3. Az országgyűlési képviselők száma3. § (1) Az országgyűlési képviselők száma százkilencvenkilenc.(2) Százhat országgyűlési képviselőt egyéni választókerületben, kilencvenhárom országgyűlési képviselőt országos listán választanak.
7. § Országos lista pártlistaként vagy nemzetiségi listaként állítható.
A határontúli magyarok csak országos listára, pártlistára szavazhatnak.
Tulajdonképpen nem rossz ötlet, a magam részéről tényleg csak akkor fogok szavazni ha fizetnek érte, de akkor örömmel (népszavazás 2000 euro, országgyűlési választások 3000, nemzeti konzultáció 1000)
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy innen senkinek nem kell menekülnie. Szépen fogja magát és saját döntésével élve a törvény adta lehetőséggel és kimegy dolgozni külföldre mint törvényes tagállami munkavállaló.
Szja fizethető több is mint a kötelező, nyugodtan utánajárhatsz, ez így van. Egy darabig függőben van hogy nem igényled-e vissza vagy nem vezetteted át más adónemre, aztán lenyeli az állam.
Természetesen (ha már úgyis módosítani kell az alkotmányt:-) semmi akadálya nincs hozni olyan jogszabályt is, hogy kifejezetten adójogosultság céljából is vezessen a NAV adófolyószámlát ahová azok fizetnek be akiknek nincs szja kötelezettségük. Csak akarat kérdése, nincs lehetetlen csak tehetetlen ...
Én nem áfáról írtam, hanem szja-rol, mégpedig célszerűségi okokból. ugyanis az AFA nem ellenőrizhető és nem köthető személyhez (hacsak nem gyüjti valaki a névreszóló számláit, de az technikailag macerás)
Egyetemistáknak sem tilos befizetni az szja számlára, sőt dolgozni sem tilos. Az természetesnek tartom, hogy aki eltartott az ne szavazhasson - kivéve ha más nagylelkű ember befizeti az adóminimumát az ő nevére.
A 20 ezer az egy hasraütés, nem ragaszkodnék hozzá lehetme más méltányos minimum is, pl 50 ezer, vagy a mindenkori minimálbér 3 havi szja adóterhe ...stb.
A nyugdíjasoknak csak nem kötelező szja-t fizetni, de nem tilos. De természetesen kizárnám a nemfizető nyuggereket is :-)
Ezzel az egyetemistak is kiesnenek. Szvsz az szavazhasson aki az elozo negy ev feleben Magyarorszagon lakott akar nyugdijaskent is. Meg persze azok is akarhol elnek akik csak magyar allampolgarok, bar ezt azert nehez ellenorizni.