Keresés

Részletes keresés

kheiron Creative Commons License 2007.06.04 0 0 685
Leonyid Iljics Brezsnyev nekem soha nem volt a barátom, sőt. De még Vlagymiri Iljics Uljanov sem.

Ha olvasnád a hozzászólásaimat, akkor tudhatnád, hogy nálam kevés vadabb versenypárti ember van.
Előzmény: Uff (684)
Uff Creative Commons License 2007.06.04 0 0 684

Csak sajnos nagyon ritkán csinál normális dolgokat. :-(

Több apaztlást eredményező döntés, int az elvárható lenne. Elvárható, de kitől. Egy kvázi monopólium helyzetben lévő bürokratikus szervezettől soha nem lehetett, nem lehet és a jövőben sem lehet hatékony működést várni.

Mert nincs ami kényszeritse őket erre. Az egyetlen legális, demokratikus kényszeritő erő az emberi társadalmakban a szabályozott verseny. Ez az egyszerű ok arra, hogy az eü biztositásba be kell engedni a versenyt. Ennek háttere pedig az emberi faj  - kultúráktól függetlenül - e tekintben egységes gondolkodásmódjában keresendő.

Ha mindenki úgy gondolkkodna, cselekedne, hogy a közösség érdkeit tartja fontosabbnak a saját egyéni érdekeinél, akkor már Leonyid Iljics barátotok kommunizmusa is már rég megvalósult volna. De nem

Előzmény: kheiron (680)
kheiron Creative Commons License 2007.06.04 0 0 683
(én nagyon utálom, ha mondjuk az autószerelő nem mondja el, mi a gond a kocsival, hanem azt morogja, hogy "meg kellett stajgerolni a dűznit")
Előzmény: kheiron (682)
kheiron Creative Commons License 2007.06.04 0 0 682
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy számos orvos nem ismeri el, ha tévedett, vagy ha nem tud valamit, vagy akkor, ha rosszul sült el egy beavatkozás, és elkezd összevissza süketelni a betegnek. Az meg nem hülye, és gyorsan leveszi, hogy hiba van a kréta körül.

És persze ott van a normális többség. :-)
Előzmény: Uff (681)
Uff Creative Commons License 2007.06.04 0 0 681

hogy nagyon nagy bizonytalanságok léteznek az orvoslásban.

Én is ezen a véleményen vagyok. Az orvosok is tévednek, mert emberből vannak. Ugyanolyan értékekkel birnak, mint más szakmákban dolgozó szaki.

És tévednek is.

Számomra az elfogadhatalan ott kezdődik e tekintetben, hogy az orvosok ezt tényt nem ismerik el, minden eszközzel takargatják és szemérmetlenül a páciens és rokonai képébe hazudnak, megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant és elbújnak amögé, hogy az orvos a mindenefelett álló szentember, aki tévedhetetlen és erkölcsileg makulátlan fennsőbbrendű lény. Tisztelet a kivételnek, pl. Papp Lajosnak.  

Előzmény: kheiron (677)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 680
Végre.

Nekem semmi bajom az OEP-pel, ha normális dolgokat csinál. Csak sajnos nagyon ritkán csinál normális dolgokat. :-(
Előzmény: Törölt nick (679)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 678
Emlékszem a dologra, bár visszakeresve a hozzászólásaimat, nem találom - valószínűleg egy azóta törölt topicban lehetett.

Azóta valóban kiírtak egy pályázatot egynapos sebészetre.
Előzmény: Törölt nick (672)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 677
Szerinted a realitás cinikus és embertelen?

Sajnálom, hogy kénytelen voltam széttörni az álmaidat egy tökéletes világról, és arról, hogy vannak tökéletes és tévedhetetlen emberek.

Amúgy valószínűnek tartom, hogy te valamiféle műszaki pályán mozoghatsz - ha közöd lenne bármiféle élő szervezethez, akkor tudnád, hogy nagyon nagy bizonytalanságok léteznek az orvoslásban.
Előzmény: drzyx (676)
drzyx Creative Commons License 2007.06.03 0 0 676
a kórház nem gépgyár, nincs selejtarány, el lehet menni géplakatosnak, akkor lehet selejtet gyártani, 1x, mert másodszor már repülsz, akkor nem kell költségvetésből milliókat költeni a képzésükre...
ritka cinikus és embertelen hsz-ed volt ez is...
Előzmény: kheiron (669)
sashimi Creative Commons License 2007.06.03 0 0 675
Venyerin (592)-ben buntetoperi ieteletet kert:

1 db konkrét, jogerős büntetőperi ítéletet kérek összesen az utóbbi 3 évből.

