“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A falra ragasztott banánról eszembe jutott a plafonra ragasztott csikk.
Amikor gimnazista voltam a Vörösmartyban már volt füstszűrős cigi, azt szívtunk a klotyóban. A csikk végét megsodorgatva gombafejet csináltunk a szűrőnek, ráköptünk és felhajintottuk a plafonra. Gyönyörű klozettplafonunk volt több száz csikkel... :))))
Ezek sík hülyék. Állami gondozásban aztán pláne nem lesz felügyelet alatt a gyerek, sőt inkább kis bűnözőképző. A szeretetet, törődést senkitől nem kapná meg. Amúgy egy bicikli hátsó csomagtartója sem biztonságosabb, csak mondom... Pedig az hivatalosan is szabályos.
A facebookon lincshangulat volt az erről szóló index cikk alatt. Néhányan még állami gondozásba is akarták volna venni a gyereket, ami azért nagy ostobaság, még az ilyen szülő is jobb mint állami gondozásba kerülni.
Hegymászáskor nagyon sokszor látni a tök meredek szakaszokon apukákat ilyen háti kenguruval, vagy csak simán nyakában a babával. Én meg ott ájuldozok, elég egy rossz mozdulat...
Én sokszor fújok a gyalogosokra, de még inkább a biciklisekre. Nekünk az autóhoz kőkemény Kresz-vizsgát kellett letenni, ők meg mindenféle vizsga nélkül simán kihajthatnak a forgalomba. Párosával hajtanak az úton, átvágtáznak biciklivel a zebrán, jobbra nézek, üres, aztán hirtelen huss, valaki bevágódik elém a kanyarba a semmiből, néha legszívesebben leborogatnám őket a biciklijükről. A gyalogosok meg szép lassan sétálgatnak a zebrán, mert közben telefonálnak. Már nagyon várom az önműködő autókat, mert a szenzoraik biztos sokkal hamarabb észre fogják venni a veszélyes helyzeteket, és gyorsabb lesz a reakcióidejük is, kevesebb lesz a baleset. Nem kell totál önvezető, csak az érzékelő rendszer legyen már meg.
Mind a két oldalnak nagy szája van és eléggé el is vannak kanászodva. Egyedül én próbálom viccesen leugatni az ellenfeleket. :)
Ez most az amcsi elnökválasztás után lehet hogy változik, valamelyik tábor sztem visszavesz egy kicsit.
Bár ki tudja. Ha nem a trumpli nyer akkor én biztosan, mert romlani fognak az euval szembeni kilátások, bizonytalanabbá válik sok minden és ha a balos érdekek mentén alakulnak a dolgok akkor nem szerencsés a neten véresszájú jobber nyomokat hagyni. A net nem felejt. :))))
Nagyon hülye topik, sok okostojás buzgómócsingoskodik ott. Én csak őket bosszantani jártam oda amíg ki nem dobtak egy hülye f.szkalap miatt akivel sok éve rugdaljuk egymást a temérdek nickjén.
A "Radikális nyugdíjcsökkentést!"c. helyen van még manapság a nyugdíjról szó egy pár ottragadt dilinyós között. :))))