Keresés

Részletes keresés

NB2 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 583

Beszarás!!! Nyert a Real Fenerben! Pedig az elején azt hittem, hogy KO vereségbe szalad bele a madridi csapat, de aztán a Fener is lesüllyedt a spanyolok szintjére és innen aztán jobban lépett el a Real. Mondjuk ez a sok színészkedés nem kéne...

i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.28 0 1 582

Szerintem megkérdőjelezhetetlen.

Egész egyszerűen nincs még egy olyan bajnokság ami a közelükben lenne. A VTB ligában 5-6 orosz csapat után elképesztő nagy a szakadék, de már a 6. Szaratov is úgy esett ki a BL selejtezőkben, a BL-ben azóta nem sokat mutató Capo d' Orlando ellen mint a huzat (összesítésben úgy 30 pont körüli mínusszal), és azóta a Fiba kupa csoportkört sem élte túl olyan csapatok árnyékában mint a dán Bakken Bears...  a 7. Cmoki Minszket (és a 11. Kalev Tallint) meg láttuk a Fehérvár ellen... és ők lennének a liga középmezőnyének eleje...

Az ACB előtt, úgy kb. az ezredfordulóig, a Serie A volt a legerősebb bajnokság Európában, de ott meg 5, mai mércével komoly szintet képviselő Euroliga sztárklub vérzett ki az elmúlt 15 évben: Fortitudo Bologna, Benetton Treviso, Virtus Roma, Montepaschi Siena és Virtus Bologna. Közülük az előbbi négyes még mindig az olasz másodosztályban birkózik, és csak a Virtus Bologna az aki kezd éledezni, és az utóbbi években egyre komolyabb terveket szövögetve, maximum 2-3 éven belül újra az Euroliga ajtaján szeretnének kopogtatni.

A Serie A, a VTB ligával ellentétben, egy nagyon homogén, masszív liga, ahol az utolsó is megverheti az elsőt, és ebben hasonlít az ACB-re és a francia Pro A-ra. Viszont egyetlen Euroliga klubja van csak, és ez ez egyetlen is egy állatorvosi ló egyelőre, és nagyon nehezen megmagyarázható, hogy ilyen feltételrendszer, háttér és keret(ek) mellett miért nem tudnak sem a Serie A-ból kiemelkedni, sem az Euroligában jóval eredményesebbek lenni.

A francia Pro A-ban pedig nincs egyetlen Euroliga kompatibilis zászlóshajó sem, ők ennyiben gyengébbek az olasznál, és ennek financiális gyökere van, éppen a napokban került nyilvánosságra a legjobban Pro a játékosok listája, és az sokatmondó, hogy a francia ligában legjobban kereső játékos, már a Serie A-ban sem férne be az első 20-25 közé, a spanyol, orosz, török listáról meg ne is beszéljünk...

A görögöknél a két óriás mögött elképesztő a szakadék, emiatt ők sem mérhetőek az ACB-vel.

Talán a török lehet a legközelebb a spanyol bajnoksághoz, de szerintem egy bajnokság erejét nemcsak a nemzetközi eredményességben lehet mérni, hanem abban is hogy milyen körülmények, mennyi szurkoló és milyen érdeklődés/publicitás mellett bonyolódik le az adott liga, és ebben a törökök csak az oroszokat és a görögöket előzik meg, de az ACB, a Serie A, a Pro A ,és még a Bundesliga is simán előttük jár e tekintetben.

Előzmény: ementálib (581)
ementálib Creative Commons License 2017.12.28 0 0 581

Kicsit csalódás a spanyol csapatok nemzetközi szereplése idén,és ha nem is elsősorban az Euroligára gondolok(pedig talán ott a legszembetűnőbb hogy az első ötben nincs spanyol,addig utolsó hatban három is),akkor is minden fronton.

Nem követem aktuálisan az acb-t erőviszonyok,költségvetések,gazdasági mutatók stb. szempontjából,a legtöbb csapatból(realon,barcán kívül) három-négy játékost nehezen mondanék de ez így akkor is karcsú.

