Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2020.07.15 0 0 5146

Kár, hogy messze laksz :)))) segítenék , hogy meg ne száradjon.

Előzmény: kentaur01 (5145)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 5145

Na elkészült a szedres gyümitorta csináltunk 2 darabot ahogy Tintus írta legyünk tőle még kövérebbek😂

Bőségesen maradt az 1,6 kg-ból frissen fogyasztani is és ment a fagyóba is....

CBNora Creative Commons License 2020.07.15 0 0 5144

Majd számolj be, hogy ízlettek-e. Nekem a sajtos szimpatikus, az akkor is jó lehet, ha maga a zöldség nem túl ízletes.

Mángoldom nincs, de ritkítani kellene a cukorrépát. Gondolom, nagy különbség nem lehet a kettő között, csak levélnyél vastagságban, végül is azonos növényfaj. Ha már kitépem, valamit kezdeni kellene vele. Csak hát nem nagyon rajongok a főtt levelekért, spenótom nincs is, salátalevest se készítek. De ez talán jobb.

Előzmény: Andrea555 (5143)
Andrea555 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 5143

Ó, de jól hangzik mind! Köszönöm szépen

Előzmény: krnemarika (5140)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 5142

Íme a segédkertész és kukta

Belemászott a kenyérsütőbe ma

Előzmény: kentaur01 (5141)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 5141

Sikerült újabb segítőt találni mind a konyhához mind a kerthez

😂

És már így könnyebb volt berakni a picike ubikat az üvegbe és a kovászos is sikerült....

krnemarika Creative Commons License 2020.07.11 0 2 5140

Sajtos mangold:

 

A szárától megtisztított leveleket megmossuk, forró vajba forgatjuk. Sózzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval, és kis lángon fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül a levét elpárologtatjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, s hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon.

 

Mangoldsaláta:

 

Hagymát pirítunk, s beletesszük a megtisztított, vágott szárakat. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjat, babérlevelet teszünk hozzá, majd kevés vízzel felöntjük, s puhára pároljuk. Paradicsompürét adunk hozzá,cukorral ízesítjük. Hidegen fogyasztjuk.

 

Mangoldos palacsinta:

 

A szárakat kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajban pároljuk, liszttel megszórjuk, s egy pici főzőlevet adunk hozzá. Ne legyen híg! Sózzuk, borsozzuk,  s besűrítjük.Elhabart tojásokkal rántottaszerűen megsütjük.

A kisütött sós palacsintákat ezzel a töltelékkel töltjük, feltekerjük, és tálra téve átforrósítjuk, s reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

 

Előzmény: krnemarika (5139)
krnemarika Creative Commons License 2020.07.11 0 1 5139

Mangoldfőzelék:

 

A mangold szárát a rebarbaráéhoz hasonlóan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a leveleket is megmossuk. A szárakat odatesszük főni bő, enyhén sós vízbe. Ha már puha, akkor  a leveleket is hozzáadjuk, s néhány percig főzzük. Leszűrjük, majd tejjel turmixoljuk. Rántást készítünk, összezúzott fokhagymát teszünk bele, és a mangoldpürét is hozzáadjuk. Kevergetve felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. Gazdagíthatjuk tojással.

 

 

Előzmény: Andrea555 (5137)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 5138

A szép ek ígérkező kajszinkból nem sok eredmény lett....az egyik fa beteg a másiknak letört az ága....a termés mire megérett le is hullott....nagyon szomorúak vagyunk....végül mi is lett az egészbő....2 szer süti némi csipegetés a fáról és ma végleg befejeztük....íme az eredmény elfér egy rekeszben... persze ez is több a semminél...tudom van akinek semmit nem termett....

Andrea555 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 5137

Kicsit írnál bővebben ezekről? 

Salátát készítettem a szár részéből hagymával,zöldbabbal,citromos öntettel,de valahogy nem voltam oda tőle.

A kertben annyira szép a rikító citromsárga,rózsaszín levélszárral,nagy levéllel,de jó lenne hasznosítani is nem csak gyönyörködni. Ajánlották kirántva a szárat,jó lehet,majd kipróbálom.

