Navracsics Tibor nem találkozott olyannal, aki a civiltörvény miatti uniós kötelezettségszegési eljáráson nevetett volna - ezt Magyarország kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztosa mondta ma délután a Millenárison, az Európai Bizottság képviseletének rendezvényén egy kérdésre válaszolva. A Tea a magyar uniós biztossal - Párbeszéd az európai aktualitásokról című fórumon ezért tették fel a kérdést neki, mert ma reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktor a civiltörvény és az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása kapcsán úgy fogalmazott: politikai ügyről van szó, a kötelezettségszegési eljárás most kapott indoklás pedig "közröhej tárgya. Olyan hajánál fogva előrángatott dokumentum, amit egy magára bármit is adó jogász nem tud röhögés nélkül elolvasni.
"Nem találkoztam olyan emberrel, aki ezen nevetett. Láttam embereket, akik nevettek, de azt nem tudom, hogy min nevettek" - reagált a kérdésekre Navracsics Tibor mosolyogva.
Az Európai Bizottság a civil törvény miatti elmarasztalása kapcsán két nappal ezelőtt küldte ki az indoklással ellátott véleményét, ami az eljárás második szakaszát jelenti. Erre egy hónapja van reagálni a magyar kormánynak.
Sorost és a Soros csicskákat, egyre jobban idegesíti, dühíti, hogy már tudjuk kicsodák és mit akarnak. Nem tudnak tovább rejtőzködni, sunnyogni, álcájuk lehullott. Már nyíltan kiállnak a bevándoroltatottak inváziója mellett. A nemzetállamokat, nyíltan támadják és elpusztításukra törekszenek. Ők az európai rend és demokrácia, a keresztény kultúra és hagyomány lerombolói.
Az uniós jog végrehajtása felett őrködő szervezet arról számolt be, hogy augusztus 14-én megkapták a magyar hatóságok válaszlevelét, de alapos elemzés után is fenntartják azon korábbi megállapításaikat, amelyek a jogsértési eljárás megindításához vezettek.
Odáig értem, hogy a prostisrácok rettegnek Orbán valamikori bukásától, elvégre onnantól egy gramm állami pénzt nem kapnak, az eszük után meg nem tudnának megélni.
Az EU szerint a magyar törvény, amely arra kötelezné a civil szervezeteket, hogy a külföldről kapott támogatásaikat bélyegként viseljék szémtalan felületükön
megszegi a tőke szabad áramlására vonatkozó, az uniós alapszerződésben foglalt előírásokat,
és az Európai Alapjogi Chartában foglalt olyan alapvető jogokat is sérti, mint az egyesülés szabadságához és a személyes adatok védelméhez fűződő jogok.
A szükséges százezer helyett közel 130 ezer aláírás gyűlt össze az Egyesült Államokban Soros György milliárdos ellen, így a Fehér Háznak foglalkoznia kell az üggyel.
Közel egymilliárd forintot kapott az elmúlt két évben Soros György magánalapítványától tizennégy magyarországi szervezet, amelyek alkotmányjogi panasszal támadták a civil átláthatósági törvényt.