Ec-ben, 10 meccs alatt a Bilbao két győzelmet szerzett,az Andorra hármat. Simán kikaptak,illetve kiki meccseket nyomtak olyan(kaliberű) francia-olasz-török-német kis és középcsapatokkal akik ellen egy-két-három éve a Szolnok és a Körmend egyáltalán nem vallott szégyent.

A kanáriak csoport negyedikként vért izzadva továbbjutottak ugyan,de bekormányozták magukat két nemsok jót sejtető török közé,egyáltalán nem lenne meglepő ha következő körben kiszállnának.

A Bl-ben a üdítő hispán kivételként a Tenerife úgy nyomja ahogy elvárható a címvédőtől,de pl. az Estudiantes és a Murcia is 5-4el negyedik csak a csoportjában.

Biztos hogy megkérdőjelezhetetlen a spanyol bajnokság abszolút első helye Európában, és abszolút második helye a világon?

i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.28 0 0 580

Dennis Wucherer és Michael Koch volt még ikonikus név Leverkusenből. a 90-es évek legelejétől 7-8 éven keresztül uralták a német kosárlabdát, és annak idején, nekünk itt a DSF jóvoltából, valóban a Bayer Leverkusen volt  a  német csapat. Klasszikusan, még csak két légióssal. Aztán a 90-es évek vége felé, az Alba Berlin megjelenése, no meg a Bosman-ügy begyürüzése  a kosárlabdába ( Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban egyre másra gründolták a légiósokkal teli szupercsapatokat) térdre kényszerítette őket, a legjobbjaik mind eligazoltak, és szép lassan a Bundesligában is a középmezőnybe süllyedtek. Aztán 2008-ban a Bayer gyógyszeripari cég szinte teljesen megvonta a kosárlabdacsapattól a támogatását, emiatt gyakorlatilag megszűntek, és a német megyei bajnokságból kezdték újra, azóta eljutottak már a másodosztályig, de a tavalyi kiesésük után jelenleg a német harmadosztály déli csoportjának középmezőnyében tengődnek..

Előzmény: Adam.Clayton (579)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.28 0 0 579

Henning Harisch, Chris Welp, meg Abdul Shamsed-deen? 

ez edző meg Dirk Bauermann? jó kis csápot volt az

Előzmény: Gery1978 (576)
Gery1978 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 578

Szerintem a Loko, Kazany, Bayern, Darussafaka négyesből kerül majd ki a győztes. Ha egyet kellene kiemelni, akkor a Loko-t mondanám...

Előzmény: i perseguitati_ (577)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.28 0 0 577

Ma este kialakult a legjobb 16 a EuroCupban is, és az Alba Berlin nem járt túl jól a top 16-ban, ugyanis a 2 török sztárcsapaton (Galatasaray és Darussafaka) túl, megkapta az egyetlen még állva maradt spanyol csapatot, a Gran Canariát...

A Bayern a Lietuvasszal, a Zenit Szentpétervárral, és a FIAT Torinóval kicsit jobban járt.

A G csoport:

Kubany, Trento, Podgorica, Cedevita Zágráb

A H csoport:

Asvel Villeurbanne, Kazany, Reggio Emilia, Limoges

A csoportokból az első két helyezett jut tovább, és ebből a 16-ból, az Asvelen kívül, akár még két csapat ( a győztes és a döntő vesztese is) is ott lehet az Euroliga következő szezonjában.

Előzmény: i perseguitati_ (571)
Gery1978 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 576

Annak idején játszottunk ellenük a Körmenddel. :)

Előzmény: Adam.Clayton (575)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.27 0 0 575

az inkább a bayer leverkusen még a 90es évek elejéről nem? :D

Előzmény: Törölt nick (569)
NB2 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 574

Hát ennek baromira nem örülök, szerencsétlen játékosokat agyonzsigerelik így is...

Előzmény: i perseguitati_ (568)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.27 0 0 573

Erről nem tudok. Biztos hogy Mike James-re gondoltál?

Előzmény: Francis_Drake (572)
Francis_Drake Creative Commons License 2017.12.27 0 0 572

Ő az aki majdnem magyar válogatott lett, ugye?

