Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.09 0 1 140

Szórakoztatnak és röhögök rajta.

Az meg egészséges dolog.

Gyűjteményem is van belőle.

Ezt 2000-2003 években gyűjtöttem, kis részben az origó, nagyobb részt az index fórumáról

Best of fikázások IGe-ről.

Előzmény: hiper fizikus (139)
hiper fizikus Creative Commons License 2019.03.09 0 0 139

csak idegösszeroppanást ne kapj tőle

az elmebaj egyrészét is a mémek okozhatják

Előzmény: ErkölcsTan (138)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.09 0 1 138

de hát önmagam is többszörös mém vagyok. (IGe)  :-)

olyan tudós és kutató, aki saját személyét is bevonta a kísérletezésbe.

Előzmény: lyukas csokoládé (137)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.09 0 0 137

Most én mondhatnám, hogy rossz részre koncentráltál... :)

Előadhatod a háttered, bármilyen célból és indokkal, de teljesen irreleváns a beszélgetés konkrét témájával kapcsolatban. Sőt, akár kifejezetten káros is lehet személyes szintet belevonni egy ilyen jellegű beszélgetésbe.

Előzmény: ErkölcsTan (135)
jogértelmező Creative Commons License 2019.03.08 -1 1 136

A memetika is szépen ki fog menni a divatból, ha nem oldja meg ezt a problémát:

Boldogsághormontermelés.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 135

A valóság érdekel, az a vágyam.

Tehát ha van ilyen, akkor azt megtudni,

ha nincs és mással is magyarázhatóak bizonyos folyamatok akkor azt megtudni.

Régebben végeztem az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékén, ma Kognitív Pszichológiai Tanszék telepátia és prekogníciós kísérleteket. Ugyan olyanokat, amelyeket neves amerikai egyetemek is végeznek hasonló tanszékeiken. Ezt hobbiként szabad időmben tettem és mellette mint CNC szerszámgép fejlesztő mérnök hivatalos újításokban és találmányok létrehozásában volt élenjáró szerepem. Amibe belemerültem, azt általában mindig meg is oldattam. Az emberi agy "wi-fi" vételi kérdéseibe nem merültem bele még kellőképpen. Éppen csak bele-bele kóstolgattam. Bevallom nem is nagyon akarok a közeljövőben, mert most van két három ennél fontosabb lezárás előtt lévő témám. Jobban szeretném, ha ezt megoldódna nélkülem, akárcsak a memetika tudományos beilleszkedésének a kérdésköre, ami szintén egy nagyon kellemes meglepetés volt a számomra.

Előzmény: lyukas csokoládé (134)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.08 0 1 134

Ez csak vágyálom, nincs olyan hiteles kísérlet, ami képes lett volna bármi ilyen jellegű jelenséget bizonyítani. Az agy EM sugárzása pedig nagyon gyenge ahhoz, hogy bármiféle jelentős hatótávolságú átvitelről beszélhetnénk. És ez csak az egyike a problémáknak.

Előzmény: ErkölcsTan (133)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 133

Nem kell rákényszeríteni sem az emberi sem az állati agyakat a "wi-fi"-s adatátvitelre.

Nagyon sok olyan jelenség és kísérlet volt és van, amire ez lenne a legreálisabb magyarázat.

Az agy sugároz mi elektromos jeleket. Ez is tény, hiszen mérhető is.

Már csak az a kérdés, hogy fogni is tud-e?

Minden jel szerint igen.

Tehát csak a bizonyítások és a tudományos áttörés hiányzik.

Előzmény: lyukas csokoládé (131)
pk1 Creative Commons License 2019.03.08 -1 1 132

Azt hiszem, az olvtárs nem úgy értette a "vezetékesből apró változtatásokkal vezeték nélküli kapcsolat"-ot, hogy egy centiméter vezetéket vezeték nélkülire cserélsz, aztán még egy centimétert, és így tovább. :o)

Előzmény: ErkölcsTan (130)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.08 0 1 131

Pusztán mert a vezetékes és vezeték nélküli átvitel egyszerre jelen van mindennapi technológiánkban még nem azt jelenti, hogy a köztük levő különbség ne lenne jelentős. Mire egyikünktől a másikig eljut az információ számtalan formát ölt és számtalan átalakításon esik át, különböző rétegekben. A felületes szemlélő szemszögéből azért lehet talán "árnyalatnyi" a különbség, mert a rendszer eleve így van tervezve, hogy felhasználóbarát legyen és kapcsolódhassanak egymáshoz - ettől még nagyon is bonyolult és nagyon is eltérőek az átviteli módok. Az információ átvitelt nem lehet ennyire felületesen kezelni.

