Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A kérdéses időben nagy választék még nem volt, mert Börgöndön csak légvédelmi alakulat volt.
Légvédelmi Kiképző Központ (Későbbi MN 9127)
11/1. technikai osztály (későbbi MN 3592)
11/2 légvédelmi rakéta osztály (későbbi MN 1059)
A CSRP csak jóval később települt oda.
A faterod a nevek alapján a 11/2 légvédelmi rakéta osztálynál lehetett. Ugyanis Arnóczi József százados az osztályparancsnok volt.
Abban az időben egyébként a légvédelmi rakéta osztályoknál nem volt túlságosan laza dolog szolgálni. Egy hónapig tartott a készültségi szolgálat (aztán 1 hónap szünet) mindenféle infrastruktúra nélkül, A technikának nem kellett meleg víz, így nagyjaink úgy voltak vele, hogy a katonának se kell. A készültségi szolgálatook elhelyezésére szolgáló "készenléti épületeket" is csak néhány évvel később építették csapaterőből. Addig sátorban laktak.
A kép a rakétaszerelő műhely/hangár bejáratánál lévő garázssoron készült.'92-'93-ban már csak kiképzés volt Börgöndön,gk.vezető,rakétaszerelő,-feltöltős és őr.A darut tényleg rakétapakolásra használták + néhány darukezelő kiképzésére,a ZIL-t meg oktatásra és ellátózásra.
Az oktatásra összehordták a környék,Sárbogárd-Mezőfalva laktanyáinak összes nélkülözhető Kraz,ZIL 131,RÁBA,UAZ járművét kb.20 darabot,azokkal döngettünk naponta 2X Mezőfalva-Sárbogárd-SZfvár útvonalon a környék lakóinak és közlekedőinek nagy örömére.
Ez a kép a nagytelephelyen készült amikor átvettük a járműveinket.:
van ilyen is , de ez már azt hiszem 1994. Autópályarandőrség, Aerocaritas. Apu következő munkahelye, itt volt még Börgöndi munkatársa is: Komár bandi, pilóta és Sándor Bandi, szerelő.
na találtam apuról képet 1980- 82 között. Börgönre sorozták, írnokként kezdett.
Ilyesmi képtípusra is gondoltam hogy gyüjtök, de anno ez már nem volt divat, ezért is érdekes. Ha van nektek ilyen, vagy ehhez hasonló küldjetek. köszi.
nézegetem, visszamanőleg, inkább a 80 as évekből lenne jó mtalálni, érdekes, hogy ennek a fényképezésnek már nem volt akkora hagyománya, mint azelőtt, de a szülőknek gyakori mondata volt ez " Kisfiam, nem mész el itthonról, amig nem készítünk rólad egy fényképet, hiszen olyan jól áll ez az egyenruha."
Tudnátok nekem segíteni? Festek egy képsorozatot, melynek az alapjai a katonaképek.
Keresek olyan (színes) fényképeket, amiken egy ember (max 2) szerepel rajta laktanyai vagy otthoni környezetben az 1970's - 1990 es években. Nem könnyű találni, de ha tudtok küldjetek ide:
Nem voltam "üteges", én a 11/2-nél szolgáltam, amíg Börgöndön volt. Meg utána is egy kicsit a Pilisben. De Bélánkat ismerem még a katonai főiskoláról, és utána a rendőrségről is.
Köszönöm a felajánlást, a telefonszáma nekem is megvan.
Keverem a neveket , azért csak eltelt 25 év. A Dorgai volt velem rendes , egy főhadnagy nem szimpatizált velem , talán ő volt a Draveczki. Most hogy írod tényleg "emos" voltam , bár ennek a szónak mostanság más jelentése van amivel inkább nem azonosulnék. Nyugis kis műhely volt , mintha egy munkahely lett volna , és jó volt hogy voltak ott civilek is , mert ha bármi kellett (újság , "alkoholmentes" sör) akkor bizton számíthattunk Rátok. Vannak valahol fényképeim is vadul keresem , ha meglesznek természetesen felteszem őket. Ja ,és Cserjés Gábor (Kiscinke) vagyok.
Szia! Én is úgy voltam a leszereléskor mint a Papád hogy katonát látni sem akartam! És milyen az élet egy véletlen folytán hívtak nem lenne e kedvem pa. nak eljönni elöször meglepődtem a vége az lett hogy 30 évet lehúztam onnan jöttem nyugdijba! Nem bántam meg szakmailag nagyon érdekes változatos munkám volt elektromos vonalon!Persze mint civil ! Ez nem börgöndön volt hanem pesten ráadásul közel a lakóhelyemhez kerékpárral 10 percre !Üdv. Gyula b.
Gyula bácsi! Megkérdeztem fateromat , ő a 3000-es alakulatnál volt , légvédelemnél. Egy-két névre emlékszik : Arnóczy , Rostás , Illés főhadnagy. A kaputól jobbra volt a körletük. Mikor leszerelt azt mondta , hogy a büdös életbe nem megy még Börgönd környékére sem , és mikor megtudta , hogy én is oda vonulok azt hitte csak hülyítem. Az eskümre azért eljött !
Apus kárpitos! Akkor mi ismerjük egymást , vagy legalábbis találkoztunk anno , ugyanis én a hangárban töltöttem napjaimat. Egy kis műhelyben javítgattam ejtőernyő kioldókat meg áramátalakítókat. Draveczki volt a parancsnokom , nagyon rendes volt velem. Mikor kiengedtek a fogdából elviekben nem mehettem volna haza 3 hónapig , de ő már másnap elküldött szolgálati útra 3 napra Pestre , hogy hazamehessek a szüleimhez. Ha jól emlékszem volt a homlokán egy kis "horpadás", asszem egy helikopter alkatrész fejbecsapta valamikor. A legjobb cimborám asztalos volt , talán ő a kárpitosoknál volt , Bakonyi Ferinek (Surda) hívták. A Stefán őrmester is jó fej volt , vele még söröztem is együtt.
tényleg, hogy hívták azokat a katonákat, akik még ráhúztak a sorkatonai szolgálatra? volt- e valami elnevezésük? mert faterom is "ráhúzott" 2 és fél hónapot.