ne mondd! én pedig azt mondom, hogy potenciális üzletfeleket hívtam meg és el fogom számolni :) és nem fognak belekötni persze nem lesz olcsó, mint mondtam a természetbeni szja-t és a járulékokat meg kell fizetni utána de elszámolható
"...egyébként üzleti vacsoraként elszámolhatsz bármit. ..."
No ez nem így van, csak a cég tevékenységébe tartozó reprezentációt lehet elszámolni a megadott keretben. Egy politkai vagy családi rendezvényt nem számolhat el a kübligyártó cég.
Megjegyzem, ez nyugta, nem számla. Ezt elkönyvelni nem lehet... Még azt sem bizonyítja, hogy az övé. Se név, se semmi. Annyit bizonyít ez a papírdarab, hogy valaki fizetett.
mit reagáltál?
Tartalmilag igazad van, azzal a kiegészítéssel, hogy a papírdarabon, amit Kóka lobogtatott, "számla" szó szerepel.
mondj egy cégnevet és holnap a tescoban a nevére vásárolok. :)
egyébként üzleti vacsoraként elszámolhatsz bármit. csak fizesd meg a rá eső adótkat és járulékokat. ezt fogadd el léci, mert így van. (egytelen feltétel a névre szóló számla, egyszerűsített számla, számviteli egyéb bizonylat)
én valamit nem értek, ott van a számlázóprogramot fejlesztő cég,
egy szoftver fejlesztése eltart 1-2 évig, és részt vesz benne 10-15 programozó, a tervezéstől az implementációig több emberévet tesz ki a munka, gyönyörűen működik a dolog, minthogy számviteli szoftver, bevonnak szakembereket is, a szoftver elkészül, tesztelés meg minden
és senki soha nem jön rá, hogy a nyugta nyomtatásakor a számla sztring van kiíratva, nem fér a fejembe, hogy ennyire amatőrök a fejlesztők, tesztelők
16. számla:adóigazgatási azonosításra alkalmas bármely olyan papír alapú, vagy a vevővel történt megállapodás alapján - külön jogszabály által meghatározottak szerint - elektronikus úton kibocsátott bizonylat, amely legalább a következő adatokat tartalmazza:
a) a számla sorszáma,
b) a számla kibocsátásának kelte,
c) a termékértékesítést teljesítő, szolgáltatást nyújtó adóalany neve, címe és adószáma,
d) a vevő neve, címe, valamint közösségi adószáma - ennek hiányában adószáma -, ha a vevő az adó fizetésére kötelezett;
e) Közösségen belüli adómentes termékértékesítés esetén a vevő közösségi adószáma;
f) a teljesítés időpontja, amennyiben az eltér a számlakibocsátás időpontjától,
g) a termék (szolgáltatás) megnevezése, valamint besorolási száma, amely legalább szükséges az e törvény szerinti hivatkozás beazonosításához,
h) a termék, szolgáltatás - amennyiben ez utóbbi természetes mértékegységben kifejezhető - mennyiségi egysége és mennyisége,
i) a termék, szolgáltatás - amennyiben ez utóbbi egységre vetíthető - adó nélkül számított egységára,
j) a termék (szolgáltatás) adó nélkül számított ellenértéke összesen,
k) a felszámított adó százalékos mértéke,
l) az áthárított adó összege összesen,
ja és még...az elébb írtam már, nincs korlát, mit írnak rá, csak kötelezettség arra nézve milyen célhoz, mit köll KÖTELEZŐEN ráírni...azon felül a vevő név, cím is ott lehet kitöltetlenül.
Amúgy annak lenne érdemes utánanézni, hogy az ilyen jellegű helyeken, mint egy kocsma (nyílt árusítás vagy minek híjják), leheccséges-e ugyanazon formát használni (sorszám, etc) nyugtának és számlának és attól lesz számla, ha ráírják a vevő nevét...
A "vevő" rublika rajta van. Az, hogy elkérik-e a vevő nevét, vagy kitöltik-e ezt a rublikát a vendéglőben, az teljesen más kérdés. Ettől az még számla.
Én, ha ilyen vádak érnek és 100 % ártatlan vagyok,akkor hüvös méltósággal bejelentem,hogy rágalom az egész és jogi úton veszek elégtételt.A rágalmazókra súlyos börtönbüntetést kérek,mert Mo-ág egyik miniszterelnökét rágalmazták.Aztán szép nyugodtan,az ÜGYVÉDEMMEL bemutatattnám a sajtónak a bizonyitékaimat,a rendörségi feljelentés után!!Szép nyugodtan viselkednék,ez a lényeg.
lg23 válasz | megnéz | könyvjelző 2007.06.10 10:21:35 (41) Megjegyzem, ez nyugta, nem számla. Ezt elkönyvelni nem lehet... Még azt sem bizonyítja, hogy az övé. Se név, se semmi. Annyit bizonyít ez a papírdarab, hogy valaki fizetett. Előzmény: Or Kán (-)
Or Kán válasz | megnéz | könyvjelző 2007.06.10 10:24:02 (46) Tartalmilag igazad van, azzal a kiegészítéssel, hogy a papírdarabon, amit Kóka lobogtatott, "számla" szó szerepel. Előzmény: lg23 (41)