Keresés

Részletes keresés

kaschka Creative Commons License 2011.07.25 0 0 459

azt mond meg nekem légyszi  kod, hogy a leanderek közül az első és a harmadik képen lévőnek mi a neve?? nekem is van ilyen , de nem tudom a nevét, és ez engem zavar

szeretem ha egy virágról pontosan tudom mi a neve, persze ez csak latinul a meghatározó, de ha magyart mondasz az sem baj !

kösz előre is

Előzmény: kod1111 (456)
kaschka Creative Commons License 2011.07.25 0 0 458

sajnálom, én még szabadban nem találkoztam velük, nekem is az egyik fuksziámon volt, mikor tavasszal kitettem, de lemostam róla , aztán a szabadban eltünt, azóta em találkoztam vele, most viszont ami pusztít, bár nem látványosan a lepkekabóca, mindenhol jelen van

nálam a lantanák egyáltalán nem érzékenyek, én még semmi betegséget és kártevőt nem találtam rajtuk, ezért is ajánlottam Napraforgónak is, meg másnak is, remélem nem kiabálom el

Előzmény: szellke (453)
kaschka Creative Commons License 2011.07.25 0 0 457

nagyon szépek a képek, a szinek gyönyörűek, nekem az idén nem nagyon virágoznak csak a "hagyományos" sárga-piros kombináció, az mindent bír, a többiekkel sincs baj, csak nem nagyon virágoznak, a rózsaszines lila maggal van teli, a fehér meg nem virágzik , csak áll egy helyben, a sárga futóról meg az összes virágot levitte az eső

nem kell elnézést kérni, a leanderek is gyönyörűek

gratula a virágaidhoz

nekem ő az egyik kedvencem a sok közül, AI-től kaptam ,  de ez sem semmi, az afrikai szerelemvirág és a kínai szellőrózsa , gyönyörű csak, hogy ne érje szó a ház elejét, a sétányrózsám az egyik, ez a legszebb

Előzmény: kod1111 (456)
kod1111 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 456

Kívánság parancs!

A püspöklilám színe halványodott a tavalyihoz képest, a régi szín jobban tetszett. Megmutatom  a először az előző évi színt és az ideit is, mitől lehet ez. Elnézést az utolsó 4 képért.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=101817699&t=9192949

Előzmény: szellke (453)
libazzoli Creative Commons License 2011.07.24 0 0 455

Természetesen nem arra gondoltam, hogy photoshopoltál volna, hanem a gép képességeire.

Előzmény: Napraforgó50 (440)
demene Creative Commons License 2011.07.24 0 0 454

Köszi Lufipofi!

Emailt elküldtem.

Előzmény: Lufipofi (431)
szellke Creative Commons License 2011.07.24 0 0 453

Sajnos a molytetű nagyon vidáman megél a szabadban! Nálunk tavaly tele volt velük minden és idén is elég sok van. Lassan az üvegházit el is hagyhatjuk.... 

Úgy látszik csak nálam hajlamosak a betegségre, tavaly pl.ősszel szépen begombásodtak. Vissszavágtam, átültettem egyelőre nem látszik rajtuk semmi. Mondjuk tavaly nem volt szerencsés évem kb. 20 fukszimat vitte el vmi gombás fertőzés, a lantanák ahhoz képest egész jól megúszták.

Kodi gép van, már csak virágok kellenének!:))))

Előzmény: kaschka (450)
parga 010 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 452

Szia! Az én sétányrózsáim is ilyen hókák voltak mikor megvettem őket.Próbáltam söbb féle márkás tápoldattal locsoli, de nem akart változni. Ekkor olvastam itt az egyi fórumban, hogy valaki a virágait a wolldungennel locsolja. Akkor jutott eszembe, hogy tényleg legalább 30 évvel ezelőtt a vateményesbe én is ezt használtam.Másnap vettem egy üveggel és ezzel locsolom az összes disznövényemet. Kb két hét elteltével a levelek zöldültek a sétányrózsán, a leándereken,a hortenziákon és az angyaltrombitámon is, és mind virágzik.A leándereknek mióta nálm vannak nem volt virága /kb3-4 éve/ csak a levelek. Most gyönyörü rózsaszin virágokkat hoz.Próbáld meg ez a tápoldatot és a lényeg, hogy nem drága.

