Keresés

Részletes keresés

Cecílya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 538

Az irományom lényeges eleme volt, hogy (sajnos) az ismereteinktől függ a mérlegelésünk...

...ahogy a csirkét is gond nélkül megöljük, ahogy leegyszerűsítve sokan csak a világrajövetelt tekintik egy ember születésének...

stb

Előzmény: Ordas_farkas (522)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 537

így nagy nehezen, akkor értjük egymást :-DDD

Előzmény: ági anyu (535)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 536

szerintem pedig megvilágítottam, hogy olyan nincs, hogy az embrió szempontja, legfeljebb te nem értetted.

mert ugye erre hoztam a tökéletes analógiát.

és primitívkedtem is ez tény, viszont teljesen jogosan.

Előzmény: Törölt nick (531)
ági anyu Creative Commons License 2010.11.24 0 0 535

Bizony!

Na, akkor ezt tiztáztuk :)

Előzmény: libapék (533)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 534

"esetleg gondatlan, nem szerető de a törvény öklét elfogadó szülő tesség lássék neveli a gyereket.

és mire a környezet észreveszi, hogy baj van a gyerek többet szenvedett, mint elképzelni lehet, sőt esetleg mégis belehal. méghogy szerető rokonok."

Ilyen esetben nem az a baj, hogy nem történt meg az abortusz, hanem az, hogy a környezet nem figyelt jobban.

Előzmény: Törölt nick (418)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 533

lényegtelen a végeredmény szempontjából.

ha a szülő veszi fel, akkor mindkettőnek van esélye.

ha a gyerek veszi fel, akkor már szűkül ez és a legrosszabb esetben meghal a szülő, és potenciális testvérek létrehozása elmarad.

ennyit az embrió szempontjáról!

ilyen nincs.!!!

csak a szülő nő szempontja a legitim filozófiailag és biológiailag!

Előzmény: ági anyu (516)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 532

"Védeni egy magzatot aminek még semmilyen öntudata nincs és ezzel egy öntudat döntésképességét korlátozni súlyos dolog. Ráadásul később az a magzat már öntudatánál van amikor a súlyosabb dolgok bekövetkezhetnek."

Na de hol húzod meg a határt? Milyen szintű öntudatnál? Kómába esetteket is életben tartanak, csupán a reményért, hogy hátha változik az öntudati állapota, a magzatnál meg a reménynél sokkal több van erre.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 531

>>ámde ha a nagy jócselekedetben megmenti a gyerekét, és ő megfullad, akkor adott a szarnak egy nagy pofont.... hogy szépen fogalmazzak, mert a gyerek nem tud új szülőt készíteni...

A példád egy fasság, tudod-e?

Az abortuszt túlnyomó tobbségben nem azért végzik, hogy egy nő élebenmaradását ezzel segítsék elő.

A kérdés fel sem vetődött a dilemma kapcsán.

Felvethetted volna, mint mellékszálat, feltéve ha tisztázod az egész kérdéshez a viszonyát

>>ennyit szerettem volna elmondani az embrió szempontjáról.... a sok primitív perszonnak.

Szóval nem mondtál az égvilágon semmit, de legalább primitívkedtél egyet.

Előzmény: libapék (478)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 530

Ez nettó butaság. Más gyerekéhez, akár él, akár hal, neked semmi közöd. És ha jogot formálsz arra, hogy legyen, akkor a valódi szülei rá fognak koppintani az orrodra, és megérdemled.

Előzmény: Cecílya (525)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 529

Hol jelent meg a hír?

Előzmény: Cecílya (511)
ági anyu Creative Commons License 2010.11.24 0 0 528

Nem vitatkozni akartam, azt írtad, azt mondta egy hozzáértő, hogy azért, mert a szülő még létre tud hozni új gyereket, fordítva meg nem ... Erre írtam, hogy a tény maga igaz, de nem ezért veszi fel előbb a szülő a maszkot, hanem ...

Előzmény: libapék (514)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 527

Hálistennek... :-))

Előzmény: Cecílya (517)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 526

te adtál már csirkecsontot a kutyusnak?

tudom nem szabadna a mai felfogás szerint, inkább műkajával....

de

a kutya meg képes rágni a csontot, főleg egy újszülöttét, és homogén formában kiszarja.

nos szerintem simán lehet, hogy állatok felfalták a tetemeket és ezért nem találják.

Előzmény: Cecílya (511)
Cecílya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 525

Én nem más életébe akarok beleszólni, hanem a saját életembe, amikor azt mondom, hogy egy magzat az ehnyém is, még, ha a szüleiről soha nem is tudtam, mert annak a része, aminek én is!

