Keresés

Részletes keresés

Marika51 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2029

Milyen takarást csinálsz a basjoodnak?Én még mindig sajnálom,hogy nem csináltam vészfűtést tavaly a basjoomnak.Azzal túl élte volna a hideg telet.Most kiszedtem már a banánomat a földből,teleltetőbe megy...jövő ősszel  már kinn fogom hagyni.Persze sarjat azt szedek majd ki,most is azért van basjoom,mert ősszel kiszedtem egy sarjat.

A Lasiocarpát előre is nagyon köszönöm.:-))

Előzmény: k.ketti (2028)
k.ketti Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2028

Először is:  köszi petronika:D

Neked is gyönyörő, az enyém nem is tudom mikor lesz akkora ,mint a tiéd, az valami hihetetlen, úgy megnézném élőben, hogy milyen hatása van :)

Másodszor:  mr.freestyle x

Nem olyan kicsi, mert már 2.5 métertől nagyobb és a kép csalóka, 1.5 méteres levelek vannak a tetejében, meg hát jövőre majd még nagyobb lesz, de igaz, így is szép és mutatós. Mindeki azt kérdezi, aki elmegy a ház előtt, hogy az meg mi?

Most fényképeztem le. A szomszéd háza emeletes.

Harmadszor de nem utolsó sorban: Marika

A basjoo kint marad télire, persze rendes takarás alatt. Remélem nem lesz baja, mert az első telet fogja kint tölteni.

A Lasiocarpa-t be viszem. Ha lesz hajtásom alatta, majd küldök neked tavaszal, hogy arra is tudj nagyon vigyázni :D mert olyan kedves voltál és mert többet küldtél nekem kicsi banánt, mint amennyit kértem :D

Köszi mindenkinek :D :D

Előzmény: Marika51 (2025)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2027

Igen,szerencsére a legtöbb banánkedvelő tudja,hogy mi is a banán valójában.A "fa"utótag meg úgylátszik ráragad örökre,mert a növény habitusa arra hasonlít,ill.a gyümölcsöt elkülöníti a növénytől a használata.Én nem is ettől sokalltam be,hanem hogy egyből az foglalkoztat valakit,aki még be se szerzett se magot se semmit,hogy majdan mennyi és milyen mag lesz a banánokban.....Azthiszik,hogy ez egy olyan dolog,mintha mondjuk paradicsomot nevelnének.Nem értik meg,hogy a hazai banántartás az nem erről szól.A banán itt csak dísznövénynek jó,annak viszont első osztályú.Termése meg minden 50. banántartónak lesz,vagy annyinak se,és annak is csak töredéke lesz ehető,és az se paradisiaca-ról fog származni,hanem inkább nana-ról,vagy pink banánról.Hamvában holt ötleteket meg bárki tud gyártani.Mé nem akar mindjárt kávészemeket is termeszteni,hogy kávézhasson,áh nehéz.:)))))

Előzmény: Marika51 (2026)
Marika51 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2026

Szerintem,ha faként  emlegetjük is a banánt,az nem jelenti azt,hogy annak is hisszük.:-))

Előzmény: Törölt nick (2020)
Marika51 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2025

Látom rendben vannak a banánok:-))

Szépek a basjook is,és a lasiocarpa is.Ezek már kinn telelnek?

Végre nekem is van lasiocarpám,1 mag csírázott ki az 5-ből...erre az egyre most nagyon vigyázok....ugyanis erre vágytam már régen.

Előzmény: k.ketti (2013)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2024

ja,mertz veled szóbaálltam,te tudományok doktora

Előzmény: sjohn (2022)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2023

ja,és nincs olyan rendszertani egység,h fák.fa van egyszikű is,meg kétszikű is,zárva és nyitvatermő is,szal ez így nem összehasonlítási,ill.viszonyítási alap

Előzmény: sjohn (2019)
sjohn Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2022

Miért kell ezen a fórumon a cinizmus?

Egyébként ahogy látom buta vagy, mint a sár.

Előzmény: Törölt nick (2020)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2021

Kicsit alacsonyak a növények,de így is nagyon szép,egészséges,tetszetős csoport.:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2020

lendületes volt okoska ?

annak is szántam

ki beszélt itt fákról? mert én max a laikusok hozzászólásai miatt,azt is cinizmusból,de mind1

Előzmény: sjohn (2014)
sjohn Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2019

Köszönöm, bár ennyire nem "bírom" az angolt, tudomásom szerint a banán a fűfélékkel közelebbi rokonságban van, mint a fákkal.

Ugye?

Előzmény: agicza (2015)
endre72 Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2018

Nekünk 96" óta van basjoonk és minden évben hoz 2-3 virágot de én még mindig reménykedem hogy egy hosszebb nyáron ehető" banánt eszünk róla bár látványnak se kutya.

Előzmény: Törölt nick (2009)
petronika Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2017

Detti, gyönyörűek lettek a banánok, gratula! Meglátod jövőre hatalmas nagy csoport lesz belőkük.

vadlovacska Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2016

csak nyugisan :)

agicza Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2015

Tegyük akkor helyre ezt a rendszertani dolgot, mert a fűfélék és a banánfélék két különböző rendbe sorolandók:

Banánfélék:

Scientific classification

Kingdom: Plantae

(unranked): Angiosperms

(unranked): Monocots

(unranked): Commelinids

Order: Zingiberales

Family: Musaceae Genera

Fűfélék:

Scientific classification

Kingdom: Plantae

(unranked): Angiosperms

(unranked): Monocots

(unranked): Commelinids

Order: Poales

Family: Poaceae
Barnhart Type genus Poa
L.

sjohn Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2014

Figyelj sutyi, picit vegyél vissza a lendületből!

