Hát ez tényleg bonyolult. Meg nem is kapkodják el a dolgot. Kár, hogy mindig ennyire macerás a hivatalos ügyeket elintézni!
Az alvállalkozókról még nem tudok újat, csak a Profátót meg a Zala kerámiát, de ha van még ilyen jellegű kérdés, gyűjtsük össze őket, és megkérdezhetjük szerződéskötéskor, vagy előbb is, ha már tervezni szeretnétek vele:-) Nem lehet elég korán elkezdeni:-)
Örülök, hogy minden rendben ment csütörtökön. Bár erről nem igazán volt kétségem!
A szocpol? Még sehogy... :-))) Augusztusban lesz az esküvőnk és majd a házassági anyakönyvvel tudunk menni ügyintézni... igazolást kérni az önkormányzattól, hogy még nem vettünk igénybe szocpolt... (mondjuk vicces, mert hogy is vehettünk volna igénybe, ha még nem vagyunk házasok... :-), na de mindegy!). A másik vicc, hogy állambácsi csak az utolsó részlethez folyósítja a szocpolt (jövő májusban), amikor már van használatban vételi engedély a kezünkben, akkor folyósítja a bank és utána fogunk csak kulcsot kapni!
Hihetetlen macerás! Grrrrr!
A 2,7-es belmagasság gondolom vakolat és burkolat nélkül értendő, nem?
Olyasmiket lehet már tudni, hogy kik az alvállalkozók? Pl. parkettás, hideg burkolatos, ajtós, stb.?
Megkötöttük az előszerződést, nekünk immár a bejegyzés alatt álló Terra Zebra lett a szerződő partnerünk. Minden rendben ment, sokáig ott voltunk, minden betűt elolvastunk, de ők türelmesen, kedvesen és készségesen megválaszoltak minden kérdést, amiben bizonytalanok voltunk.
Adalék adatok, ha valakinek esetleg szüksége lenne rá:
a lakások belmagassága: 2,70;
Az esetleges változtatásokat a belső kialakításban valóban a végleges szerződést követő 20 napon belül kell jelezni.
eleri: Nem, nem, azért annyira nem volt meggyőző az őr... :) De érdekes volt mindenképpen, pláne így, tudva, hogy valószínűleg mindenkinek elmondja a kis negatív reklámját. Bár elnézve a honlapon a foglalások nagy számát nem sokan veszik komolyan az ürgét.
Ezzel a biztonsági őrrel mi is találkoztunk. Ugyanezt mondta nekiünk is... akkor mintha betanulta volna a szövegét. :) Lehet, hogy egy másik lakópark lefizette, mert hogy nem a Terra marketing osztályán dolgozik, az biztos! :)
Már csak egynek nem tudom az eredményét, de én már gondolatban lezártam ezt a félévet is. :-)
Jaj, azzal az őrrel mi is találkoztunk. Mentünk körülnézni, ő meg odajött a kerítéshez. Elkezdte magyarázni, hogy itt nagyon drágák a lakások, és hogy milyen gazdagnak kell lenni, hogy valaki itt vegyen, meg hogy egyáltalán nem érti, ő nem venne, ennél sokkal olcsóbban is lehet kapni más kerületben stb. Próbáltam neki elmondani, hogy az, hogy milyen drága, az pont a kerülettől függ. A XVI. kerület pedig drága, főleg itt a XIV. kerület határán. De nem értette igazán. És annak ellenére győzködött, hogy mondtuk, hogy mi már vettünk is itt, úgyhogy már nem igazán jónak mondja...
