Na na keverjünk itt két dolgot. Nem volt még meg a tettes a robbantás előtt.
A robbantás UTÁN került ez a piromániás balek a képbe a távirányító rendelésével (már ha ezt elhisszük), és utána volt szükség a bizonyítékokra, mert ami volt, az elég karcsú anyag volt.
Volt már rá példa a magyar bűnüldözés történetében, hogy a nyomozók kicsit rásegítettek
Alezredes úr, értem én ám a rendőri logikát. Csak azt tessék már észrevenni, hogy eléggé fingszagú az erőlködéstől a rendőrségi verzió, nem véletlenül kételkedik itt annyi ember.
Azt remélem tudja, hogy a bíróságnak nem mondhatja, hogy B+ troll, X-et teszek rád.....
Alezredes úr, nem kell ide moszat meg illuminati....
Ugyanis mehetett rákmódszerrel is bizonyítási kényszer. Megtalálták PLacit a netes rendelés alapján (mert csak és kizárólag ő rendel távirányítót ebben az országban), aztán valamiért kiderült, hogy piromániás.
Remek, ideális gyanúsított, csak éppen kellene valami bizonyíték. Használható DNS minta nincs,
mert elégett, de sebaj, majd kicsit rásegítünk a nyomozásra. Szereztek PLacitól (eddig nem simertetett módon) mintát, ami rákerült (tévedésből) valamelyik robbanás helyén talált egységre.
De hogy kerek legyen a történet és legyen kapocs a netes megtalálás és a robbantó között, ezért
megrendezünk egy közúti ellenőrzést az anyjának, ami kerekké teszi az amúgy nem túl logikus
történetet. Mint annak idején a Táncos-ügyben nyilván nem történt ilyen meg......
a bűnjelék vizsgálat és PL mintájának begyűjtése kötözz eltelt egy kicsi idő...néhány hetecske
na még egy kicsit és írd le, már eleve PL mintája a robbantás előtt ott volt, és a robbantás után szándékosan kenték oda, meg a hyszínre, meg a srác házában talált cuccokra...
mondom még kell egy moszad, meg egy kis illumináti és helyben vagy.
A robbanás sokkal gyorsabban terjed, mint ahogy felgyorsulna a detonátor, tehát a 800-1000 fokos tűz körülöleli a tárgyat. Nincs az a sejt és dns, ami ezt túlélné. A műanyag simán begyullad, és a landolás után is égve marad. De az is elég, ha meglágyul, és az összes túlélő sejt beleragad örökre.
Már ezt mondtam az első dns hírnél is, amikor megjelent, de rögtön lehurrogtak. Ezért necces ez a dns mintavétel a detonátorról.