Több dologban teljesen egyet értek a leírtakkal, hogy közülünk többen semmilyen "képzést" nem kaptak, így nyilvánvalóan az összes szabállyal sem lehetünk tisztában.
Ennek ellenére, úgy vélem, hogy a legegyszerűbb dolgokban törekedjünk a szabályok betartására, mint pl a szabályszerű cserére. Szerintem ez tényleg a fair play kérdése, és ezt meg tudjuk valósítani.
Így apró lépésekkel közelebb kerülünk a jobb és szabályosabb játékhoz!
A legfontosabb, hogy a már kialakult jó hangulat és társaság a jövőben is minden szerdán találkozzon és jót játszon. Ennek megörzése a legfontosabb feladat, és talán a fekete csapat a szabályos cserével ezzel is hozzájárul a nemes célhoz!
A cserével kapcsolatban említem meg, hogy a fehér csapat mindig akkor reklamál, amikor vesztésre áll.
Mindkét csapat egyformán cserél közel 250 éve, és ez eddig senkinek nem okozott problémát, és szerintem az aktuális nyertesnek ezután sem fog.
A szabály pontosan kimondja, hogy a kispad előtti 1m-es jégfelületet kell elérnie a lejövő játékosnak, hogy az őt cserélő játékos jégre léphessen.
Ezt természetesen mi nem tartjuk be, számos más szabállyal együtt.
Pl: az ellenfél botját nem szabad lefogni, vagy megfogni, sem kézzel sem bármi más módon. /532-es szabály Holding the stick/
A magas botokról / 530-as, High sticking/ és a jégre szorított ütővel való lábsodrásról /bottal akasztás 533-as, Hooking/ nem is beszélek.
Ellenben megemlítem a könyök használatot / 526, Elbowing/ amit jó lenne abba hagyni egyeseknek.
Egy szó mint száz, vegyük tudomásul , hogy mi egyformán nem tartjuk be a nemzetközi szabályokat, és a mi szintünkön ez így van jól.
Tudomásul kell venni, hogy mi szórakozni járunk ide és nem minden áron győzni.
Akinek ez nem tetszik, az csak nyugodtan reklamáljon ha vesztésre áll.
Hajrá zebrák
OK, én egyet értek, de egyben arra is kérem a csapat kispadon ülő tagjait, hogy szervezzenek csereőrséget, vagyis amíg a többiek a meccset nézik, vagy kisebb nagyobb folyó ügyeiket intézik, addig min 1 ember azért vegye észre a lihegő, botját magasban lóbáló szerencsétlent is, aki épp cserélni akarna, de nem hogy a pirosig visszaérése előtt nem ugrik senki a helyére, de előbb lép ki a padra, mint, hogy a csere bejönne. Szal figyeljünk ;)
Ja, és Roló nem lesz, szal passzjáték gyerekek, erőset és pontosat! :D
a fekete csapaton belül ezentúl tartsuk be, hogy a kispadról a csere csak akkor ugrik be a pályára, ha a lecserélendő társ már visszaért a mi térfelünkre, azaz átlépte a felező piros vonalat!
Ez jogos kritika volt a fehérek részéről, és ezt a sportszerűség is így kívánja!
Közeledik a nagy fekete REVANS ideje, remélem mindenki készül rá lelkiekben!!! Ja és remélem, hogy a Deka már jobban van, mert ha nem jön, akkor kérdéses a győzelmünk...
Tényleg, szerintetek lehet valami összefüggés abban, hogy a múlt héten nem volt Deka és máris nyerni tudott a fehér csapat????
Nos uraim, ez nagyon kellemes kis játék volt. Mai teljesítményem alapján fel se kellett volna mennem a jégre, mert az egy gólpassz igen vézna eredmény, és még a Laca is felvágott, ami a 40 Kg súlykülönbség tekintetében igen szép teljesítmény :D
Hi,akkor ma lesz ütő dobálás?De tényleg ez Kaposváron is bejött. Én megyek meg a Csaba is. Mátrai ö nem tud jönni. Tényleg mikor kezdünk? Kinek vigyek vitamint,hogy lenyugodjon?Az irja meg.