Biztos meglesznek, mi szurkolunk, hogy meglegyenek! :-))) És a két gyerek melletti teendő már semmittevésnek fog tűnni, a sok tanulás után! :-)))
Őszintén!? Én is csak viccből értettem, hogy nincs mit csinálnunk. Mindig akad bőven. Meghívók osztogatása, kiegészítők keresése, program tervezés... nem unatkozunk az tuti! :-)))
Tegnap voltunk kint az építkezésen este. Összefutottunk egy biztonsági őrrel, vele már máskor is beszélgettünk, de mit ne mondjak... ha valaki itt kezdi az érdeklődést a lakások és az építkezés iránt, akkor lehet, hogy már az értékesítési irodába be se megy.... Kicsit anti-beszédet tartott, hogy milyen rossz és drága ez a hely, és ő tuti nem venne itt lakást, mert Budapesten máshol ugyanezek a lakásméretek sokkal olcsóbbak...blablabla. Ezt nekünk már másodszor játszotta el... érdekes.
Viszont azt láttuk, hogy szépen dolgozgattak a héten a nagy meleg ellenenére. Az alapozás is szépen alakul a társasházaknál, és a villák is egyre magasabbra nyúlnak. A darut teljesen összerakták... mondhatom szép magas lett! :-)))
Bevallom, tényleg úgy érzem én is néha, hogy elég rendesen túlvállaltam magam, de már nincs visszaút :-) Még 3 vizsgám eredményére várok, de meg kell legyenek, úgyhogy most már jön a jól megérdemelt semmittevés esténként :-) Már amennyire lehet "semmittenni" két gyerek mellett :-)
"Csak" esküvőt szerveztek? Hát azért az sem egyszerű dolog! Én még emlékszem, mennyit szenvedtem, hogy minden a helyén legyen a nagy napon :-)
Igen, megirigyeltem azokat a tolóajtókat, mert eszméletlen jók :-) Nem is értem, hogy miért nem olyat terveztek mindenhova, ahol elfér...
Lassan nekünk is el kell dönteni végelegesen, hogy mit hova szeretnénk tenni, mert eddig még csak nagy vonalakban tudom, hogy mi az, amin tuti változtatunk.
Már véglegest is köttök? Két hét múlva? Azta mindenit! Tényleg jó gyors!
Húúú akkor lehet, hogy nemsokára nálunk is jelentkezik Enikő!
Nem tudja valaki, hogy ez a zárolt számla megnyitás hogyan történik? Gondolom azt is meg kell ejteni szerződéskötés előtt, mivel a számla adatainak már benne kellene lenni a végleges szerződésben. Nem?
Na viccet félretéve: a konyhában lehet, hogy majd kérjük az értékesítők javaslatát is, mert én amolyan "főzős" vagyok, így ez egy kardinális pont, hogy jó legyen:-))
Van már rá néhány elképzelésünk, de azért nem árt, ha olyanok is hozzászólnak, akik már több ilyet láttak.
A hivatalos dolgoknak meg még nagyon az elején vagyunk, jövő héten lesz előszerződés, egy héttel utána meg végleges. Úgyhogy folyamatosan izgalmasabb és izgalmasabb lesz az ügy:-)
Nálunk (ÁF) is a konyha volt a szűk keresztmetszet, de mivel mi már az első tárgyalás során előhúztuk az új rajzokat, szó nélkül ment minden változtatás. Az új wc-t ugyan 10 centivel szélesebbre rakták (ugye, nem mindegy, hogy a kedves mester a 10-es válaszfal külső vagy belső szélét méri...), de azt azonnal visszabontották és átrakták a helyére.
Hip, hip... Már 3 hete bent lakunk, és kezd végre lakásformánk lenni :-))
Hohóóó, akkor földiek vagytok már most is! :-))) Kicsi a világ!
Szentmihályon merre felé? Akár priviben is megírhatjátok, ha nem akarjátok a nyilvánosságra hozni, és akkor én is válaszolok, hogy mi merre felé. :-)))
Hogy ezek a csajok, mindig főnökösködnek! :-))) Egérlány ugye nem is így van! :-)))
Konyha ügyben meg lehet, hogy megkérdezhetitek az értékesítőket, ők már biztos láttak pár alakítást, akár Árpádföldön is, lehet, hogy van olyan ötletük, ami Nektek eszetekbe se jutna...
