Mondjuk most épp azzal szopok, hogy 1,5 állás után nem óhajt beindulni. Szikra van, karbi kipucolva(nem volt dzsuvás), forgatja és semmi. Eddig meg teljesen jól ment, hiba nélkül a nyáron egy 5-6000 kilómétert. Ki kéne találni mi a nyűgös baja lett, így a semmiből.
Probáld meg a szivatyuházat elforgatni a blokban. Akkor kicsit megszokot lazulni. Akkor talán könnyebb kihuzni. A csaphoz nem férsz hozza kalapácsal akkor használj dornit ami elég hosszu. Ha akkor sem jon ki akkor lényegtelen majd ha kin lesz az egész hobele banc akkor kivarázsolod. vagy szerzel másikat. Én ki szoktam tépni a helyérül egy ugymond negativ kalapácsal. Igaz ez már célszerszám. Sajnos nagyon betud ragadni. Igazából itt mond nem tudok jo tanácsod adni h vedd ki mert nem tudom milyen szerszámozotságod és technika tudásod van. Tomitést lehet csináltatni de nekem pl van otthon a polcon még a régi idökből mikor ilyen motorokat napi szinten csináltam.
Igen, a tömítést érzékeltem, sajnos nem kapni minden sarkon, de úgy tűnik ez egy ilyen móka. (Az elején ezt nem mondta senki.)
A stiftet nem tudtam kiütögetni, mert olyan tömegű szerszám, ami érne is valamit, nem fér be. A stiftre két oldalt csillag kulcsot akasztva, a motoron lábbal kitámasztva próbáltam cibálni, de nem mozdult. Tarthatja a vízpumpa házat még valami? Az olasz leírásban (https://www.loscarabeorotax.com/manutenzione/pompa-acqua) mintha írna egy olyan megoldást, hogy a blokk túloldalán a hűtőfolyadék leeresztő csavar fölött egy furaton át egy 50/60 cm-es!!! pöcökkel kilehet püfölni. Ilyen megoldásról hallottál már? Vagy a stiftnél fogva húzzam erősebben. Ha tönkre megy, akkor már úgyis rossz volt. :)
Én nem szoktam méretet nezni. Felhívom a botlót és beszelek velük ok tudni fogják mi való rá. Olyan vebes boltból meg nem is vásárolok ahol beszelni sem lehet senkivel. Mert ott kész macera ha mégsem jo valami. Nekem üljön ott valaki h légyen kit szidni 😁😁😁😁 h miez a szar. Na jó nem szoktam szidni. Mindét jól ismerem akitől vásárolok.
A képet, amire írtál nem én tettem fel, hanem Okoli. Én még nem tartok itt... :-)
A meghajtószíjat meg lehet venni előre, vagy inkább várjam meg míg kijön a régi és akkor látni a pontos méretet? Vagy keressek rá, hogy Scarabeo 2T 1999-es és rendeljem meg?
Egyik sem jött ki. Talán a vízpumpa ház kiszedéséhez a stift maradhatna a helyén de az olasz leírásban, ami alapján belevágtam, a stift helyére befűzött valami drótot, vagy kötelet és azzal húzta ki. Mivel a javító készletben nincs ilyen stift, nem szeretném elgörbíteni. Azon az egy csavaron kívül más nem tartja a vízpumpa házat a blokkban, csak ki kell húzni? Sajnos képet nem tudok feltölteni.
Szép estét mindenkinek! Aprilia Scarabeo 50-es robogómnak irreálisan nagy a fogyasztása, 8-11 liter/100km. Mire kellene ilyenkor gyanakodni? Mi okozhatja? Előre is köszönöm a segítséget:)
Megfogadtam a tanácsodat, rendeltem javítókészletet, lebontottam, zéger gyűrűt, alátétet, műanyag fogaskereket, rögzítő csavart ki tudtam szedni, de a vízpumpa tengelyben lévő stiftet nem tudtam kiszedni, ahogy a tengelyt a rotorral sem.
Van ötleted, mi a trükkje? Mennyire szabad eröltetni?
Újabb kérdésem van. Vegyétek figyelembe, hogy laikus vagyok, bár most már a benzincsapot ki tudom szedni... :-) Sőt gyertyát is cseréltem már!
Szóval: Korábban írtam, hogy nem akar menni a motor, kiderült, hogy nem a benzincsap a hibás. Ma húzattam neki, és egyszer csak megállt. A motor pöccre indul, fel is pörög, fordulat is van, zúg, ahogy kell, de nem forog a kerék.
Nem néztem meg, mert elég sz.r helyen van. A hátsó keréktől tudok benézni, ahonnan annyit látok, hogy ott a csap fent a tank alatt, ennyi. Ezért kérdeztem, hogy mennyire kell szétbontani a kasznit, hogy hozzáférjek. Nem a kiszerelés menetét kérdeztem. Gondolom, ha előttem van a csap akkor rájövök, hogy hogyan lehet leszedni.
Egyébként lehet, hogy az a gond, hogy én nem legóztam :-) Nem futotta rá gyerekkoromban.
Nem erről van szó. De megnézed egyáltalán h lehet levenni? Vagy csak kérdeztezel. NIncsen gond a kérdésel csak sokszor felesleges kérdés. Nézd meg és ha nem tudod akkor vagy lamiért nem megy lehet kérdezni. De ne várd mástól vagy tölem h leirja neked pontos menetet. H fogsz egy 24 kulcsot és lelazitod. Egy mert nem láttom kettő nem fogom kikeresni neked mert te is ki tudod a netröl. Meg ez olyan szerelés h 5 éves is megcsinálja aki már legozott és ez nem téged lebecsréléssed hanem ilyen egyszerü azért. Nekem senki nem mondja h nekem könnyű mert én szerelő vagyok. Igen nekem könnyű akkor mindenki másnak is. Nem variátor hangolást kell csinálni mert az már tényleg fejtörös tud lenni ha nem értik az összefüggést mi miért van benne.