Előzmény: voks02 (487)
voks02 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 524

A repülős példa nem volt jó, de speciel ha a szülő anya és a megszületendő gyermek egyaránt életveszélyben van, ott is az anyát szokás előbb menteni, mert neki lehet még gyereke, a gyereknek viszont nem lesz már új anyja. Ez nem politikai, ez biológia, ami igen kegyetlen is tud lenni, ha akar. De ezek a természet játékszabályai, próbáljunk meg alkalmazkodni, és nem légből kapott butaságokat kitalálva rákényszeríteni mindenki másra a saját akaratunkat.

Előzmény: Babco (502)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 523

Ja. Egy másik ember életének elpusztításának meg nincs nyoma, szóval jobb döntés.

Előzmény: Törölt nick (439)
Ordas_farkas Creative Commons License 2010.11.24 0 0 522

Ha a fogantatástól embernek veszed, akkor irreleváns, hogy embrió vagy zigóta.

Előzmény: Cecílya (501)
asta Creative Commons License 2010.11.24 0 0 521

Teljesen egyetértek veled, én is mint két gyerekes.:O)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 520

"valamint vállalja a közösség megvetését ha megvált a gyerekétől akár örökbeadással is."

Miért kellene megvetni egy örökbeadó szülőt?

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 518

persze. mert ha ez a pont nem lenne akkor az élvező férfit is gyilkosnak lehetne nevezni a rengeteg halálraítést sperma miatt:-(

Hagyjuk, a véleményed tiszteletben tartom, de mivel a közös nevező semmi esélyét nem látom, hanyagoljuk egymást ha kérhetlek!

Előzmény: Törölt nick (486)
Cecílya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 517

"Istent megérteni nem adatik meg bármelyikünknek"

Pontosabban: Istent megérteni egyikünknek sem adatik meg.

Még pontosabban: azt hinni, hogy Istent megértjük, nem adatik meg bármelyikünknek.

Legpontosabban: Istent hinni nem adatik meg bármelyikünknek!

Előzmény: ecinereb (493)
ági anyu Creative Commons License 2010.11.24 0 0 516

Ez igaz ... de előtte még elájul a delikvens ...

Előzmény: libapék (505)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 515

Ez van. Tényleg jobb megoldás elpusztítani egy életet, mint vállalni azt a kilenc hónapot, akár csak azért, hogy ne kelljen elpusztítani?

Előzmény: zsuzsa (427)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 514

ezt pofázom.

a gyerek nek tud segíteni és a szülő meghal.

miért nehéz ezt felfogni, pedig ezt írtam le!?

Előzmény: ági anyu (504)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 513

"De az emberi embrióról sokat tudunk, és azt is tudjuk, mivé lesz, ha engedjük neki!"

de épp ez a lényeg.

mi akkor épp amikor még dönthetünk felőle? mikortól az, ami majd" lesz, ha engedjük felnőni"

Ilyen megközelítésből már megint gáz, hiszen épp tömeggyilkos is lehetne később, kitalálható ez előre?

Nem eretnek akarok lenni és bizony ingoványos, lápos talaj ez ( pláne szigorú és könyörtelen moderációval) .

azt kell eldönteni, hogy mi épp akkor amikor még dönthetünk.

Előzmény: Cecílya (483)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 512

ezt mondtam rockernek...

itt van egy csomó félanalfabéta, gyerektelen szingli 45 éves, akinek fingja nincs az életről.

Cecílya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 511

2007-es hír, talán még könyv alakban nem jelentették meg:

"Ötéves kutatás után sem találtak semmilyen bizonyítékot az ókori Spártát kutató régészek a régi görög mítoszra, miszerint a katonai szigoráról híres városállamban a gyengének tűnő újszülötteket ledobálták a Tejgetosz hegyéről. Az athéni egyetem kutatói az adott időszakból származó emberi csontok analizálása során arra jutottak, hogy a Tajgetosz környékén kizárólag 18 és 35 év közötti felnőttek maradványait találták. Ez egybevág a történészek elméletével arról, hogy az egész legendát maguk a spártaiak terjesztették el, egy ókori PR-akció keretében, hogy még félelmetesebbnek tűnjenek az ellenségeik számára."

Előzmény: Ordas_farkas (477)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.24 0 0 510

Az ondónak nincs az emberre jellemző kromoszómaszáma. Tudtommal csak az emberi élet kioltása tiltott mostanság.

Előzmény: Törölt nick (437)
libapék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 509

lásd előbb.

Előzmény: ági anyu (504)
ági anyu Creative Commons License 2010.11.24 0 0 508

Megelőztél :)

Előzmény: Babco (502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!