Te viszont polgari pertben szuletett iteletet idezel.
Előzmény: HAL9000 (674)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 674

Nézd, az, amit Te műhibapernek hívsz, az legtöbbször kértérítési per.

A beírod gugli mesterbe, hogy orvosi kártérítés, és ilyenek jönnek ki pl.:

Jogerősen 37 millió forint kártérítés megfizetésére ítélte a bíróság a komlói kórházat egy orvosi műhibaperben.

A felek közötti egyezség értelmében, a kórház három év alatt, három részletben 16,6 millió forintot fizet a szülőknek, valamint megvásárol a négytagú család számára egy, az önkormányzat felkínálta, 123 négyzetméteres épületet, ami átalakítható lakássá. Gondoskodnak a beteg fiú számára egy kézi, illetve gépi meghajtású kerekes székről, valamint egy speciális ágyról, továbbá az intézmény 200 ezer forint havi járadékot fizet a szülőknek.

A pert egy, a kórházban tizenegy éve nyitott gerinccel született fiú családja indította, mondván, az intézményt felelősség terheli azért, hogy a fiú gyógyíthatatlan betegségét még a magzati korban nem vették észre. Az anya ugyanis terhessége kezdetén jelezte, hogy rokonságában már előfordult hasonló rendellenesség, s emellett a komlói kórházban elvégzett vérvizsgálat eredménye is arra utalt, hogy számolni kell ezzel a kockázattal.

Ugyanakkor leültetéshez általában valamilyen szándékosságra is szükség van, mint a pécsi esetben.

Ugyanis, ha valaki meghal egy rutinműtét közben, azért még nem biztos, hogy le kell ültetni a sebészt.

Egyszerűen minden beavatkozásnak megvan a maga kockázata.

És általában ezeket a kockázatokat jobb híján orvosszakértők vizsgálják.

(Pl.: vakbélműtét. Mindenki azt hiszi, hogy rutinműtét, pedig  a műtét mortalitása 1,1 - 1.25 százezrelék, ami száznál több halottat jelent évente)

De ha van jobb ötleted, mint az orvosszakértő...

Előzmény: Venyerin (592)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 671
HIBA!

Kb. 300 ezer forint a PET-CT vizsgálat, gépelési hiba volt.
Előzmény: kheiron (670)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 670
1. a PET-CT esetében nincs kórház. Magáncég van.

2. Az államilag finanszírozot PET-CT vizsgálatokról egy bizottság dönt még ma is.

3. Ha van eredmény, akkor azt tudatják a beteggel.

4. Ha kifizeted a vizsgálat teljes árát (kb. 3 ezer forint), néhány napon belül megvizsgálnak.
Előzmény: sashimi (668)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 669
Igen, amiket leírsz, azok a műtéti kockázat részei.

Az orvoslás nem gépgyár. És a gépgyárban is van tudtommal selejtarány.

Ma évente kb. 10 millió orvos-beteg találkozás van. Ehhez képest az évi néhány száz (na jó, legyen ezer) bejelentés-feljelentés-per mekkora százalékot képvisel?

És mekkora a selejtarány egy autógyárban? Ez utóbbit nem tudom, de valószínűleg több, mint néhány tízezrelék.
Előzmény: drzyx (661)
sashimi Creative Commons License 2007.06.03 0 0 668
A szulok es az ujsagirok is ki probaltak deriteni, hogy vajon hol all a kisfiu a varolistan s mikor kerul sorra?

A jelekszerint azonban a korhaznak nincs nyilvanos varolistaja, hanem titkos szempontok alapjan dontenek arrol, hogy ki mikor kerul vizsgalatra. Nehez nem arra gondolni, hogy megemelkedett para-szint eseten azonnal surgos esette lepsz elo.

Egyebkent nehez ugy a draga vizsgalatok kerdese. Ugyanis a diagnosztikus eszkozok jo resze magan kezben van. A tul;ajdonos pedig abban erdekelt, hogy minel tobb vizsgalatot vegezzenek el. S erre osztonzi az orvosokat is. Az egeszsegugyben pedig csak veges penz all rendelkezesre. Igy a TB kotelessege az, hogy vigyazzon arra, hogy masra is maradjon penz.