Előzmény: Lufipofi (429)
Napraforgó50 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 451

Csináltam Neked még 1 képet igaz csak estefelé jutottam  el odáig, most nem valami éles:-((

Előzmény: libazzoli (438)
kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 450

nem, az atka hálója olyan mint a pókháló, szinte láthatatlan, merthogy pók is a takácsatka, szabad szemmel alig látható kis piros pókok szaladgálnak össze-vissza

lisztecske is lehet, amit kod írt, de akkor meg a levél fonákja van tele vele, és az sem hagy hálót, de azt könnyű felismerni , mert sok van belőle, ha van, és inkább lakásban szokott lenni, szabadban nem igen

ez a lepkekabóca meg most mindenhol megtalálható, én tavaly találkoztam vele először, az orgonafán, egy párat láttam csak, az idén mindenen van,  a sövényeken , a japán birsen, a mályvafákon, egy 4-5 mm hosszú szürkésfehér lepke, ami ha locsolsz, vagy meg akarod fogni elugrik szinte, nem is száll, és a növényszárakon meg a levélfonákján hagy olyan vattaszerű nyomot

még nem ültettem magról,  nekem a gyökereztetés vízben eddig bejött, igaz sokára gyökerezik ki, de mindegyik kigyökerezett

Előzmény: geridina (449)
geridina Creative Commons License 2011.07.24 0 0 449

De ha ilyen fehéres valami van rajta, az nem az atka hálója? Vagy csak hasonlít? Igen, amióta a képet csináltam a lilámról, nekem sem virágzott többet, hanem rakásig van maggal. De nem akarom leszedni, megvárom míg beérik a vetés miatt. A tieden szép feketék már. Vajon ha leszedem és várok vele januárig, nem lesz csíraképtelen?

Előzmény: kaschka (445)
kod1111 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 448

Üvegházi molytetű, vagy népszerűbb nevén lisztecske.

http://www.greenspace2010.hu/index.php?route=product/product&product_id=898

Előzmény: geridina (441)
kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 447

ez ami az első képen látszik, egy néhány helyen, olyan fehér kis folt, és  majdnem delta szárnya van ????????????????

akkor ő az a lepkekabóca

nagyon szép színű a virágod

kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 446

kod, Napraforgó, szellke,  gyönyörűek a virágaitok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: kod1111 (423)
kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 445

akkor az lesz az, még nem vagy nagyon fertőzött, nekem is akkor szálldosnak, vagy inkább ugrálnak ide-oda, nekem sincenek ilyen leveleim, de ha megnézed a virágszárakat, mintha olyan fehér lepedék lenne  néhol, nem a sétányrózsán, ott nekem nincs, hanem pl. a leandereken, vagy egyéb más növényeiden, sövényeken, vagy évelőkön

nekem a lilás rózsaszin alig virágzik , tele van maggal, én sem ültettem még magról, nem is próbálkoztam

Előzmény: geridina (444)
geridina Creative Commons License 2011.07.24 0 0 444

Háááát, szerintem ez lehet az, a kinagyított kép alapján:) viszont nekem nem csinál ilyen pókhálószerű valamiket. CSak néha, mikor locsolom, és úgy a sűrű levelek közé is locsolok, akkor látom, meg érzem, hogy szálldosnak fel. Remélem, nem másznak át a leandereimre, mert most éppen az atkákkal küzdök velük.

Apropó, aki magoncozott már sétányrózsával, kérnék egy kis segítséget: ugyanúgy kell velel bánni, mint a leandereknél? Abban már mondhatni profi vagyok:) rengeteg magoncom van, de többféleképpen próbáltam. Tehát február környékén a fekete magokat elvetni, kikelés után szétültetni, stb. Esetleg a kelést meggyorsítani takarással? Köszi előre is

Előzmény: kaschka (442)
kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 443

talán túl sok a víz, ????????????

