Igen, sajnos ez így megy. Ha pl. Velencei Bizottságnak kételye van, megkérdeznek engem. Én vagy megmondom magam, vagy kinevezem egy személyes jóbarátomat főbírónak, és azzal válaszoltatom meg.
Persze, Merkel önző, csak a saját érdekét követi...
Orbán ezzel szemben az emberek javát keresi, önzetlenül, az állami korrupcióval is, amit szemérmetlenül művel, csak arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az milyen csúnya...
Na jó. Mivel én nem vagyok liberális (különösen a mai magyar jellemzők szerint) igazat adok, hogy nem egyelő, de ez nem jelentheti azt, hogy más szabályozást várunk el egy "kisebbtől" mint egy erősebbtől....
Márpedig itt ez az eset forog fenn.
Amit elfogadnak a nagyoknál, azt kifogásolják Magyarországgal kapcsolatban.
Erre megvannak az EU által elfogadott szervezeti egységek, illetve van olyan kérdéskör, ami tagállami hatáskörbe tartozik. Jelenleg épp azon megy az igazi huzavona, hogy a hazai ballibek a tagállami hatáskörbe tartozó hazai parlamenti többséget szeretnék EU segédlettel átírni.
Amiről én beszélek, az a nacionalizmus. Persze nem keverendő össze a vadhajtásokkal, de azért Németországban manapság is divatosabb büszkének lenni a nemzeti sikerekre, mint nálunk, illetve ott ilyen esetben egy qrva hangos kisebbség nem kiált egyből nyilast, illetve nácit.
Úgy informáltak hogy Németországban jobboldali kormány van:) Ha már főleg Berlin fizeti a cechet, őkpreferálják legjobban a mélyebb integrációt, vagyis központosítást.
"Ezt nem a Fidesz, hanem az Eu baloldali blokkja akarja..."
Hogy Orbán nem akarja , az biztos, neki a mai EU is sok, számára kéynszer, ő nem is akar EU-t, csak tudomásul veszi, hogy nélküle ne megy...
Ami a baloldal integrációs törekvéseit illeti, az viszont így nem helytálló, a jobboldal is támogatja, nélülük irreális is ezt elérni.
A jobboldalon van a leginkább törekvés az integrációra (Merkelék), és a jobboldalnak is egyértelmű érdeke az európai együttműködés -- nem kell a Fidesz kampány propagandáját a baloldal és bankok, multik együttműködéséről bevenni -- semmi alapja..
Persze hogy vannak német nacionalisták, de a többség és a mindenkori államhatalom meredeken szembenáll velük. Amiről te beszélsz, az a gazdasági és politikai érdekérvényesítés.
Az EU egyik alappontja a kohézió, vagyis a szegényebbek, szegények felzárkóztatása,ami értelemszerűen nem jelenthet akkora beleszólást, hatalmat, mint a nagyoknak van. Még Luxemburgnak sem, pedig ott a legmagasabb az egy főre jutó GDP:)