és azt kell mondani, hogy eddig zökkenőmentesebben zajlik, mint a Citi-Erste, ahol hónapokig nem tudtam, hogy mennyi volt a pontos egyenlegem, csak mikor megjött a számlakivonat. Igaz itt teljes a beolvadás, és ahogy látom, egyelőre csak annyit csináltak, hogy a felszínen (frontend)lecseréltek mindent - mobil app kétféle, a weboldalon is még két rész van - a háttérben (backend) még maradhatott minden.
A BB-nél az egyenleg nálam korábban sem frissult azonnal, az SMS jött meg, abban jó volt. Kis idő után utolérte magát.
A gránitnál appja nálam rendszeresen hibába fut az elmúlt pár hónapban, ha az egyenlegemet, számlatörténetet szeretnék lekérdezni. Ez kb. egybeesik az android főverziófrissítéssel, így lehet valami szoftveres hiányosság.
Nektek is van olyan, hogy a Gránitbanki mobilappból kezdeményezett átutalás indítás teljesül (másik számlára megérkezik a pénz), de a küldő oldalon nem látszik a számlatörténetben az adott tétel. Az egyenleg helyes az utalás után, a tétel levonódik az egyenlegből, csak nem látszik.
Lakásfelújítási támogatás kapcsán tapasztalat, hogy online beadás esetén (förtelmes online formon keresztül) 30+5nap alatt utalnak. Egyébként 60(+5?) napjuk van asszem. Nekem 1 hónapon belül megjött a pénz.
* az Erste-re írom, hogy nem működött, Takarékbank automatából vettem fel, ami ugyancsak ki tudna adni 800-at, de nem raknak bele 20ezrest. több helyen is próbáltam.
Egy jó fél órája interneten bankszámlát nyitottam a Gránitnál. Eljutottam addig, hogy 'az adatait mentettük, a számlaszerződés aláírásához átirányítjuk a VideoBankba' és itt lefagyott. Hosszan vártam majd inditottam másik keszülékről egy videóhivást de nem vették fel. Ez normális? Igaz, hogy 20.20-kor akartam a számlát megnyitni, de elvileg 21 óráig fel kellene venniük, nem?
A netbankban funkciók, illetve a hiteligénylésnél a digitális ügyfélfiók fejlesztését mondták. A CSOK-nál ez még állítólag nem működik, illetve tavaly év végén nem találkoztam vele.
kb egy éve azt reklámozták, hogy ha a kalkulátoruknál megadott adataid rendben vannak, gyorsan kapsz hitelt. Akkor minden egyes variációnál úgy digitális ügyfélfiókot kellett volna létrehozni. Az meg szerintem egészen életszerű, hogy az ember több összeg és futamidő variációra szeretné a törlesztőrészlet nagyságát megnézni, mielőtt dönt. Az ilyet - pl. csúszkás kialakítással, legördülő választással stb. - a versenytársak már egy évtizede is tudták.
Ma már működik, hogy az elmentett kalkulációt átszámold.
Frissult az app, legalabbis Androidon. A "Vagyonom" pontban megjelentek a betétek és az állampapirok is.
Persze a szumma meg mindig nem jo, de ez mar egy elorelepes.
Ami meg tortent, hogy felhivtak a "Linkedin" velemeny torles miatt tegnap a marketing osztalyrol. Kerek 13 percet beszeltunk a jovobeni fejlesztesekrol, illetve faggattak, hogy mennyire vagyok megelegedve a panaszra adott valasszal.
Alapvetoen a valaszok rendben vannak, van amivel nem ertek egyet 100%-osan, de meg nem volt idom tetelesen megemeszteni. Szerintem nevemet ismerik a banknal, de mar lehet a fenykepem is kiment a belso korlevelben :)
A mobilbankon nehézkesebb, de több próbálkozásra sikerült. Az egyenleg nem frissült azonnal. A "Vagyonom" menüben bejönnek a számok - persze nem helyesen - de a számlatörténetnél még minding nem tölti az adatokat.
