Szerdán reggel elkezdődött a felmondásokról szóló előzetes értesítések átadása a négy közmédiában: a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben és az MTI-ben.
Okos emberek nélkül mit akarnak? Szolgalelkű szervilisektől mit várnak? Nem várnak semmit, némi összeadás-kivonás és szorzás-osztás után az egész közszolgálati média megy a levesbe.
Minden helyzetet lehet bonyolítani, az élet általában nem ilyen sarkosan egyszerű. Kompromisszumokat kell mindig kötni, de azért vannak vezérlő alapelvek. Aki tisztában van az újságírás vezérlő alapelveivel és azokhoz próbálja tartani magát, az jó újságíró, aki meg nem, az csapnivaló. Szerintem a jó újságíró vezérlő alapelve az, amit József Attilát megidézve írtam.
Dehogy jön kegyelemdöfés, mostan át lesz értelmezve a közszolgálat és lesz nézettség is, mert a valóságsót imádja a nép. És mi lehet valóságosabb valóságsó, mint amiben a rendszer leszámol az ellenségeivel... nem viccből csináltak ilyen struktúrájú médiát, hanem okkal.
Az egy másik kérdés, hogy nincs elég okos emberük.
És a legszebb, hogy a határon túli magyar nyelvű médiát ziccerhelyzetbe hozták, ami még nagy kibaszásoknak lehet az alapja...
Nem arról van szó ki a balliberális, emberi minőségről van szó. Aki szerint Rákay Philip megüti azt a mércét, hogy ő letilthatja Sugár Ágnest a képernyőről, az nem értelmiségi, világnézettől függetlenül. Nem lehet értelmiségi, mert fel sem fogja miről van szó valójában.
Hat éves ismerős gyerek kedvence a star wars. Igaz, nem a harminc éves - számára már alighanem mulatságosan béna látványvilágú - film, hanem a rajzfilmsorozat. Ezer bőrt húznak le a kalasszikusokról.
És persze így bukik a közrádió is, amelynek szintén minimális már a befolyása. Olyan közmédiát úgysem néznek vagy hallgatnak a zemberek, amilyet ez a hatalom akar nézetni és hallgattatni velük.
Nem muszaj vegignezni, de a tobbseg vegignezi.A csillagok haborujan es a back To the Futere trilogian mar lassan a harmadik generacio kezd felnoni, a klaszikus walt Disney rajzfilmeken meg mar a sokadik.Az 1959-ben keszult Hamupipoke minden evjaratnak uj es ugyanigy a tobbi is es ez egy szinte kimerithetetlen bazis es egyre no es ez megy az USAtol Vlagyivostokig
Volt az Ötödik elem című film. Emlékezetes mondás a főszereplőtől Bruce Wilistől a tv-t néző macskájának. Nem tudom pontosan idézni ~ ne nézd sokat, mert megzápul az agyad ~.
Egyszeruen nem is tudnak mast adni folyamatos musoridoben, van egy nagy kibocsato az amerikai media ahol a nagy tarsasagok CBS, ABC, NBC, FOX , tomegesen nyomjak ezeket esti programnak, plusz a halivudi tomegtermeles hosszu evek ota minden este minden csatornan mas sorozat.Igy aztan ez egy oriasi mennyisegu forras ,nincs meg egy ilyen es ezzel etetik a vilag osszes TV-jet,mert ez adhato el legjobban. A brazik sorozato max a delutani unatkozo haziaszonyoknal megy,Ha mot MO-on a Law and Order osszes adasat elkezdenek vetiteni az elsotol az utolsoig ami meg most is megy, akkor mondjuk reggel 8-tol este tizig evekig ki lehetne vele tolteni a musort.Es ez csak egy mert a Law & Ordernem ma van vagy ne parhuzamosan meno valtozata,ugyanigy a CSI Las Vegas, New York, Miami. aztan az NCIS eredet ,es NCIS LA,es ez csak toredek.
"Majd leestem a székről, ugyanazok a műsorok voltak, mint nálunk, természetesen az adott ország nyelvén."
MO-on ugyanaz van ,mint az amerikai csatornakon, sot MO-on meg jobb is, mert latni nemet, ,olasz es mas sorozatokat is . Mondjuk engem csak az zavar az amerikai sorozatoknal odahaza,hogy szinkronizalva vannak ,mert megszoktam az eredeti hangokkal.
De aztan egy het alatt megszokom. Mar amennyit ulok a TV elott