Ez zseniális akkor gyakorlatilag most Magyarországon ha megveszi valaki a vadiúj autót connected drive-al akkor legjobb esetben RTTI-t kap de hivatalosan megvenni sem tudja a carplay előfizetést?
Szóval készüljek fel arra hogy a 24 milliós autónak egy lényeges funkciójának eléréséhez valamilyen machináció szükséges, ez hihetetlen!
ne erőltessétek ezt a pendrive kérdést az nem általános , mindig az aktuális szoftver állapottól függ hogy hogyan lehet bekapcsolni , az új verzióknál már nem lehet pendrive-ról
Én nem bíznék benne, hogy a CD Professionalban minden funkció alapból benne van, amit a weboldal ír. Szerintem nagy része után ezentúl is extrában kell fizetni.
Már utánanéztem és megválaszoltam magamnak a kérdést :-)
Az új konfigurátorban már nincs külön RTTI, CP opció Mo-n, csak connected professional csomag, ezt megrendeltem és ez elvileg fogja ezeket tartalmazni.
A magyar CD-ben egyenlőre nincs semmi! Valamikor az év végére igérik a store beindítását. A CarPlay pedig kb 25-30.000-be kerül “feketén”, vannak akik ezzel foglalkoznak... Cserébe viszont a szoftverfrissítés után bármikor visszarakhatod pendrive-ról.
Idrive 7 lesz a MY2020 G30-ban, de így sem írja a lista h drive recorder támogatott, az csak X5, X7, G20, 8-as stb feautre.
Még 1 kérdés jutott eszembe, hogy carplay már van magyar CD store-ban? Azért az elég csúnya lenne ha a vattaúj autót pendriveról kéne bindzsizni hogy CP legyen vagy átregisztrálni németnek...
A Drive Recorder úgy néz ki, iDrive 7-et igényel, a G30-ban csak a 6-os van (talán a facelift után?). Nagyon nem sajnálom, a Remote View sem várható hamarosan, szóval ez is egy kihagyott lehetőség itthon...
Remélem, hogy az újaknál már by default lesz az RTTi, az enyém MY2020-as lesz (szeptemberi gyártás) és megint átvariálták az opciókat. Nálam az szerepel, hogy
Connected Professional csomag, nincs már külön opció a közlekedési infóra, kurtára remélem hogy fogja tartalmazni.
A GDPR listában ez szerepel:
B. A ConnectedDrive szerződés teljesítésére vonatkozó szerződéses kötelezettségnek való
megfelelés (a GDPR 6. cikkének (1)(b) pontja)
Az Ön és az NSC között létrejött ConnectedDrive szerződés teljesítése céljából a BMW számos szolgáltatást
nyújt, mint például a BMW Intelligent eCall, Concierge Service, Real Time Traffic Information, TeleServices
stb. szolgáltatásokat.
Annak érdekében, hogy a BMW és a megbízott szolgáltatók ezen szolgáltatásokat nyújthassák, a gépjárműről
az alábbi (szükség esetén személyes) információkat kell kezelniük:
· a gépjármű státuszadatai (km-teljesítmény, akkumulátor feszültség, ajtó és hátsó ajtó állása stb.)
· pozícióra és mozgásra vonatkozó adatok (idő, pozíció, sebesség stb.)
· gépjármű-karbantartási adatok (legközelebbi szervíz, olajszint, törés-kopás stb.)
· dinamikus közlekedési információk (dugók, közlekedési akadályok, közlekedési táblák, parkolóhelyek stb.)
· környezeti információk (hőmérséklet, csapadék stb.)
· felhasználói profil (konfigurált hírek, e-mail, audio-szolgáltatók stb.)
Megcsináltam a regisztrációt, az autó frissítette a szolgáltatási listát és eltűnt az Apple Carplay opció.
Előzőleg adott olyan opciót, hogy rendelhető, csak jelszó kellett hozzá.
Az FSC kódra tudnál nekem adni további infót, hogy mit keressek pontosan. Az egész csak akkor aktuális, ha ki lehet tenni a YouTube-t vagy a Waze-t, más app nem fontos annyira.
Mondjuk a CD oldaltól még nem lesz car played. A legegyszerűbb valami cowboy megoldás ebayen. Pár ezer forintért kapsz FSC kódot amivel be tudod kapcsoltatni USB-n keresztül.
Meg RTTI előfizetés amit elvileg csak az autó rendelésénél tudsz megtenni mivel az utólagos előfizetés még nem megy itthon. Nekem sincs a 330e-ben, pedig van CD meg Prof Navi is és mivel a magyar CD portálon regisztráltam nem tudok előfizetni rá. Az szokott működni, hogy a németekhez regisztrálsz, szerzel egy német kártyát (vannak ilyen virtuális kártya cégek) és akkor elő tudsz fizetni rá.
Tudja valaki, hogy akkor most van RTTI Magyarországon, vagy nincs? Én tesztautóban pár hete használtam, azt hittem ez már nem kérdés, de saját autómban amit most vettem át nem megy. A Wallis szerint azért mert a "felszereltség nem tartalmazza". Tudtommal csak Connected Drive kell hozzá, esetleg a Professional navi (nekem mindkettő van).
Sziasztok. Kicsit más autó. Nagyon tetszik az új 8 gran coupe, szeretnek egyet, de hiBridet. Szerintetek lesz belole, vagy ahhoz tul “hedonista” modell? Ha lesz akkor feltetelezem a 45e hajtaslanc lesz benne, nem a 40e.
Ezek szerint nem annyira egyszerű, nekem a 330e-vel meg kivitelezhetetlen lenne a megfelelő kábelek hiányában. Érdekelt, nem mintha én megcsinálnék egy ilyen átalakítást, de a használt piaci értékét növelné az autónak ha könnyen lehetne utólag nagyobbra upgradelni pl. valami bontott akkumulátor csomag beszerzésével.
745e már van pár hónapja, az új 330e már a konfigurátorban van a németeknél, az 530e-t pedig bejelentették májusban, hogy júliustól lesz word-wide lesz xdrive verzió is ami eddig csak amcsiban volt.
Egy átalakítás esetén ( = akku-garanciavesztés ) a 6db cellamodulon kívül meg kell venni az alacsony feszültségű kábelköteget, a 6db cellafelügyeleti modult, valamint a 4.0-ás S-BOX-ot. A többi dolog megegyezik. + programozás.