16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
részben egyetértek, de az szja csökkentés is fontos, a legjobb nyilván az lett volna ha jan. 1-től csökken minden adó és járulék, de ahhoz meg a kiadási oldalon nagyot kellett volna vágni, ami azért remélhetőleg meglesz csak többéves kifutással
nekem jól fog jönni az új adó, mert megkeresek bruttó 26 minimálbért plusz ezazamaz, és így százezrek maradnak majd meg havi szinten, viszont az átlagjövedelemből ismereteim szerint a 16% is már le bír vágni, hát akkor a szuperbruttó 16%-a meg főleg
szóval nem magam miatt horgadtam fel
a munkám során sok szerződéstervezettel foglalkozom, és azt figyeltem meg, hogy aki hasonló "ügyeskedéssel" csempész be eltérő pontokat mint amiben megállapodtunk vagy amikről beszélt, attól jobb, ha kicsit megvonom pár évre a bizalmat, mert másban is át fog baszni
de ez már lehet, hogy az én egyéni paranoiám, mindenesetre a cégvezetés területén fényesen vissza szokott igazolódni
A politika másodrendű kellene legyen, a lényeg, hogy hogyan élünk itt, mégpedig mindenki!
Ezt hívják politikának. Divatos ugyan a politikát valami fejünk fölött zajló, úri huncutságnak képzelni, amit kizárólag mocskos gengszterek művelnek, olyan maradéktalanul tisztességes és kifinomult emberek, mint az aktuális beszélő természetesen nem, de ez valójában nem igaz. Politika minden, ami közös ügyeinkről szól. Kende Péter (a párizsi professzor, nem a ballibbent zugíró), a "civil társadalom mesebeli fehér bálnájáról" szólva egy olyan obviozitást ír le, amit a magyar közbeszéd láthatóan képtelen felfogni: "a társadalom spontán önszerveződése magába foglalja a politizáló társadalmat is".
attól, hogy csökken az szja, a gazdaság nem indul be, nem lesz versenyképesebb, csak a fogyasztás növeli rövidtávon, de a munkaadókon nem segít, azok nem tudnak több munkát adni a munkanélkülieknek
szerintem meg ilyen 8 év után kutya kötelessége lenne a kormánynak a populizmust és a saját népszerűséghajhászását félretennie, és minden erővel a gazdaság élénkítésére törekednie
nem pedig fillérekkel kiszúrnia a szemét az embereknek, szoci módra - mert ez most kb. pont ugyanaz, amit a szocik csináltak, csak megfejelték annyival, hogy évi 15milla feletti fizu esetén felére csökken az adó, ami már szép tétel
Na igen, azt nem tudjuk és egy jó darabig nem is fogjuk tudni, hogy milyen hatása lesz ennek a gazdaságra nézve, és milyen lenne, ha így, vagy úgy másképp csinálnák. Mindenesetre ha nem fog beindulni a gazdaság, akkor én azt az ő felelősségüknek fogom tartani (hacsak nem lesz ismét valami világbéli esemény), és nem fogok kitartani mellettük, és nem is fogok rájuk szavazni. Ha viszont a gazdaság beindul úgy, hogy mi tényleg nem veszÍtünk rajta, akkor valamit nagyon tudnak és ki fogok állni mellettük.
szerintem meg nem kellett volna hozzányúlni az szjahoz, hanem a járulékcsökkentéssel kellett volna kezdeni azonnal - és erre koncentrálni vagy 2 évig, nem a pálinkafőzéssel és az egyéb látványos marhaságokra pazarolni a keretet
nem a nyugdíjasok és nem a munkavállalók által tud erősödni a gazdaság, a termelő és szolgáltató vállalalatokon keresztül és őket a magas járulék fojtja meg, és sokra mennek a 10% társasági adóval, ha a bértömeg mérete jelentős arányú a vállalat profitjához (már ha van egyáltalán) mérten
a társasági adó a nagy hozzáadott értékű kutató-fejlesztő vállalatok esetében fontos, viszont azok meg 500 millió felett vannak bőven, mert nem kis garázscégekről van szó ebben az esetben
Igen ez így volt, de te nem erről beszéltél, hanem arról, hogy a nép beszopja a 16%-ot. A népet most nem feltétlen az érdekli, hogy mit ígért a választások előtt, hanem hogy javulhat a helyzetük. Ilyenkor nem foglalkoznak vele, és talán nem is illik. Aki az elmúlt 8 év után még ebben is a rosszat látja, az nem elfogulatlan.
érdekes én kitudtamn kettöt is fizetni a lányomnak és kifizetném az összesnek szivesen, ha kétszer ennyibe kerülne is....pedig nem keresünk sokat, pedig sokan vagyunk...csak ha valamire nagyon kell, akkor majd valahogy elöteremtjük...
A politika másodrendű kellene legyen, a lényeg, hogy hogyan élünk itt, mégpedig mindenki!
A dolog természetesen kétoldalú: a baloldali szemellenzősök, politikabuzik ugyanúgy örültek annak, hogy a jobboldaliak csalódtak a választások után mondjuk 2006-ban, mint a jobboldal most.
