Több millió név foglalkozást jelent, kovács. molnár, juhász stb. Felhasználható a király, császár, kán. mágus, cár, bán nevek is . Idegen nevekben is előfordul foglalkozás. filmekben, festményeken, zenében és minden más helyen megtalálhatók foglalkozások. Kérem a személyek valódi foglalkozását is tüntessétek fel, és illusztrációt is kérek! Játszatok velem.
– Megtöltöttem a puskámat, gyere velem, kis hugom: Lövök neked nyulat, őzet, örülsz neki majd, – tudom!… – Nem megyek én, nem megyek én, mert utóbb még megbánnám; A szegény kis őzet, nyulat szörnyű nagyon sajnálnám…
Igy ült, így nézett, haja így folyt hattyu nyakára, Ekkora s ilyen az orr, ilyen a biborajak. Hasztalan; egy hajszála sem az! “Hogy festhet igy ember.” Őt a szabály vezeti, engemet a szerelem!
Din-don, din-don, din-don, din-don; cseng a pöröly, kalapács; Dan-dén, dan-dén, dan-dén, dan-dén: én vagyok a kis kovács. A szikrázó ízzó vasat a parázsból kiveszem, Vas-fogóval jól megfogom, az üllőre ráteszem; Hopsza! egyet ütök rája: Szerteszáll a sziporkája... Ütöm, verem, kalapálom, Fordítgatom, megformálom: - Tolom hátra, előre, Míg patkó lesz belőle.