Írd ide légyszi a fa jellemzőit, aztán írd ide a banán, mint lágyszárú növény jellemzőit és akkor megvitatjuk!

Ok?

Előzmény: Törölt nick (2012)
k.ketti Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2013

Hát zajlik az élet. Csak olvasok és olvasok és közben azt sem tudom, hogy mit is gondoljak. Na mindegy mert ez úgy sem változtatja meg az emberek gondolkozását. Ha valaki banánt akar enni , akkor vegyen mint én is a boltban.

Én a banánt dísznek vettem, hogy csodálkozzak benne minden nap, és hogyha lesz virága akkor meg majd abban. 3 éves a banánom és még nem virágzott, de annyi változáson ment már át idáig, hogy nem győzök minden nap csodálkozni :D :D

Egy tavalyi kép a Musa Basjoo-ról 2011

Ez pedig a mostani 2012

Musella Lasiocarpa

És amiket Marika küldött, nem túl rég, kicsi banánocskák M. Nana meg M. Paradisica

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2012

ezt a baromságot meg honnan vetted ?-:DDD

nem minden egyszikű növény fű.Ember,nyisd ki a Wikipédiát,vagy valamit,mielőtt butaságokat írsz !!!

Előzmény: sjohn (2011)
sjohn Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2011

a banán banánfán terem

Ráadásul ez sem igaz, mert a banán az fű!

Marika51 Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2010

Az bizony,elképesztő.Én is csak kapkodom a fejem,a kérdéseket olvasván.Én,amikor megvettem életem első banánfáját,eszembe nem jutott,hogy én arról banánt fogok szüretelni....csak a szépségéért,különlegességéért tartom.Élmény amikor a magokból kibújnak az első levélkék...látni a fejlődését.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2009

Elképesztő,h mennyien vannak,akik saját növényről akarnak ehető banánt szüretelni itt az utóbbi időben.A növények külleme,szépsége,különleges tulajdonságai,mintha nem lennének elegek..........Jellemzően azok,aki tök alapvető dolgokkal sincsenek tisztában(látszik a gyerekes kérdésekből).Bocs,ha túl durván mondom.Akinek nem inge,ne vegye magára!

Sajnos van egy olyan megérzésem ezekkel a fórumozókkal kapcsolatban,hogy kb.annyit tudnak összvissz,h a banán banánfán terem.Itt kimerülnek a dolgok,de marad a töretlen lelkesedés.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.29 0 0 2008

Sziasztok!

Valaki megtudná mondani elöször is, hogy mi a különbség a Musa X Paradisiaca és a Musa Nana között? A másik kérdésem, hogy ha a goldenpalm . hu ról ha rendelek Musa X Paradisiaca magot és az ha termést hoz akkor abban mekkora megok vannak/lesznek? Nem lesz zavaró hogy a banánban magok vannak?

vadlovacska Creative Commons License 2012.09.28 0 0 2007

Majdnem megtörtént az ami tavaly is: takácsatkák elszaporodnak és megeszik a növényt.

Most nem táprudat kaptak, hanem 2 naponta kapnak cemotox felhőt. Teljesen jól működik a dolog, leveleknek nem árt.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 2006

Sziasztok!

Ha valakinek van MUSA X PARADISIACA nevű banánfája, vagy sarja, arra vevő lennék! :)

És lehetőleg Esztergom vagy maximum 15 km-es körzetben jelentkezéseket várok! :)

endre72 Creative Commons License 2012.09.22 0 0 2005

Sziasztok

Elég komoly áraik vannak náluk,én tavaly a maurellit Debrecenben 1500-ért vettem és,majd 1 méter magas volt.Amúgy nekem is van 2 méteres basjoom cserépben ha valakit érdekel priviben megbeszélhetjük.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 2004

A Musa acuminata ssp. zebrina-ról van szó.Nem fagytűrő,de nagyon mutatós.A gyümölcse ehető,mert kevés apró magot tartalmaz.Magasra nem nő.Cserépben mindössze 1,2-1,5 m-re nő meg,hazájában Szumátrán ennek a duplájára.

Előzmény: Törölt nick (2003)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 2003

Üdvözlet!

Érdeklődni szeretnék, hogy ti már halltotatok "zebra banánról, vagy almaízű banánról? :D Mert én még nem! Csak azért kérdezem , mert a

http://www.facebook.com/arboretumgozsdu

és a

http://www.facebook.com/notes/arbor%C3%A9tum/n%C3%B6v%C3%A9ny-%C3%A1rlap/202516863215543

oldalon találtam hogy árulnak és hogy az milyen lehet?

artamira Creative Commons License 2012.09.20 0 0 2002

Teljesen igazad van. Nekem is kerekedik a szemem, hogy ismétlődően előfordul, hogy valaki a termésért probálkozik banánnal, de hát ez a mi klimánkon amugy is halott dolog. Itt a tropusi feeling-et próbáljuk visszaadni a hazai kertekben a növénnyel. Ha esetleg virágzik , sőt terem az már plusz. Ha banánt akarok enni, irány valami melyik hypermarket.

Előzmény: Marika51 (2000)
Marika51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 2001

Még valami,ha magról ülteted a banánt,akkor természetes,hogy valamiben megkellett annak a magnak teremnie,igaz?Ez annyira logikus.

Előzmény: Törölt nick (1999)
Marika51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 2000

Miért nem jó?Tulajdonképpen azért tartjuk a banán növényeket,mert szépek,mediterrán hangulatot árasztanak a kertben.A virágzás és a termés meg csak plussz öröm.Annyi termő banánfát nem tudsz tartani,hogy az egész évi" banánszükségletedet"ki tudd elégíteni...vagy igen?

Ha igen,arra ott a musa nana.A paradisiacaban is vannak magok,én is arról neveltem az enyémet.

Előzmény: Törölt nick (1999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!