Előzmény: i perseguitati_ (570)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.27 0 0 571

Most szerintem abszolút kiszámíthatatlan, hogy a németeknél ki lesz a befutó a bajnokságban, és még az sem lepne meg nagyon, ha a nagy hármas versenyben a Bamberg maradna hoppon, és a Bayern vagy az Alba vinné el a bajnoki címet. Ráadásul utóbbi kettő nem esélytelen a EuroCup-ban sem, így ha valamelyikük a eljut a döntőig, és az nem lesz bajnok a Bundesligában, akkor jövőre akár két német csapat is ott lehet az Euroligában.

Előzmény: Törölt nick (569)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.27 0 0 570

2015/2016-ban, a Baskoniával Hanga Ádámmal együtt nagyszerű szezont záró, ám kissé egoista játékos hírében álló Mike James-t néhány napja elbocsájtotta a Phoenix Suns.

Spanyolországban, a speciális spanyol szabályozás miatt, ahogy Ádám esetében is a nyáron, még mindig a Baskoniával kell egyezkednie az őt akaró spanyol klubnak, ha ez nem lenne, majdnem biztos lennék abban, hogy a Barcánál kötne ki, akár napokon belül is, de így ez nem lesz egyszerű.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.27 0 0 569

Örülnék, ha az ALBA Berlin visszatérhetne. Nekem valamiért mindig is ők voltak a nagy német csapat.

Előzmény: i perseguitati_ (568)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.27 0 0 568

Gyakorlatilag eldőlt, amit eddig is sejteni lehetett. Jövőre 18 csapatos lesz az Euroliga! Az egyik új tag (ez is már szinte biztos) a francia Asvel Villeurbanne lesz, míg a 18. vagy a Bayern München, vagy a 2017/2018-as ULEB EuroCup egyik döntőse.

-Wellon Creative Commons License 2017.12.26 0 0 567

Na ja, ezért van Hanga még mindig Európában.

Előzmény: NB2 (566)
NB2 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 566

Nekem az NBA totál homály, de mivel kari van, az NFL meccs pocsék átnéztem a GSW-CLE meccsre. Nézem a CLE mezében egy ismerős arc... Filó hogy honnan ismerős, aztán beugrik. Cedi Osman... Mondom mivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan? Cedi Osman az NBA-ben?????????? Tavaly az Efes-nek nagyon sok meccsét láttam az EL-ben és még onnan is lefelé lógott ki. Simán felsorolnék legalább 30 embert akit inkább látnék az NBA-ben. Tényleg a menedzsereken múlik a dolog.

Gery1978 Creative Commons License 2017.12.23 -1 1 565

Alonsót nem lassan kellene leváltani, hanem már régen el kellett volna felejteni, hogy edző volt ott. Ennyi vereség két évre is sok, amit decemberig összehozott.

Előzmény: Törölt nick (564)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.23 0 0 564

Tegnap belenéztem Ádámék meccsébe, 58-38-ra vezetett a Baskonia. Mondom, ezt nem nézem tovább, mert csak felidegesítem magam, így inkább átkapcsoltam a Málaga-Milan összecsapásra. Néztem egy darabig, aztán az egyik időkérésnél mutatták az eredményét a Baskonia-Barca mérkőzésnek: már csak 12 pont volt. Átkapcsoltam, és már csak 9 volt a differencia. Onnantól végignéztem, és nagyon sajnálom, hogy -25-ről visszakapaszkodva nem tudtak nyerni, ráadásul úgy, hogy 82-81-re még vezettek is!
Nagy baj van ott Katalóniában. Nem csodálkoznék, ha Alonsót lassan leváltanák.

i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.22 -1 0 563

Ezt adom, igazad van. Igazából csak azt akartam hangsúlyozni, hogy eszméletlen nagy bravúr amit eddig megtettek, és nagy bravúr, ami még előttük állhat, és komolyan példaértékű ahogy a kosárlabdához állnak, és náluk sokszorta tehetősebb klubok előtt járnak.