Bár nem tudom, hogy mennyivel szeretnétek nagyobb konyhát, de pl. Sicáéknak is ilyen S-alakú fal van a konyha és az előszoba között és ő azt mondta hogy egyenesbe hozzák az S betűt a konyha javára!
Mind a ketten Szentmihályon lakunk, (még sajnos külön-külön, bár elég közel egymáshoz) így nem kell majd messze menni :-) Így gyerkőc még nincs. Garázs nem lesz, csak beálló és egy tároló. Nálunk is a konyha a szűk keresztmetszet,
majd agyalunk rajta, hogy mit kellene vele csinálni.
Ezt a lakást anno mi is nézegettük! :-)) De végül a "B" mellett döntöttünk.
Honnan költöztök? Gyerkőccel, gyerkőcs nélkül? Hogy találtatok rá a Terra Zebrára? Garázst / beállót / tárolót vettetek? Ti hogy álltok a szerződéskötéssel? Még mindig előszerződést kötöttetek? Mikor kell új szerződést kötnötök (ha kell)? Milyen fizetési ütemezésben tudtatok megállapodni? Mesélj kicsit bővebben, légy szíves!
Nálunk anno az átalakítás mikéntjét az értékesítők javasolták, mert az eredeti terveken nagyon kicsi volt a konyha és mindenféleképpen szerettük volna bővíteni, csak nem igazán tudtuk, hogy hogyan. Aztán minden további nélkül elfogadták, az előszerződésbe már bele is vettük a párom által kreált, új lakásalaprajzot. :-))
Köszi a válaszokat! Az F 205 lesz a miénk. A belső változtatás során a konyhát szeretnénk egy picit nagyobbra venni. Erkélyajtót is szerettünk volna a nappaliból, de erre sajnos nem volt lehetőség.
Eleri, láttam, hogy Nálatok is voltak változtatások. Ezeket gond nélkül elfogadták?
Amúgy tegnap a Balcsin süttettem a hasamat és lógattam a lábamat, hamár a mi medencénkben nincs víz! Bár a tegnapi óriási vihar után nem csodálkoznék ha lenne... :-)))
Hétvégén láttuk, hogy már alapozzák a B-t és az F-nél is elkezdték a betonozást!
Üdv a csapatban! :-))) Melyik lakás tulajdonosai lesztek?
Jól sejtem, hogy Te és Egérfiú egy pár vagytok? :-)))
Az alakításokat, ha jól emlékszem (sajnos most nincs előttem a szerződés) a végleges szerződés kötést követő 20 napon belül kell megtenni. (Gondolom ez alapvetőleg a belső válaszfalak kialakítására vonatkozik.)
Üdv köztünk! Jó, hogy előkerültetek! Gratulálok az új lakáshoz! És ha nem titok, melyik lakás lesz a Tietek? Mert ha jól sejtem akkor Egérlány és Egérfiú egy és ugyanazon lakás boldog tulajdonosa :-)
A parkolóhelyek nem lesznek zárhatóak, én ezt a választ kaptam legutóbb is, max Te tehetsz majd fel rá egy olyan fém keretet, amivel lezárod a sajátodat... Viszont megkérdeztem, és a belső kert zárt lesz, és nem átjáróház. Ennek azért én nagyon örülök.
A végleges szerződéskötés után van 20 napod, hogy jelezd, hogy mit szeretnél változtatni, ők pedig megmondják, hogy lehetséges-e vagy nem. Pl. homlokzaton nem lehet változtatni (megjegyzem sajnos, mert én nagyon betetetnék egy olyan szép nagy tolóajtót, ami a mienkből kimaradt :-( ). Min szeretnél változtatni, ha nem titok? Én is át szeretnék alakítani jó pár dolgot, csak már előre félek, hogy mennyibe fog ez kerülni Nekem....