De akkor sem jobb a helyzet, ha a muszor allami kezben van. Mert akkor is a fenntarto erdeke az, hogy minel tobbet teljesitsen.
Előzmény: Törölt nick (667)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 667
Index: "Hat hete vár életmentő vizsgálatra egy hatéves kisfiú"

Ez melyik maffiának lesz az áldozata? Orbán?
itymeg Creative Commons License 2007.06.03 0 0 666
előtted a pálya, ha van pénzed, csináltasd meg!
Előzmény: kalashnikitty (658)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 665

Nem helyreigazítási kérelemre gondoltam, csupán arra, hogy az illető újság/tévé UGYANABBAN a cikkben/műsorban szólaltassa meg mindkét felet.

Én konkrétan azt hallottam az esetről - még egyszer: csak hallottam, vagy igaz, vagy nem - hogy az illető egy cukorbeteg asszony volt, nagyméretű magzatot szült és emiatt repedt szét a feneke. A mobilozásnak köze nem volt hozzá. Az viszont igaz, ha valaki éppen szülést vezet, ne mobilozzon. Ha a hívónak annyira fontos, hívja vissza később...

Előzmény: drzyx (664)
drzyx Creative Commons License 2007.06.03 0 0 664
mindenkinek joga van 8 napon belül helyreigazítást kérni, ha ténybeli tévedést tartalmaz egy cikk és ha nem teszik bírósági úton kikényszerítheti, biztosan egész másképp történt, a mobilba orvosköbető chip volt beépítve és utána ment az orvosnak a műtőbe és erőszakkal a fülére mászott... értelemszerűen az esethez semmi köze nem volt, ahogy az autózó mobilozóknak se a balesetekhez, mindez csak a média és a rosszindulatú emberek orvosellenes lejárató kampányának része...
Előzmény: Törölt nick (663)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 663
Én azt hallottam, az a mobilozós sztori közel sem úgy történt, ahogy a média beállította. Azért egyszer szeretném már megérni, hogy ne csak a panaszost, hanem az illető orvos véleményét is meghallgassák, netán közöljék...
Előzmény: drzyx (661)
drzyx Creative Commons License 2007.06.03 0 0 662
kivéve a gyevi bírót és az orvosszakértőt, mert ott ellentmondás esetén az ETT felülszakvéleményét kell megkérnie...(Egészségügyi Tudományos Tanács)
Előzmény: Törölt nick (660)
drzyx Creative Commons License 2007.06.03 0 0 661
hogyne, a törlőkendő bennhagyása, érfogó, az szakmai kockázat, a mobiltelefonálás és egyidejű meddővététel is az, természetesen a tényleges szakmai hibát azt hogyne, az a yeti mindenki hallott már róla, de látni még nem látott olyat senki..
Előzmény: kheiron (656)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 660
A bíró valóban nem bírálhatja felül a szakértőt,  ahhoz azonban joga van, hogy két v. több vélemény közül a neki tetszőt fogadja el. De konkrétan hallottam olyan sztorit, amikor a tárgyaláson jelenlévő szakértő - miután sorozatban negligálták a véleményét - megkérdezte a bírónőtől: tulajdonképpen a tisztelt bíróság minek idézett be? Esetleg már az ítélet is megvan?? (rendreutasították...)
Előzmény: drzyx (652)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.03 0 0 659
bocs egy szemüveg kérdést hogyan kötsz üssze a műlábbal? de nem figyeltél mit írtam. vannak akik szemüveges létükre miniszterelnökök lesznek és nem a PC miatt.
Előzmény: Venyerin (513)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.03 0 0 658
egy pénisz enlargement és mellnagyobbítás is más életminőség :D
Előzmény: itymeg (510)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.03 0 0 657
Milyen orvosmaffiáról beszélsz te szerencsétlen? Most, amikor legális népírtás folyik az SZDSZ vezényletével? Van olyan kórház, ahol már 2010-re lehet csak műtéti időpontot kapni bizonyos betegség esetén! Ez neked reform? Nektek minden szart be lehet adagolni? Ez hihetetlen...
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 656

Ha valaki ténylegesen szakmai hibát vét, akkor elkaszálják.

Előzmény: drzyx (655)
drzyx Creative Commons License 2007.06.03 0 0 655
orvosszakértőknél nem, mert az ETT-hez terjeszti fel, annak meg nem mond ellent... ne etessük már legalább egymást...
Előzmény: kheiron (653)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 654

Az egynapos sebészettel is leégtél:

Hm. Mikor és hol is?

Előzmény: Törölt nick (651)
kheiron Creative Commons License 2007.06.03 0 0 653
Az esetek egy részében a szakértők véleménye simán ellentmondhat egymásnak. Ilyenkor (és minden esetben) a bíró dönt, melyik szakértőnek hisz.
Előzmény: drzyx (652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!