És ahogy a vezetékes telefont se tudod rákényszeríteni a vezeték nélküli átvitelre, úgy az emberi agyat sem.

Előzmény: ErkölcsTan (130)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 130

Nagyon nem jó részre helyezed a hangsúly...

(és ráadásul technikailag is tévedésekben vagy, mert már a hírközlés nagy része vonal nélküli. Sok helyen levegős átjátszó tornyokból jön le a jel a vonalas netre is.)

Most én netezek veled és vonalas net kapcsolattal.

Ugyan ezt tudnám neked írni, és ugyan úgy, ha nem vonalas, hanem wi-fi net kapcsolattal mennének át a gondolataim(mémjeim) hozzád.

Előzmény: lyukas csokoládé (129)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.08 0 2 129

Akár felhasználhatom a hasonlatodat is: a "vonalas" és a "wifi" adatátvitel közt óriási különbségek vannak, minden szinten. Ha a kezedbe nyomok két hagyományos, vezetékes telefont - vezeték nélkül - nem fogsz tudni apró változtatásokkal vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni. Az állatok (beleértve az embert) közti "wifi" kapcsolat egészen más tészta, mint a memetikában (is) felismert csatornák. Ezt a különbséget "árnyalatnyiként" jellemezni enyhén szólva is manipulatív benyomást kelt.

Előzmény: ErkölcsTan (128)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 128

Ezt fejts már ki bővebben, hogy miben is más a lényeg, mint amit már leírtam!

Szívesen belemerülök és itt bele is merülhetünk a részletekbe is.

Talán közösen még új felismeréseket is hozhatunk az eszmecserében.

Előzmény: lyukas csokoládé (127)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.08 0 1 127

A különbséget "árnyalatnyiként" jellemezni nem valami őszinte dolog.

Előzmény: ErkölcsTan (125)
pk1 Creative Commons License 2019.03.08 0 2 126

Michelangelo-kód

Előzmény: ErkölcsTan (121)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 125

Sőt jómagam parajelenségek tudományos kutatásai alapján is ide jutottam, mert az is igaz, amit az egyik mai hazai memetika kutatóhelynek írtam a napokban:

"A memetika elismert tudományos ág lett, de a tőle alig különböző morfogenetikus mező elmélet meg nem. Pedig csak "vonalas", vagy "wi-fi" adatátvitel a fő különbség."

Tehát a morfogenetikus mező elmélet, hasonlóan tudomány határterületén lévő, para dolog, mint a memetika. Nagyon árnyalatnyi különbség köztük a különbség. Nem lehetetlen, hogy most az egyik átment átmehet idővel a másik is, csak az emberi, de akár állati agy "wi-fi" képességeit kell sokkal jobban tudni bizonyítani.

Előzmény: ErkölcsTan (124)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.08 0 1 124

Kicsit szerintem is, mert például azt amit az üzleti életben ma memetikai módszernek használnak azt régebben simán csak marketingpszichológiának, reklámpszichológiának hívták. Simán beférne ez most is a többi tudomány közé és nem lenne szükség erre a külön ágra és elnevezésre.

Mivel ismeretes, hogy magam a pszichológiai, tömegbefolyásolási hobbi kutatások által jutottam el ugyan oda sok dologban, mint mások etimológiai, biológiai, genetikai szálon, emiatt még is tudomány és jogosan az. Hiszen megvan benne a párhuzamos felismerések összetevő is, ami erősíti a tudományosságot.

Magam a fő kutatási ágam által azonosított folyamatot Gyógyító Vakcina GondolatVírusnak neveztem el, ami azonos nagyrészt az immunó mémmel.

Viszont ha már így van, hogy a "mém" MÉM terjedt el, amit én is erősítettem, mert érdekem volt, és át is ment a tudományosság mércéjén, buta lenék ezt nem kihasználni. A kutatásaim simáén beilleszkednek és pontosítják és ki is egészítik a mémkutatás elméletét és gyakorlatát is. Tehát nem kell nekem sem mást tennem, mint magamat teljesen jogosan és megérdemelten átnevezni, vagy kinevezni a következők valamelyikének:

mém kutató

memetika kutató

memetika tervezőmérnök

memetikai szakrétő

Előzmény: hiper fizikus (123)
hiper fizikus Creative Commons License 2019.03.08 0 1 123

Szerintem a memetika túl van lihegve .

hiper fizikus Creative Commons License 2019.03.07 0 1 122

Elképesztő .

