Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
szószegés? politika? talán jobb lenne, ha a 3 nagy gasztronomia szervezet ( minek is ennyi egy ilyen kicsi országnak?) összefognának. nem kettö, hanem mind a három és együtt küldenének ki valakit. mondjuk az is hozzátartozik, hogy a magyar szakácsnak semmi esélye sincs. nem azért mert tehetségtelenek, hanem mert magyarországon nincs igazi hagyománya a versenyzésnek és mert szponzor sincs. hogy mennyi a szükséges összeg? a tavalyi, 2007 évben rendezett versenyen 13. helyezett osztrák szakács 50.000 euróból mig a 2. helyezett dán rasmus kofoed 300.000 euróval gazdálkodott. és a gyöztes fabrice desvignes? cak találgatni lehet. ja és a gyöztes 20.000 eurót kap. szóval én csak annyit szeretnék mondani, hogy nem egyedül vagy kettesben, hanem együtt, minden lehetöséget kihasználva kéne egy ilyen versenyen elindulni, hogy ne égessük le magunkat és a szakácsot. (aki ebbe helyzetben már csak egy báb) de már késö, mert mit gondo´hat rólunk az a szervezö aki megkapja két szervzet jelentkezését ahol, nem a szakmában elért eredményekkel érvelnek, hanem politokával.
OFF: Mi ez az 51? Éveid száma, születési éved, vagy az unokák száma?
ON: Én eddig azt hittem, hogy a MBTBD szerzőpáros után Certaldo büszkélkedhet a legjobb tollal, ha kulináris élvezetekről kell beszámolni. Legalábbis itt a topicon. (lásd
708 a Csalogány 26-ról és 1184 Kalla mesternél tett látogatásunkról.
Külföldi műsorokban elég erős egyébként a felhozatal a TV Paprikán. Gordon Ramsey, Giorgio Locatelli, John Burton Race, Rick Stein. A magyar műsorokról ne beszéljünk, egy kicsit sem passzolnak a topic témájába.
Mivel kb. 5 napja van kábeltv-nk, a pár évvel ezelőtti tv paprika tapasztalataim pedig nem igazán voltak kedvezőek, kérdezném, hogy szokták ismételni ezeket a műsorokat? Vagy többször leadni, mint pl. a Spektrumon?
biz, biz, nekem meg eleg sok cseh es hegyes kg van otthon a fagyasztoban :) tegnap a foti coraban a felvagottas pultban valami francia napok voltak, es sertes sonka kucsmagomba valamit lattam. 5600/kg aron. hat nem vettem.
Olvasgattam a Bűvös szakács blog-ot és ott megütötte a szemem egy recept, amiben kucsmagomba és karfiol együtt szerepel. Mindig arról van szó, hogy friss, jó minőségű alapanyagokból kell főzni, a recept is ezt a benyomást kelti. Csakhogy ezt a két alapanyagot (legalábbis az északi mérsékelt égövön) kb. fél év választja el egymástól. Vagy vannak "elfogadott" tartósítási módszerek is?