"Számomra az "állam ad" azt jelenti hogy mások által befizetett forintokból kapok, nem pedig azt hogy az általam megkeresett pénzt nálam hagyja. Azt én kerestem meg."
A pénzt te kerested ugyan meg, de az adó része nem a tied. Az az államé. Na, ha ebből az állam nálad többet hagy, akkor az állam a sajár részéről lemondott, azaz az állam a sajátjából adott neked.
a stilus kissé necces, mert hát izé...én nem vagyok túl jól nevelt és biza idönként még mondok egy kéát bassza erre meg arra dolgot, de bocsi nem szeressem amikor a gyermeknemzést megbasztaként emlegetik...és föleg azt nem, mikor kipotyogtatásról fecsegnek, mert ez szarháziság..
egyfelöl ugye a gyereknemzés az speciel jó esetben örömteli dolog két egymásfelé elkötelezett egyxéntől...az az nem csupán mezei baszás...se kutyák nem vagyunk se kurtvák, aki jó pénzért szolgáltatnak...a gyerek sem csak ugy potyog... azért egyfelöl ott élösködik bennem egy jó darabig és kiszipolyoz, aztán a maga majd négykilojával valahogy kifeszül és aztán kint élösködik meg szipolyoz...de esküszöm mint bejáratott szülönő, hogy sosem potyogott..
másrészt meg azért gyermekesek élete is tagadhatatlanul más és egy életre más és nem csupán bűbáj és öröm és kacagás... bizony a legtündéribb magzathoz is társul egy rakás pénzben nem mérhető extra túl az örömökön..éjszakázás és aggodás és gond és fáradság és nevelgetés, terelgetés, azért hogy kellöen emberséges kimüvelt férfiak és nők legyenek majd...és sosincs ebből kiut, mert aki egyszer szülő lett egy életre az lett és sosem adhatja fel és bizony örökéletre lesz miért aggodnia, miért félnie, miként örökéletre lesz minek és kinek örülnie...
tőlem annyi pénzed van, amennyit akarsz, de ne érezzek már lelkiismeretfurdalást, mert a megdolgozott és gyermekeimre költött pénzből valamit visszacsurgat az állam...olyan ez, mintha kapnék rájuk ÁFA visszatéritést és pont...mert ugye én mégis csak etetek majd egy tucat embert a párommal...férjem+anyám+7+2 gyerek+ én...
"ha olvasnál, akkor látnád, hogy korábban ezt másnak már visszaigazoltam: olvastam, láttam"
Olvastam, láttam, viszont mint sok fórumozó sorban megyek a hozzászólásoknál. Amit írtál az pedig arra utalt, hogy vagy nem olvastad, vagy szándékosan nem foglalkoztál vele.
majdnem az összes adónemben csökkentés kell, mert túl nagy az újraelosztás ami megöli a gazdaságot és nem segíti a széles, jómódú középosztály kialakulását
remélem az szja csak az első lépés, de tovább csak akkor lehet menni ha a bőkezű állami járadékosztogatást és szociálisnak csúfolt pénzszórást befejezzük
Amikor megláttam anno a 2006-os választások előtt azt az intézkedést (tőr-vény) hogy áthelyezik a gyerek után járó adókedvezményt a családi pótlékba, és még plusz egy 13. havit is, akkor azt mondtam szelíden a kollégáimnak: Boccs!! Ezt ugye mi fizetjük meg? És miután a Vasas sexszervezet ezt brossúrán hirdette a cégnél, akkor heves lendülettel a szemétkosárba hagyintottam. :-((
Számomra az "állam ad" azt jelenti hogy mások által befizetett forintokból kapok, nem pedig azt hogy az általam megkeresett pénzt nálam hagyja. Azt én kerestem meg.
Egyelőre csak bízni, és reménykedni tudunk. Simorral kapcsolatosan még annyit megemlítenék, hogy lehet, hogy a versenyszférában ennek többszörösét kereshetné meg, de nyugati társai nem keresnek annyit, mint ő.
"Ez menő - betartják a 16%-ot, csak épp egy nagyobb összeg 16%-át. Ez nettó hülyének nézés, de il ferro népe beszopja, no problemo."
Ha olvasnál, akkor láthatnád, hogy arról is szó van benne, hogy 2013-ra kivezetik fokozatosan. Ha nem így tennék, és máshonnan vonnának el a fedezésre, akkor azért ugatnál.
"Lakatos apuka ha dolgozik, jelentős adókedvezményt fog húzni, ez is látszik. Nem látom viszont, mi lesz a csalpótlékkal - én mint 2 gyermekes kevesebb kedvezményre számíthatok, mint most a csalpótlék. És mi lesz a segíllyel? Arról se szól a fáma."
A CSP-ről egyelőre nincs szó, tehát feltételezhető, hogy egyelőre nem változik. A segélyt szerintem csökkenteni nem fogják, nehogy éhséglázadás legyen.
"Kicsit hiányos az egész. Amúgy jövő hétig még megcáfolják/visszavonják stb. - mostanában az a divat."
Így van, ez nem végleges, és biztosan nagyon képlékeny még, ezért hurrázni és lesajnálni sem szabad még, de vitaindítónak jó, ha látjuk a terveket. :)