Előzmény: ErkölcsTan (121)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.07 0 0 121

Egy korát megelőző memetikus:

Istenek az agyban születnek. Michelangelo szerint is.

Már régen tudják, hogy az Istenek az emberek agyában születnek. Michelangelo is tudta, ötszáz évvel ezelőtt is, és úgy is festette le.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.07 0 0 120

Az ősi magyar írásbeliség és az ősi magyar vallások és "Isten"-nek (pölö Tengrit)  felélesztése, vagy legalább a múltunk és a történelmünk valós megismerése miatt ebben a témában még mém szinten is lesz sok tennivaló.

Előzmény: pokobra (118)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.05 0 0 119

"Bár Dawkins mémfogalma a nagyközönség számára újszerűnek hathatott, mégsem volt teljesen előzmények nélküli. A fenti leírásban is szerepel a mém kapcsán egy utalás a memóriára, ami talán nem véletlen. Mnémoszüné a görög kultúrában a memória istennője, az élet és a kreativitás szimbóluma, a mindent tudó és mindenre emlékező titanisz. Nevének felhasználásával jött létre a „Mneme” fogalom, melyet Richard Semon evolucióbiológus és memóriakutató használt először Die Mneme című 1904-ben Lipcsében megjelent könyvében. Semon elmélete Ewald Hering osztrák fiziológus fejtegetéseire épült, aki a memória és az öröklés összefüggéseit vizsgálta (Hering 1921). A közös névvel Hering-Semon elméletnek (vagy közismertebb nevén mnemonikus elméletnek) nevezett tézis szerint a növények vagy állatok protoplazmájában az őket érő stimulusok nyomokat hagynak, amelyek gyakori ismétlődése szokások és örökölhető tulajdonságok kialakulásához vezet. Ebben a modellben a Mneme „a tartós elváltozásra való képességet” jelentette, ami, ha a stimulus után visszamarad a szövetekben, olyan tartós módosulásokat, engramokat eredményez, melyek akár öröklődhetnek is (Semon 1921: 11-12.).

John Laurent a mém és a Mneme fogalmak párhuzamairól szóló tanulmányában megjegyzi, hogy Dawkins saját bevallása szerint nem ismerte a Mneme fogalmát (Laurent 1999)"

Internetes mémek, vírusok, (poszt?)memetika 

rövid kutatástörténeti bevezető

Pölcz Róbert

pokobra Creative Commons License 2019.03.05 0 1 118
jogértelmező Creative Commons License 2019.03.04 0 0 117

Mi legyen a gyermekből -  tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász?

Ha lesz MTSZ - Memetikai Tanácsadó Szolgálat - ott majd megmondják.

jogértelmező Creative Commons License 2019.03.04 0 0 116

" a definiálás fogalmat is újra definiáltam: ..."

Miért kellet újra? Hogy szólt a régi?

Előzmény: ErkölcsTan (114)
jogértelmező Creative Commons License 2019.03.04 0 0 115

Mi a "mém"? A "viselkedésminta" modernül?

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.04 0 0 114

Megtettem azt is ("JahveZsidóSátánIsten") , de nem ez a fő téma itt.

Viszont amit felvetettél 'definiálás' azaz meghatározás,

újra meghatározás és az átdefiniálás is

ahogyan látom már memetikai elméleti fogalmak.

Sőt a definiálás fogalmat is újra definiáltam:

definíció; Valami legfőbb ismérveinek a megadása, ami által össze nem téveszthetővé válik más egyéb dolgokkal.

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.04 0 1 113

"és ha azt megtesszük"

akkor definiáljuk már az ördögöt is.

Előzmény: ErkölcsTan (112)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.03.04 0 0 112

Itt vannak az ateistákat és az ateizmust gyógyító mémképeim.

"Istent" meg lehetséges tudományosan definiálni és ha azt megtesszük...

Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.04 0 1 111

nekem kellene egy olyan mesterséges intelligencia, ami helyettem megírja a szoftvert.

de a főnökök hülyeségétől talán még az is kiakadna.

érdemes lenne kipróbálni, hogy logikailag ellentmondó elvárásokra hogyan reagálna.

(valószínűleg mint a könyvekben: átvenné a hatalmat.)

Előzmény: jogértelmező (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!