 

Előzmény: krnemarika (5131)
Mariska néni Creative Commons License 2020.07.10 0 1 5136

Nálam a diólikőr készül házival, a meggylikőr pedig mindig rummal.

Előzmény: kentaur01 (5132)
CBNora Creative Commons License 2020.07.10 0 0 5135

Biztos finom lesz!

És leszűrés után a megmaradt meggyek se lehetnek rosszak... Ha spórolni akarunk vele, valami torta krémjébe belekeverve is...

Előzmény: kentaur01 (5132)
krnemarika Creative Commons License 2020.07.10 0 0 5134

Egészségetekre! 

Előzmény: kentaur01 (5132)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 5133

Az uborka berakása folyamatos de most úgy tűnik megállt a fejlődésben. Persze ilyen idõjárási körülmények között semmi nem egyszerű....ma 33 fok holnapután 21....jaj....aztán a múltkori vihar is ahogy már írtam ubikordon kidőlt tegnap megcsináltam de lehet még erősíteni kell mert nem elég stabil....na itt van a tegnap esti ubi még címke nélkül

kentaur01 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 5132

Igazi kertből a konyhába témát találtam....saját meggyből házipálinkával készül a finom meggylikőr😂

krnemarika Creative Commons License 2020.07.09 0 0 5131

Sajtos mángold, mángoldsaláta, mángoldos palacsinta, főzelék.

Előzmény: Andrea555 (5128)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.09 0 0 5130

Viszont egyszer már ettem mángold levest.

Előzmény: kentaur01 (5129)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 5129

Abban nem vagyunk járatosak.

Előzmény: Andrea555 (5128)
Andrea555 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 5128

Kell is olyan! Mármint húsmentes nap.

 

Tudtok mangoldos recepteket,ételeket ajánlani?

Előzmény: kentaur01 (5127)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.05 0 0 5127

Na még egyszer....dolgozik csak korán kel....bár én is korán keltem ma....megtisztítottam a tegnap felszedett céklát...kipirosodtam😂 vendégek jönnek kénytelenek lesznek beérni céklalevessel slambuccal koviubival és némi őszibarackos sütivel.....hátha nem halnak éhen...húsmentes nap van ma😄

Előzmény: kentaur01 (5126)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.05 0 0 5126

Dolgouik csak koeán kel😂

Előzmény: TINTUS (5125)
TINTUS Creative Commons License 2020.07.04 0 0 5125

asszony nem dolgozik, hogy ennyi ideje van ? :)))

Előzmény: kentaur01 (5121)
TINTUS Creative Commons License 2020.07.04 0 0 5124

Ha ilyen gyorsan tönkre mentek akkor gutaütést kaphattak.  Régebben volt egy bergeron kajszim ami 200 kilót leadott...... nagy fa volt és 2 nap alatt karvastagságú ág elszáradt  egy hét múl a másik stb. Ezeket a fa törzséig csonkoltam. Így még egy évet termett aztán a kérget kezdte levedleni meg minden féle gomba megtelepedett rajta ... végül kivágtam.

Előzmény: kentaur01 (5123)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 5123

Elkészült az első kajszis süti bár lehet egyben az utolsó is. Pár nap alatt lebetegedett a fa a termés tönkre ment sajnos a másik fa is hasonlóan néz ki

kentaur01 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 5122

Na ez már igazi kertből a konyhába és onnan az asztalra a koviubi és még zúzapöri nokedli és cukkinikrém leves

kentaur01 Creative Commons License 2020.07.04 0 1 5121

Előzmény: kentaur01 (5120)
kentaur01 Creative Commons License 2020.07.04 0 1 5120

Fáradtságos munkával megtermeltem a búzát aztán learattam aztán megőröltem....az asszony pedig megsütötte....a gyerekek pedig megeszik...😂

kentaur01 Creative Commons License 2020.06.29 0 0 5119

Nem nem. Kisebbek. Csak csal a kép.3-6- os ubik ezek.

Előzmény: CBNora (5118)
CBNora Creative Commons License 2020.06.29 0 0 5118

720 ml-esnek gondolom.

Előzmény: kentaur01 (5117)
kentaur01 Creative Commons License 2020.06.29 0 0 5117

Ezek se nagy üvegek bár ez a képről nem derül ki....

Előzmény: kentaur01 (5114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!