezdenek sci-fi regények keringeni a fórumon.....
Ajánlom mindenki hogy olvasson vissza vannak hasznos információk!!!!
Csak azt nem értem hogy miért mindenki akkor találja meg a fórumot mikor már megérkezett és miért nem akkor mielött elmegy.....akkor legalább nem kellene a "zúzmót" kerülgetni a tengerben.......
Puerto Plataval meg nem kellene általánosítani dominikát gondolom a japán turistáknak is csak Budapestet mutogatják nem a cigány putrikat......
Utazási kúltura.......ez az ami hiányzik egyeseknél.....
Nekünk az összes fakulttaív programunk végén körbe ment a kis kosár, aprót vigyetek magatokkal dögive, hogy lehessen osztogatni, mindenki tartj a markát...