Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én Helios-44-2 58mm / f2 obival próbálkoztam, de amatőrként (se makrósín, se normális világítás, minimális szoftveres utómunka képesség) nincs esélyem ilyen képekre.
Viszont el lehet ide érni, csak gyakorolni kell az említett eszközök használatát.
Kell hozzá egy adapter amivel a vázadra tudod tenni, kell közgyűrűsor, vagy fordító adapter (fordítva tudod feltenni a vázadra, ezzel extrém nagyítás érhető el ) , vagy kell egy jó minőségű előtét lencse. Továbbá nem árt egy több irányú fényforrás, állvány, makrósín és nagy türelem és jó utómunka :-) .
Aki már fotózott m42 es objektível kérdésem a következő lenne,találtam ilyen Schneider Kreuznach Componon 50mm f/4 objektívvel készült képeket mégpedig a következőket ezt írják róla:nagyító objektív akár nagyításra vagy fotózásra,ezekhez kellenek még közgyűrűk is,hogy ilyen nagyítást elérjünk mint a flickeres képeken van?
Kösz a munkádat. Igazából tudom, hogy ami nincs, azt nem lehet sehogy se elővarázsolni, inkább valahogy elfedni akarom a végzetesen túlexponált részeket, mint pl. az előző hozzászólásomban lévő képen. Csak jobban.
Én is csak ezeket az alap funkciókat használom. Tisztában vagyok vele, hogy a képeim nem a legjobb alapanyagok, de kíváncsi vagyok a PS igazi képességeire vagy legalábbis azoknak a makrózásban jól használható részére.
én leginkább Lightroomot használok, makrónál szinte mindig kell némi zajszűrés, élesítés kontraszt, ennél sokkal több bütykölést általában nem igényel egy normál makró, a stackingeseknél macera inkább
layer, mask stb. PS dolgokban természetfotót illetően nem vagyok otthon (nem termfotóban sem :) )
Van valaki a fórumozók között, aki otthonosan érzi magát a digitális utómunkában (Photoshop) és hajlandó lenne egy kis "társadalmi" munkára?
Le szeretném tesztelni, hogy egy hozzáértő mennyit tud javítani egy adott, RAW formátumú képemen. Persze csak sűrű köszönömezéssel tudnám honorálni a munkát...
Köszi,Látom Erdélyből származol (Székely,Keresztanyám is az.,amúgy én is Erdélyből származom)ilyen apróságokon nem szabad megsértődni a kritikákkal segíteni akarnak hogy még jobb képeket készíthess,ne tudd meg milyen rossz minőségű képeket raktam föl én is először de az ilyen kritikákkal és tanácsokkal sokat fejlődtem,nem lettem profi fotós de a képeim minősége sokat javult,Pl ez a képem a Fotósok világán 24 óra legjobbja lett,ha nem hallgatok az itteni emberek tanácsaira soha nem jutok el ide.(Ez egy kb 5mm es kis légy ,egy törött szürőmenetü 100 as makróobival amiben még a lencsék is zörögnek mint az állat ,de olcsón vettem,Manuálisan fókuszáltam.)