Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2011.02.06 0 0 849

mi lenne, kivezetik a szuperbruttót, és annyi.

Előzmény: neodim (848)
neodim Creative Commons License 2011.02.06 0 0 848

A zállami alkalmazottak meg azért kaptak kompenzációt, hogy a jövedelmük NE csökkenjen. Tehát ök nem jártak jól. Csak a veszteségüket kompenzálták. 2011-ben! Na és mi lesz 2012-ben velük?

Előzmény: Törölt nick (846)
lilaköd mámor Creative Commons License 2011.02.06 0 0 847

több lett

meret99 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 845

Mindenki kapott, csak ezt ciki lenne bevallani balliboldalról:DD

Előzmény: Wic (844)
Wic Creative Commons License 2011.02.06 0 0 844

ki nem kapott kompenzációt, és miért?

Előzmény: Hansági. (842)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 843

Rosszul tudod. Ma már nem elég az érettségi. Akinek nincs diplomája, annak egy állami képzést kell végigcsinálnia, gyakorlatilag egy szakmát megtanulnia. Én így tudom, és azt gondolom, jól tudom.

Egy hírdetés az OKJ-s képzésre. Talán most már elhszsed, hogy ez egy szakma, ha neked nem is tetszik.

http://www.tovabbkepzes.info/sz_biztositas_kozvetito.php

Itt meg egy hirdetés, egy nagy biztsoítótol. Nekik sem elég csak az értettségi.

Folyamatosan bővülő biztosítási kirendeltségekbe, Vezérügynökségekbe ügynökségvezetőket ,körzeti igazgatókat és értékesítési munkatársakat komposit biztosítási területre keresünk Budapesten és Pest megyében 4 és 8 órás alkalmazotti és vállalkozói munkakörbe, szakmai gyakorlat előnyt jelent. Végzettség: .minimum érettségi ill. diploma vagy szakirányú OKJ.-s vizsga. 50 év felettiek és agilis nyugdíjasok jelentkezéseit is várjuk az UNIQA Biztosító Zrt.-hez. Önéletrajzokat az alábbi címre kérjük: e-mail:

Előzmény: Psycho Dad (832)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 842

Te vagy legalább a harmadik, aki ezt beírja itt. Ez már lefutott téma, ahogy az is, hogy nem mindenki kapott kompenzációt közülük sem.

Előzmény: neodim (827)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 841

Ha csak ennyi lenne! De ennek nem ez a lényege, hanem a központi irányítás. (Igaz, ez már offtopik.)

Előzmény: mcelege (814)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 840

Van lyukasóra, de nem kell hozzá ez a rosszízű szöveg.

Az a 9 hónap meg jó 10-nek is. Ha már így szóba hoztad.

Nem tényeken akadok ki, hanem a mellékzöngét nem szeretem, és a mögöttes tartalmat, mert ha hiszed, ha nem, átjön a hsz-en keresztül is, nem kell hozzá metakommunikáció.

Előzmény: Törölt nick (811)
hoppaaa Creative Commons License 2011.02.05 0 0 839

Hát, ez sületlenség. Azok az ügynökök, akiket ismerek zömmel diplomásak, mérnökök, közgazdászok, gyógyszerészek, pedagógusok. Nyugdíj mellett, munka mellett vagy főállásban csinálják. A neten ezeket az ajánlatokat nem találod meg, illetve, nem a teljes információt. Ha nem ügynökkel akarsz tárgyalni, kényelmesen, a saját lakásodon, akkor beballagsz az irodájukba, és az éppen ott tartózkodó ügynökök valamelyikéve tudsz szerződést kötni, de a feltételek és a díj változatlanok.

Másrészt: hívd őket nyugodtan tanácsadónak. Ha tudsz is választani valamilyen konstrukciót magadnak a neten, ha valakivel átbeszéled a dolgokat, kiderülhet, hogy nem is az a legmegfelelőbb számodra...

Előzmény: Psycho Dad (818)
nemondd Creative Commons License 2011.02.05 0 0 837

Kevesebbet kaptam , mégpedig az adójóváírás csökkentett összegével, valamint a levont nyugdíjjárulék megemelt %- val.

Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 836

Hát engem nem! :)) De nem csak állami támogatással lehet olcsóbb, hanem ha te választod ki a biztosítást, a neten. Ezt most direkt kerülgeted, félremagyarázod?

Előzmény: mcelege (835)
mcelege Creative Commons License 2011.02.05 0 0 835

OFF

Ezt sem mondanám. Marketingelt és tájékoztatott. De ha neked így jobban tetszik rádtukmált és bacsapott. Nem biztos ám. De lehet. Megkephatnád olcsóbban is? Na ná! Pl. egy nonprofit banki és biztosítószervezettől. Államitól, állami támogatással is akár. Bár ez már maga a cuclizmus lenne a ló túlsó oldalán. :-((

ON

Előzmény: Psycho Dad (834)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 834

Értem én, sőt én is ezt mondtam, hogy ugyanannyi. Pedig olcsóbbnak kéne lennie! Mivel ott nem kéne lennie ügynöki jutaléknak. Mégis szétosztják az így kötött biztosításokat, s egy ügynök ugyanúgy kapja utána a százalékot, pedig egy gyufaszálat semm tett keresztbe érte!

