Elindult néhány száz ember az Oktogon és a Blaha Lujza tér felé, de nem tudni, hogy hova mennek, a körúton kormányellenes jelszavakat skandálnak, az autókon átugrálnak, a forgalom megbénult.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hova tartanak.
1., Ha nem vagyok olyan távolságban, akkor azt teszem amit az elején, magas ívben lövöm ki a könnygázgránátokat, van idő félreállni. 2., Ha már olyan közel vagyok hozzá, hogy meg tudom ütni, akkor elég könnyű megkülönböztetni pusztán öltözet alapján is. 3., Ha mégis dilemmasztikus a helyzet, nem ütöm meg. Inkább száz bűnös, mint egy ártatlan. Régi elv.
Ezt a hallgatólagos támogatást elmagyaráznád nekem? Asszem félreértesz. Én nem védem és a legkevésbé sem támogatom a csürhét. És nem szeretném, ha megbukna ez a kormány. Mert bennük látok először legalább némi esélyt a valódi változtatásokra. Én attól tartok, hogy normális emberek sérülhetnek meg. Ami aztán feldühít újabb normális embereket. És a végén kezelhetetlenné válik a helyzet. Tudod, a kukta tetejét is le lehet emelni egyetlen mozdulattal. Csak kicsit nagyot szól. Vagy leereszted a gőzt szép csendesen. Jobban jársz. Kicsit lassabb. de megéri. A vandálokat meg szépen le lehet fotózni, ha valóban ismertek is már rendőrségi körökben, akor utána szépen le lehet csukni.
Mondtam valaha barmi rosszat a demokratikus ellenzekrol? Nekem csak egy emberrel van bajom onnan. (es egybol ki is emelnem a demokratikus jelzo hatalya alol)
Azert megsem kezeltek egyforman, elvegre nem vertek ossze, es nem is vittek el. Egyebkent meg eleg nehezen elvarhato, hogy kivalogassak az emberek kozul ki a jo fiu, es ki a rossz.
Mit is? Kimentem és megnéztem, mi történik. Négy szép szememmel. Érdekel ugyanis. Bár biztos könnyebb így a monitor mögött ülve bölcsességeket mondani. Csak talán kissé torzítja a valóságot. Mint ahogy ha benne vagy, az is. Nem tüntettem. Amit állítólag egyébként lehet választási időszakban. Törni-zúzni, azt nem. Én tudod, pont fordítva csináltam volna. Tegnap lettem volna kőkemény. Ma sokkal higgadtabb. Nem vitás, a rendőrök okkal és joggal mérgesek, ráadásul ők is félnek. Nincs is bajom Kis József törzsőrmesterrel. Nem neki kell ilyenkor döntenie. Visszavágó szaga volt a dolognak, de az maradjon a Fradi-Ute-szurkolóké. Ők felőlem bátran agyonverhetik egymást. Békés nézelődőket, de egyébként tüntetőket is veszélyes egyformán kezelni a vandálokkal.
A válasz rendkívül egyszerű: Nincs szükség önkéntesekre. Ha úgy alakul a helyzet, hogy önkéntesekre lesz szükség, akkor azokra az önkéntesekre hasonló feladat hárul majd, mint most ezekre a zavargókra.