Előzmény: NB2 (559)
NB2 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 562

És akkor a Baskonia-Barca meccs:

Visszajött a Barca, de szerintem a Baskonia +25-nél elhitte, hogy megvan. Mondom ezt úgy, hogy az első félidőnek is volt egy olyan szakasza, amikor egy kisebb előnyről sikerült visszajönnie annak az 5-ösnek, aki végig tolt a végén másfél negyedet. De a baszkok jobban összerakott csapatnak tűnnek.

Viszont Kristófék elfelejthetnék már ezt a Barca drukkolást, baszki tavaly Baskonia idén Barca, jövőre mi lesz? Szurkoljanak Ádinak (én is azt teszem), de azért ennyire látványosan ne szurkoljanak már a Barcának! Ráadásul a Baskonia kosárlabdája amúgy bejön nekem, egy picit lettek csak gyengébbek tavalyhoz képest, nekem baromira szimpatikus csapat!

NB2 Creative Commons License 2017.12.22 0 1 561

persze minden relatív, van 6 győzelmük, de nekem olyan gyötrelmes meccseket játszanak, hogy rossz nézni őket:)

amúgy ez olyan mint amikor a Real rúg a ciprusi csapatnak 6 gólt, milyen bénának tűnnek a ciprusiak, de a magyar bajnokságot utcahosszal megnyernék:)

Előzmény: i perseguitati_ (557)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.22 0 0 560

koponent eddig mondjuk alonso pályára sem engedte, kivéve ma, hát nem hálálta meg a bizalmat

viszont ádámkának jót tett hogy a padról jöhetett

Előzmény: i perseguitati_ (558)
NB2 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 559

Ezeket én is tudom, de amit eddig csináltak az pont elég lesz a továbbjutáshoz. Nem azt mondom, hogy a 4-ben lesznek, de a 8-ba beérhetnek. Pl a litvánok eddig meggyőzőbbek mint pl a Maccabi.

Előzmény: i perseguitati_ (556)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.22 0 0 558

Ő már sokat nem fog a Barcában játszani. Ő és Koponen lehetnek a Barca vesszőfutásának első vezéráldozatai.

Előzmény: Adam.Clayton (555)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.22 0 0 557

Ettől függetlenül, ebben a mezőnyben csak 2-vel van kevesebb győzelmük mint a Real Madridnak, és valószínűleg zsebre dugott kézzel megnyernék azt a Bajnokok Ligáját, amelyhez magyar csapat még sokat hozzászólni sem nagyon tudott eddig, szóval a "bűngyenge", igencsak relatív kifejezés... ;)

Előzmény: NB2 (550)
i perseguitati_ Creative Commons License 2017.12.22 0 0 556

Ismét csak azzal jelzővel vitatkoznék hogy simán. Persze, megcsinálhatják, de k*rva sok van még hátra, még a felénél sem tartunk, igazolni is lehet új játékosokat, és bármilyen jól is tolják, egyáltalán nem papírforma hogy verni fogják a 8-től lefelé lévőket. Ebben a mezőnyben nincs gyenge csapat, bárki, bárki ellen nyerhet és veszíthet. Zalgiris  eddig a stabilitásának köszönheti a bravúros szereplését, és azzal is egyetértek hogy eséllyel odaérhetnek a végén, de ez még mindig nem sima, és végképp nem papírforma, mert az utóbbi az lenne, hogy a hátralévő 16 meccsükből 14-et elvesztenek... (persze nyilván nem fognak ennyit veszteni)

Előzmény: NB2 (554)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.22 0 0 555

amit ma is előad a Barca az borzalom... Presseyvel mi van? lemaradtam, miért nincs keretben?

NB2 Creative Commons License 2017.12.21 0 1 554

Zalgirisnak egy olyan veresége van ami esetleg wtf az a Baskonia ellen otthon, de azon kívül a többi olyan csapat akitől ki lehet kapni és ha így folytatják (verik a 8-tól lefelé lévőket), akkor simán 8-ban lesznek!

Előzmény: divaoni01 (553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!