Előzmény: mcelege (833)
mcelege Creative Commons License 2011.02.05 0 0 833

Jól van na! Nincs vita. Én csak annyit akartam mondani, hogy a biztosító egyösszegben leoszt a profitjából egy összeget. Nem ám az ügynök keres rajt a legtöbbet. De ettől a termék amivel az ügynökök házalnak semmivel sem lesz drágább. Azaz, ha az ügyfél beballag az irodába és érdeklődik és szerződést köt az neki pont ugyanannyiban lesz, mintha ügynökön keresztül kötötte volna. Érted!?

Előzmény: Psycho Dad (825)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 832

Életbiztosítási ügynök, ma már csak diplomával lehet valaki...

Én ezt másképp tudom, egy egyszerű érettségi is elég hozzá. Ja tényleg, meg a biztosító saját "diplomája", annak színvonaláról meg ne is értekezzünk! :PP

Előzmény: Törölt nick (829)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 831

No veled is csak többen lettünk.

Előzmény: Törölt nick (830)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 830

az jo benned, hogy neked meg a szar is edes, ha orban seggebol szarmazik :D

Előzmény: Psycho Dad (817)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 829

Életbiztosítási ügynök, ma már csak diplomával lehet valaki, vagy komoly állami vizsgák sorozatát kell tennie. De van aki, már csak diplomást vesz fel.

Azt meg tudom (egy tanulmányban olvastam), hogy az ügynökök (nem felététlenül biztosításiak) az USA-ban annyit keresnek, mint egy átlag vállalati osztályvezető. Százból egy válik be, ezt meg magam is tapasztaltam. Ha olyan könnyű lenne a többség azt csinálná, mert komoly pénz van benne. Szerintem a te bicskád is beletörne, ahogy annak a kollégámnak, aki annak idején irigyelte az ügynökeinket, hogy mennyit keresnek és milyen kevés munkával. Én meg mondtam, semmi akadálya. Jó ügynök nagyon kevés van, irodai léhűtő (könyvelő) annál több. Beleállt. Két hét után feladta és visszakönyörögte magát a léhűtésre, harmada annyiért, mint amit a jobb ügynökök kerestek.

Szerintem, neked erről a melóról nem sok fogalmad van.

Előzmény: Psycho Dad (825)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 828

Egyrészt az volt a kérdés, hogy több lett-e a fizud?

Másrészt felsoroltam, amit ilyen-olyan oknál fogva nem vettem igénybe, mint kedvezményt.

Azzal együtt jóval több lenne.

Ezen az alapon ha nem lett plusz százezer a nettóm, úgy jöjjön Mesterházy.

Egyébként ki mondta, hogy nagy a jólét?

Mellesleg ki az, aki 80 % gdp arányos adósság mellett azt várja, hogy egyból legyen nagy a jólét?

Én azt várom, hogy a négy év végére megint tervezhető legyen az ember jövője, mint 2002-ben. 

Aztán jött a ballib szakértőgárda.

Előzmény: Törölt nick (794)
neodim Creative Commons License 2011.02.05 0 0 827

Kozalkalmazottak kompenzációs fizetés emelést kaptak 30.000 millió forint értékben. Csak azért, hogy netto bérük ne csökkenjem!

M412192 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 826

Szia! Ez a belinkelt kalkulátor biztosan jó? Azért kérdezem, mert 2012-ben és 2013-ban is számol az adójóváírással, ami tudomásom szerint már jövőre megszűnik. Üdv

Előzmény: spring2002 (812)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 825

Szerintem se nem értelmesek, se nem okosak. 5 perc alatt kiforgatom a szövegükből bármelyiket, simán lealázom. Számomra ez nem munka. 

Ami meg a jutalékukat illeti senki ne gondolja ám, hogy azt az ügyfél fizeti. A bank, és a biztosító ...

A biztosítónak pedig honnan van bevétele? Csak nem az ügyféltől?

Előzmény: mcelege (822)
Derek Creative Commons License 2011.02.05 0 0 823

"Valaki mellékesként is űzi. Van egy szarulfizető 8 órása, akár a szakmájában (akár felsőfokú diplomával is) és még bevállal munka után egy ilyet is."

