Ezzel én is így vagyok. Vannak olyan lények / esetek, amikor elég rendesen kilóg a lóláb, (legalábbis szerintem ) és látszik hogy szenzációhajhász hülyeségről van szó. De azt is korlátoltság kijelenteni, hogy már mindent ismerünk, mindent felfedeztünk, és már nem élhet ismeretlen, vagy kihaltnak hitt lény a földön.
Vagy 100 évvel ezelőtt a Hegyi Gorillát is csak a bennszülöttek folklórjának és képzelgésének tartották. Aztán amikor kiderült hogy létezik, csak a hümmögés ment.
Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mi ezen lényeknek az alapja. Szóval kétlem, hogy az összes csak olyan pletyka szinten lenne. Nyilván van ilyen is, de hogy az összes? Vagy élő ismert állatot kevertek össze valamivel, Vagy a folkór egy modern "interpretációja" stb.?
Na igen, ezeket még nem nagyon találtak. Vagy csak olyan helyen vannak ahol még ember nem járt eddig. Bár sajnos egyre kevesebb az ilyen hely. Szerintem az óceánokban van mákszemnyi esély nagyobb testű, kihaltnak hitt élőlényt találni.
Igaz hogy sokkal kisebb mint a fanyüvö vagy a molyember, de hiaba bujkalt, nem kerülhette el a sorsat- csak az fura hogy a 10 000-szer nagyobb, es 1 000 000-szor feltünöbb hiresebb tarsai mikepp kerülik el hogy rajuk akadjanak :)
Igen, a molyemberes filmet a rendező is említette. A farkasemberes film meglepetés. Nem láttam, és nem is tervezem azt, hogy megnézzem, bár, ha elém kerül, pár percig kibírom. Hogy milyen lesz a magyar film, azt nem merem előre megítélni. A Yeti bosszújának pedig már a címe is csodás, ezek után nem várható el, hogy a tartalma is az legyen.
Van már egy Molyemberrel kapcsolatos film, a Megszólít az éjszaka. Richard Gere szerepel benne. Pár éve láttam, de rém gyenge. Még a lent említett Magyarországi forgatásról jut eszembe, hogy készítettek már itt farkasemberes filmet is. :) A múltkorában kaptam el egy filmcsatornán, késő este vetítették, láttam hogy 1989-es amerikai gyártású, és Budapesten forgatták biztos minimál költségekkel, mert förtelmesen igénytelen szar volt, zs kategóriás horror. :) A címére már nem emlékszem. A másik nagy kedvencem a Yeti bosszúja. :)
Enyhén szólva is valószínűtlen a történet, viszont az a város, (inkább városka) jól megél belőle. Viszont többen látták, és harminc év után is úgy beszélnek róla, hogy komoly sokkot élhettek át. Nem tudom, mi az, amit láttak, akár tömeghisztéria is lehetett.
Ha egy olyan meretü leny, amit a merete miatt mar "embernek" neveznek, repül, az mar sci-fi, ugyanis ilyen tömegü leny nem repülhet (plene nem ugy) mint amit irnak rola. Szoval ha letezik, amit mondjunk ugy hogy erösen ketlek, akkor az nem kriptozoologiai tema, hanem ufok, fejlett idegenek, harmadik tipusu talalkozas, esetleg varazslas kategoriaja :)
Közvetett módon ugyan, de a témánkhoz tartozik, hogy Molyember incidens címmel film készült nálunk. A lény megjelenését a mai Magyarországra helyezte, és horrorfilmet készített. Igaz, nem ő volt az első aki ezt tette, és aéighanem az utolsó sem ő lesz. Kezd érdekelni a dolog.
A kep alighanem egy olyan oldalrol szarmazik, ahol pont a photoshoppolt kep hibai vannak bekarikazva es maygarazattal ellatva, mint itt, a masik "pterodon" kepnel:
Nem biztos, hogy városlakó. Lehet, hogy a Hortobágyon sokkal több van belőlük.
Csak mivel nem szereti, ha látják üvöltés közben, és a pusztában elég messze látni, egyúttal hallótávolságon kívül is kerül.
Ha ezen túlmenően sikerül neki valamelyik ismert lényéhez hasonlót kakálni, akkor az alapján sem bukik le. Egy ismeretlen kinézetű széklet esetleg szemet szúrna képzett embereknek, de ki a fene fog minden tehénlepényből meg birkabogyóból DNS-t keresni, csak hogy meglegyen egy kriptid.