Elvileg most már müxik, ma reggelre jóváírták a tegnapi kincsátári pénzt. Egy részét gyorsan tovább is utaltam, az teljesült a célszámlán. A maradékot meg át akartam tenni a megtakarítási számlámra, az viszont nem teljesült, a belső átvezetés még nem az igazi. De legalább látszik a valós összeg pénz, már ez is nagyon szép teljesítmény tőlük.:-P
Megérkezett a levél. 100 e ft és a futamidő alatt egyszeri ingyenes előtörlesztés szerepel benne. A 3% 10 évig fix kamat miatt az utóbbival nagy kockázatot szerintem nem vállaltak :)
Az elküldött anyag jelszóval védett volt, a jelszó sms-ben jött meg hozzá, ami adatvédelmi szempontból rendben van. Egy szövegfelismerést azért ráengedtem a statisztikához, mert scannelt aláírt PDF jött.
Emésztem, van egészen korrekt válasz is és több ügyes csúsztatás. Egyelőre még csak átfutottam. A jövő héten több időm lesz a részleteket értelmezni.
Csak egy érdekes statisztika. A válasz 8 oldal, pontonként 8-10-15 mondat és több külső hivatkozás is dokumentumokra, jogszabályokra. A 25x szerepel az "elnézést" szó, ebből egy a bevezetőben, egy a záró sorokban van. A többi a pontok felsorolásánál, 23 esetben. A "sajnáljuk" szó további két pontnál. Ez a 32 panaszponthoz nézve majdnem 80%-s. Kb. 90%-nyi a pontoknak a bank szerint is megalapozott. Persze ezek között van jónéhány, ami nem volt annyira kritikus.
A véleményük szerint a lakásfelújítási támogatást nem veszítettem el. Olvasgatva a jogszabályt, úgy néz ki nekik van igazuk.
Oh, akkor ezért nem jön be két utalás sem, amit napközben vártam. Csak mobilbankban néztem, ott semmi utalás nem volt arra, hogy rendszerhiba lenne. :(
Gratulálok, szép volt! Reméljük, hogy teljes lesz majd a siker.
Közben a mobilapp látszólag teljesen rendben van, van számlatörténet, meg Vagyonom, "mindössze" a ma reggeli kincstári utalás nem érkezett meg.
A netbank még jelzi, hogy nincsenek kész, és ott nem is érhetőek el a számlaadatok. Azért illene az applikációban is jelezni, hogy még csak részleges a működés, ott semmilyen közlemény nem volt a hibáról.
felújítási támogatást illetően, én online adtam be az igényemet (elég macera, de offline is macera), 1 hétre rá hívtak az államkincstártól, hogy rosszul töltötem ki az anya meg apa mezőt :-o, javítsam már ki. most várom az utalást, de még valami jogi osztályra tovább kellet küldenie az anyagot, érdekes.
Na közben ma, vagy holnap telik le a 30 nap a korábban felvázolt panaszommal kapcsolatban. Azért vagyok bizonytalan, mert nem tudom, hogy jogilag a beadás napjától, vagy a beadást követő naptól kell számolni. Végül is ez innen nézve már lényegtelen.
Most hívtak. Dicséretet is kaptam a részletességre, tárgyilagosságra :) Elnézést is kértek, és egyelőre 100 ezer forintot fognak jóváírni. Ezt azért kicsit keveslem, nekem több pluszköltséget okozott az ügy egy kicsivel, illetve még minding lóg a levegőbe a 3M felújítási támogatás kérdése. Ebben lehet tévedek. A levelet ma küldik, így néhány nap múlva többet tudok.
Van a fejemben egy szám, amitől már kezdenék mosolyogni, de az magasabb.
Mondták, hogy sok munkaórát tettek a válaszba. Én is sok munkaórát tettem az ügyintéző töketlenkedésének ellensúlyozásába.