Hogyne , az ocsem es a neje akik pedagogusok vagy 20 eve csinaljak a melo mellett.A nejem eletbiztositasat is az ocsemnel kotottem. Rendes tisztesseges munka ez is. Es a mai vilagban biztositas nelkul nem lehet meglenni,mi van ha jon egy tornado es elviszi a fejed folul a tetot,vagy egy arviz,belviz,jo a biztositas nem kompenzal 100 szazalekosan de meg mindig egy manko az ujrakezdeshez. Melyik szallitasi ceg merne biztositas nelkul mukodni,pl egy legitarsasag vagy hajotarsasag,vagy egy fuvarozo a millios kamionjaval

Előzmény: mcelege (822)
mcelege Creative Commons License 2011.02.05 0 0 822

Ez így is van. Okos értelemes emberek. Jól magyaráznak, jó a meggyőzőképességük. Tulajdonképpen nem pótolhatók holmi internetes olvasmányokkal a tájékoztatójuk. Mellesleg valahol a közvetlen marketing egyik leghatékonyabb és valahol kultúrált formája is ez a tevékenység. Semmi gond nincs velük. Valaki mellékesként is űzi. Van egy szarulfizető 8 órása, akár a szakmájában (akár felsőfokú diplomával is) és még bevállal munka után egy ilyet is. Már csak azért is mert az ügyfeleik napközben ugye nincsenek otthon. A biztosítási iroda, meg ugye napközben nyitva, ilyenkor meg zárva. Tekintsük az ügynököt egyúttal meghosszabbított nyitvatartásnak. És irodahatár házaló kiterjesztőiknek. Ami meg a jutalékukat illeti senki ne gondolja ám, hogy azt az ügyfél fizeti. A bank, és a biztosító hiszen ki más ne lenne tisztában azzal, hogy mi pénzt spórol meg azzal, hogy valójában ingyenmunkaerőt foglalkoztat, és inyenirodát működtet a leghatékonyabb módon. Na kb. ez az igazság.

Előzmény: Derek (820)
mcelege Creative Commons License 2011.02.05 0 0 821

Pontosan. Már többször írtam, hogy nem ám olyan biztos az, hogy az össz SZJA bevétel olyan nagyon csökkenni fog. Gondolj a sok minimálbérre bejelentettre, aki valójában egyéb forrásból sokkalta többet keresett. Mert azt azért tudjuk, hogy sokmindenből meg lehet ma Magyarországon élni csak egyetlen-egy csupasz valamiből nem. Az pedig a minimálbér. Gyanítom, hogy Matölcsér az első számokból okulván (valós költségvetési folyamatok február elejen) kapásból lebrusztolt egy a költségvetésben nem is szereplő plusszbevétel forrásos  250 milliárdos biztonsági alapot. Meg is értem. Nem akar pótköltségvetést a régi fidesz érás mintára, mikor is gyorsan szétosztották a zsozsót nyugdíjakba meg egyéb miegymásokra ősszel. Szóval szerintem jó kezekbe került a trezorkulcs. Szerintem.

Előzmény: Psycho Dad (817)
Derek Creative Commons License 2011.02.05 0 0 820

"Egyrészt, ugye ügynöknek nem éppen a legkvalifikáltabb emberek mennek, inkább olyanok, akik máshova nem kellenek, rendes helyen nem tudnak elhelyezkedni."

'

Dehat eppen ez a jo benne ,hogy nem kvalifikalt emberek is tudnak normalis megelhetest biztositani ilyen munkaval maguknak ha eleg ramenosek es kitartoak. Mert azert ez munka.Amugy meg meglepodnel hany diplomas van kozottuk,pl akit a lanyommal egyutt felvettek a tanitvanyom volt a szegedi egyetemen  vegyesz szakon,csak tobb evi gyes es gyerekneveles utan nem tudott a szakmaba visszamenni es ket kezzel kapott a biztositoi allas utan,mert megelni kell valamibol. Ugyanigy a lanyom mert ket gyerekkel, es egy vak ferjjel ez elegge kotetlen melo akkor dolgozik amikor raer menni. De ha otthon kell mradni mert a gyerek beteg nem gond,ha kihagy 1-2 napot

Előzmény: Psycho Dad (818)
Derek Creative Commons License 2011.02.05 0 0 819

Az, biztositasi ugynok. 100 jelentkezo kozul vettek fel kettot az egyik o volt

Előzmény: mcelege (816)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 818

Na, én ezeket az ügynöki állásokat szüntetném meg, akár törvényileg is. Egyrészt, ugye ügynöknek nem éppen a legkvalifikáltabb emberek mennek, inkább olyanok, akik máshova nem kellenek, rendes helyen nem tudnak elhelyezkedni. Másrész, ma már az internet korában nincs is rájuk szükség. harmadrészt, ha rajtuk keresztül kötsz biztosítást, a biztosítási díjad jelentős része az ő jutalékuk lesz! (kötési, vagy folyósítási).

De a legnagyobb pofátlanás az, ha te direktben kötsz biztosítást, akkor is tartalmazza a díjad ezeket a jutalékokat, s az ügynökök szétosztják egymás között, vagyis munka nélkül jutnak jövedelemhez. Ezt kéne törvényileg tiltani, a sok ingyenélő meg tőlem éhen is hallhatna, vagy majd elmegy keres a képességének megfelelő munkát (utcasöprés, vagy szalag mellett operátor...tárt kézzel várják őket!)

Előzmény: mcelege (816)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.02.05 0 0 817

Akiknek mostantól kevesebb a nettója, az azt jelenti, hogy eddig még 16%-ot sem fizettek be a közösbe! Most viszont egyenlő mértékben  kell részt vállaliuk. aki eddig is többet keresett, az relatíves, százalékosan is többet fizetett be a keresetéhez képest a közösbe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!