Raffay Ernő történész: "A román nagykövetség részéről provokációnak, a színház részéről pedig egyenesen szamárságnak tartom ezt a helyszínválasztást. Nevetséges! Alföldi Róbert – attól, hogy a kommunista kormány nevezte ki színházigazgatóvá – még lehetne magyarbarát, de sajnos nem az. Sőt kimondottan magyarellenes ember, akit el kellene zavarni a posztjáról. "
gondoltam, hogy eloveszed a hordozhato kettosmercet
1. wtc es trianon tragediaja hogyan viszonyul egymashoz?
2. a romanok magyarokkal szembeni joindulatat hol lehet megcsodalni? a ki kit utal jobban versenyben vona zsidokkal szembeni vagy a romanok magyarokkal szembeni utalata jonne ki gyoztesen?
Azért a Nemzeti Színháznak valamit képviselnie és közvetítenie kell.
Ez a direktornénibácsinak nem sikerül,tehát alkalmatlan,azonnali hatállyal kel elbocsátani..rendkívüli felmondással.mivel sokan ezért most nem kívánnak színházat látogatni,kártérítési pert kell mellékelni a felmondáshoz!
Ráadásul nem is a volt hajósi kultúros komcsi karriert futó szivárványos ivadéka itt a kérdés,hanem a nemzetek közti politika..
Mi jellemzően,kölcsönösséget nem kapva, állandóan a szomszédok érzékenységével vagyunk elfoglalva,a románok meg épp nemzetünk színházát szemelik ki a számunkra gyászos eseményt ünnepelni.Most végre kiderül mennyire nemzeti-e a kormány,berendeli-e ma tiltakozását átadni a román követet!
Addig is itt a meghívó,a mailcímen igényelhetsz te is..
Csak nehogy vérszemet kapjon az összes többi hazánkban állomásozó nagykövet. Kirekesztés lenne, ha ezek után bárki kérését megtagadná a Nemzeti, így aztán egyből nem maradnának szabad napok a magyar évad lebonyolítására:)
"Szabadjon megjegyezni, még mindig eléggé a rosszindulat és az infantilizmus jele az, hogy ezt a napot és ezt az eseményt tekintik a hivatalos "születésnapjuknak"."
Miért, ha fordítva lenne, akkor mi nem ezt tekintenénk??? Sajnos az I. vh.-ban (is) mi voltunk a f@sz rossz oldalán... :(((
Úgy látszik, hogy befejezte a próbát az Alföldi, mert ezt adta ki:
"A Budapesti Román Kulturális Intézet megkeresésekor – miszerint a román nemzeti ünnep alkalmából szeretné bérbe venni a Nemzeti Színház nagytermét – úgy ítéltem meg, hogy a rendezvény elősegítheti azt, hogy a két ország, Magyarország és Románia, a viharos történelmi események ellenére a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz. Ezért engedélyeztem a színház bérbeadását. A megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem állt szándékomban senki érzéseit megsérteni. Budapest, 2010. november 17.
Nem muszáj (csak) kulturából élni úgy, hogy csak a markomat nyújtom. Lehet, hogy létezik szinészi és művész túlképzés is. Csak nem kivánjátok vissza a kádári korszakot, ahol a művészek fix szerződésekkel rendelkeztek és nem volt napi problémájuk. Sajnos a művészek is lehetnek munkanélküliek, ahogy sok kétkezi ember és értelmiségi. Ilyen világot élünk. Nem ezt akarta a rendszerváltó nemzedék ?
Miért nem ünnepelnek a követségen belül? Más országban ilyent (Ilyent? Ennél sokkal kisebb dolgot sem!) nem lehetne megtenni, mert nagy balhé lenne belőle! Vagy volt már rá példa, hogy az olasz nagykövetség Dél-Tirol odacsatolását a Bécsi Operában ünnepelte? Vagy a Franciák Elzasz-Lotharingia átcsatolását a Berlinben a Nemzeti Színházban ünnepelték?
Szerintem kizárt!
Kb. akkora arcátlanság ez, mintha a nyugdíjas ÁVH-sok november 4.-én buliznának a Corvin-közben!
A nagykövetnek sincs sok esze, hogy így provokál! :((( Ha lenne esze, akkor eszébe nem jutna ilyesmi!