én szinte semmivel nem  kezelem őket, a napon , a fényen gyönyörűen elvannak, nagyon néha tápoldatozom őket, muskátli tápoldattal

most csak abból indultam ki, hogy a muskátli sárgul el így , ha sok a víz

tapasztalataim szerint semmiféle betegségre nem hajlamos,  az idén nem annyira jó nekik, mert túl sok az eső, a fehér és a lilás rózsaszin nekem se virágzik, csak tele van maggal

ez a fajta bírja a legjobban, nálam, semmit nem csinálok vele, csak ősszel megmetszem , teleltetés , tavaszra kihajt

kaschka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 442

helló mindenkinek

több minden is lehet, nem tudom mekkorák, de mostanában elég sűrűn fordul elő a lepkekabóca, eddig itt Pesten nem nagyon volt, ő, szálldos, ugrál , ha próbálod megfogni, csúnyán  belepi az ágakat

nálam is van, de a sétányrózsán nincs, minden máson ,már láttam a leandereken is

http://www.balintgazda.hu/balint-gazda/novenydoktor/egyre-tobb-helyen-karosit-az-amerikai-lepkekaboca.html

nem tudom ez -e, nézd meg közelről, ha olyan kis lecsapott szárnya van, akkor biztos

geridina Creative Commons License 2011.07.24 0 0 441

Sziasztok.

Én is hoztam pár képet az én sétányrózsáimról. Tavasszal, mikor kihoztam a teleltetőből, egy szál kóró volt az egész.

Van valakinek tapasztalata arról, mik lehetnek a fehér röpködő pici izék néha, a levelek között? Melyik kártevő ez? MIvel védekezzek ellene? Köszi

Napraforgó50 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 440

Semmit nem javítottam rajta.  Ezt látta az optika.  Photoshop kizárva.   Mit érek el vele szerinted?

Előzmény: libazzoli (438)
Lufipofi Creative Commons License 2011.07.23 0 0 439

Köszönöm a tanácsokat! Általános tápoldatot kaptak már, de beszerzek azért ebből is. Visszavágtam a hajtásokat, hátha kihajt újra, és akkor talán megint szép lesz. A remény hal meg utoljára. :-D

Előzmény: kvagi (436)
libazzoli Creative Commons License 2011.07.22 0 0 438

Szia,

Az utolsó képed színhelyes? Tényleg ilyen nagyon enyhén lilás beütésű?

Előzmény: Napraforgó50 (422)
libazzoli Creative Commons License 2011.07.22 0 0 437

Nekem van egy többéves sárga-lila tövem, na az hozott egy narancssárga virágot. Teljesen skizofrén dolog volt, egy száron ott vírít a két totál eltérő virág. Majdteszek fel képet.

Előzmény: ancikati (413)
kvagi Creative Commons License 2011.07.22 0 0 436

Megnéztem mégegyszer, jó ha vas-magnézium oldatot kapnak,mert magnézium hiányos is.

A meglévő levél már nem lesz sötétzöld,de az újak azok igen.

kvagi Creative Commons License 2011.07.22 0 0 435

Szia !
A lantánáid nem betegek,nem fog elpusztulni.Egyszerűen tápanyag hiányosak ,de erősen.

Magyarán éheznek. Klorózisos tünetek. Tápot neki minél előbb ,meg vasat is (vaskelát oldat).

Előzmény: Lufipofi (433)
farkasetus Creative Commons License 2011.07.22 0 0 434

Ha tényleg püspöklila beállnék a sorba akár magért, akár hajtásért.

Előzmény: kod1111 (426)
Lufipofi Creative Commons License 2011.07.14 0 0 433

Hát, már én is gondoltam erre. Tavaly nem nagyon kaptak, idén viszont adtam nekik tápoldatot, főleg ezekben a nagy melegekben. Bár idén sem túl gyakran...

Szerintetek ha levágom a hajásokat (vagyis alaposan megmetszem), és figyelek a tápoldatozásra, akkor még menthetőek lehetnek?

Előzmény: pippoka (432)
pippoka Creative Commons License 2011.07.12 0 0 432

Adsz nekik tápoldatot?

Lufipofi Creative Commons License 2011.07.11 0 0 431

Kedves Demene!

Ha érdekel még a fehér sétányrózsa, kérlek írj egy e-mailt nekem. A profilomban megtalálod a címem.

=:o)

Előzmény: demene (384)
Lufipofi Creative Commons License 2011.07.11 0 0 430

Nekem ezek nyílnak most, remélem a sárga-narancs átmenetesek is kinyílnak még az idén.

(A fehérről ez itt egy tavalyi fotó.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!