KDNP-s és fideszes politikusok által jegyzett alkotmány-előkészítő eseti bizottság egyik munkacsoportja alkotmányos szintre emelné a magzat fogalmát. Az alkotmányjogász szerint viszont a magzat alkotmányos védelme azt jelenti, hogy Magyarország szigorúbban büntetné az abortuszt, mint Írország.
"Védeni egy magzatot aminek még semmilyen öntudata nincs és ezzel egy öntudat döntésképességét korlátozni súlyos dolog. Ráadásul később az a magzat már öntudatánál van amikor a súlyosabb dolgok bekövetkezhetnek."
Na de hol húzod meg a határt? Milyen szintű öntudatnál? Kómába esetteket is életben tartanak, csupán a reményért, hogy hátha változik az öntudati állapota, a magzatnál meg a reménynél sokkal több van erre.
>>ámde ha a nagy jócselekedetben megmenti a gyerekét, és ő megfullad, akkor adott a szarnak egy nagy pofont.... hogy szépen fogalmazzak, mert a gyerek nem tud új szülőt készíteni...
A példád egy fasság, tudod-e?
Az abortuszt túlnyomó tobbségben nem azért végzik, hogy egy nő élebenmaradását ezzel segítsék elő.
A kérdés fel sem vetődött a dilemma kapcsán.
Felvethetted volna, mint mellékszálat, feltéve ha tisztázod az egész kérdéshez a viszonyát
>>ennyit szerettem volna elmondani az embrió szempontjáról.... a sok primitív perszonnak.
Szóval nem mondtál az égvilágon semmit, de legalább primitívkedtél egyet.
Ez nettó butaság. Más gyerekéhez, akár él, akár hal, neked semmi közöd. És ha jogot formálsz arra, hogy legyen, akkor a valódi szülei rá fognak koppintani az orrodra, és megérdemled.
Nem vitatkozni akartam, azt írtad, azt mondta egy hozzáértő, hogy azért, mert a szülő még létre tud hozni új gyereket, fordítva meg nem ... Erre írtam, hogy a tény maga igaz, de nem ezért veszi fel előbb a szülő a maszkot, hanem ...
Én nem más életébe akarok beleszólni, hanem a saját életembe, amikor azt mondom, hogy egy magzat az ehnyém is, még, ha a szüleiről soha nem is tudtam, mert annak a része, aminek én is!
A repülős példa nem volt jó, de speciel ha a szülő anya és a megszületendő gyermek egyaránt életveszélyben van, ott is az anyát szokás előbb menteni, mert neki lehet még gyereke, a gyereknek viszont nem lesz már új anyja. Ez nem politikai, ez biológia, ami igen kegyetlen is tud lenni, ha akar. De ezek a természet játékszabályai, próbáljunk meg alkalmazkodni, és nem légből kapott butaságokat kitalálva rákényszeríteni mindenki másra a saját akaratunkat.
2007-es hír, talán még könyv alakban nem jelentették meg:
"Ötéves kutatás után sem találtak semmilyen bizonyítékot az ókori Spártát kutató régészek a régi görög mítoszra, miszerint a katonai szigoráról híres városállamban a gyengének tűnő újszülötteket ledobálták a Tejgetosz hegyéről. Az athéni egyetem kutatói az adott időszakból származó emberi csontok analizálása során arra jutottak, hogy a Tajgetosz környékén kizárólag 18 és 35 év közötti felnőttek maradványait találták. Ez egybevág a történészek elméletével arról, hogy az egész legendát maguk a spártaiak terjesztették el, egy ókori PR-akció keretében, hogy még félelmetesebbnek tűnjenek az ellenségeik számára."